Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Másnak is olyanok a szülei,...

Másnak is olyanok a szülei, hogy bár megtehetnék, mégse támogatják anyagilag miután elköltözött otthonról?

Figyelt kérdés
Az ismerősi körömben azt látom, hogy mindenkinek segítenek a szülei, ahogy tudnak, de az én kezem teljesen el van engedve. Albérletet fizetek évek óta, önerőben nem segítenek, pedig van még egy lakásuk. Egyszer megszorultam, kértem kölcsön 50 ezer forintot kb 3 hónapra, de nem adtak, nem értem a dolgot. Más rokonoknak folyton segítenek. Amúgy dolgozom kb 8 éve szünet nélkül, egyáltalán nem vagyok megbízhatatlan.
2021. dec. 15. 17:26
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
56%

Furcsa a fiatal nemzedék a bőr lesült volna a kêpemről ha a szüleimet pumpoltam volna anyagilag

Házasodni gyereket szülni felnötett játszani tudok akkor anyagilag is legyek már felnött.

A mai világban divattá vált a szülőt leszedni mondván van lakásod van egy szelet kenyered neked ennyi legyen elég!

Nehogy idősebb napjaidban neki egy kicsit jobb legyen a gürcölés után hosszú évek után

Ha nem adja oda minden fillérét sz@r szülő.Hát ha az én gyerekem így gondolja ne is keressen engem!

2021. dec. 16. 14:49
 32/42 A kérdező kommentje:

Senki se mondja, hogy szar, de nézd már meg ezeket a válaszokat:

https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gy..

Manapság már nem divat a pucér seg.gre gyereket vállalni, sokkal nehezebb lakáshoz jutni, mint régen, teljesen alap, ha segíted a gyerekedet, ahogy csak tudod, főleg ha van miből. Írta is valamelyik hogy ha már van lakása a gyereknek, legalább nem a spórolásra fog rámenni a fiatalsága, hanem képezheti magát, elmehet utazni, stb. Én is fogom támogatni, ha tudom. Lehet, a te generációdban az volt a divat, de most mindenki kap lakást és kocsit, akinek meg tudják adni, manapság már így gondolkodik a legtöbb ember. Ha nem muszáj, az én gyerekem minek fizessen évekig albérletet, ha tudok neki segíteni hogy saját lakása legyen?

Én már túlléptem a saját szüleimen, azt akartam tudni, másnál van-e így, hogy nem segítenek, pedig tudnának. Mert például én se ilyen szülő vagyok.

2021. dec. 16. 15:59
 33/42 A kérdező kommentje:
És igen, sok olyan ismerősöm van, akiknek van gyerekük, és vagy a szüleik tetőterében laknak, vagy egy nekik megépített különálló házrészben. Nem tudom, a gyerek megléte miért kizáró tényező ahhoz, hogy elfogadjon valaki segítséget a szüleitől. Hülyék lennének fizetni albit, ha ingyen lakhatnak.
2021. dec. 16. 16:02
 34/42 anonim ***** válasza:
51%

Életre nem azzal nevelsz, ha mindent a segge alá teszel és mindnet ingyen kap, hanem azzal, ha lehetőségeket mutatsz neki.

Az meg alap, hogy gyereket akkor vállaljon valaki, ha van önálló lakhatasa, amit önállóan ki is tud fizetni és anyagilag teljesen független képes lenni másoktól. Ez a felnőtt lét. Az nem, ha anyunal lakok ingyen...

2021. dec. 16. 16:19
 35/42 A kérdező kommentje:
Én se fogom mindennel elhalmozni, most is tudatosan vásárolok neki, ami felesleges, azt nem kapja meg. De ez a szöveg, hogy nem lesz életrevaló, mert segítem, csak az irigyek szövege, akiket nem tudnak támogatni, vagy ő nem tudja támogatni a gyerekét. Attól mert még adok neki egy önrészt, ugyanúgy dolgoznia kell, csak éppen a saját lakása törlesztőjét fizeti,,és nem egy tulajhoz alkalmazkodik albiban, és 50 éves koráig spórol egy panelre. Bocsi hogy ekkora előnyt akarok adni neki, hogy nem tölt el feleslegesen évtizedeket azzal, hogy valahogy kitalálja, hogyan jut lakáshoz a semmiből.
2021. dec. 16. 16:52
 36/42 A kérdező kommentje:
A mai fiatal szülő generációnak akkor sül le a képről a bőr, hogyha nem tudja majd támogatni a gyerekét egy önrésszel, vagy kis lakással, amikor megkezdi a felnőtt életét. Nézz körül az összes ezzel kapcsolatos kategóriában gyakorin, de én az ismerőseim körében is ezt látom, és én is így érzek.
2021. dec. 16. 17:01
 37/42 anonim ***** válasza:
56%

Pár gondolat Honnan gondolod hogy a mi generációnnak olyan könnyű volt bármit lakást stb megszerezni,?

Nem húztuk le a szüleinket amink volt van a mi erönk

Utazgatni akarsz

Mi is mert jól végzett munka után jár a pihenés ha tetszik ha nem!Remélem sok idös megéli de a nyugdíjjak a béka feneke alatt tehát dolgozunk életfogytiglan (de jó nekünk)engetessék meg hogy a magunk öreg jobb napokra tegyük hogy egy kis jó nekünk is járjon"Ha szabad"

Bolondok lennêtek albérletbe menni: naná mikor a szülő nyakán kényelmes és ingyen van.

Mond gondolod erre vágyik a szülő is?

Persze a fenét sem érdekli

Még jó hogy ezekre a dolgokra hogy mindent az öletekbe kel pottyantani nem kényszerít semmi. Azzal vagdalóztok hogy ha nem kaptok meg mindent Nem is szeretünk benneteket.Van értékrend bennetek.Minden csak pénzben mérettetik Furcsa hogy nincs bennetek tartás büszkeség

Mert csak arra lehetsz büszke amiért magad megdolgoztál és nem arra ami az öledbe pottyant!

2021. dec. 16. 17:10
 38/42 anonim ***** válasza:
24%

Ja. A mai generáció az is, aki már a csecsemőt is fejlesztésekre hordja, akkor is, ha tökéletesen egészséges és korának megfelelően fejlődik. Nem játszhat csak fejlesztő játékkal, nagymama majd csak akkor láthatja, ha betoltotte a 6 hetet...Szerintük nem is ember az, akinek nincs felsőfokú végzettsége, aki nem kezd óvodásan minimum angolul tanulni és középiskolásan már a második nyelvből teszi le a felsőfokú nyelvvizsgat. Szerintük a gyereknek minimum nyolcvan tanfolyamra, szakkörre, sportra kell járnia, otthon semmit se segítenie, mert az ő dolga a tanulás és nehogymar diakmunkazzon, szakadjon szét a szülő három mellekallassal2, hogy meglegyen a koloknek a legujabb IPhone.

Ezekért inkabb lesulhetne a képükről a bőr, ugyanis így lehet követelő, egomanias, semmi nem elég típusú embert nevelni

2021. dec. 16. 17:34
 39/42 anonim ***** válasza:
22%

Kiskeresetű anya vagyok a fiam harminc éves nem tudtam neki házat autót venni akkor ássam el magam?

De kapott szeretetett szakmákat a kezébe.Meghitt beszélgetést mindig jöhetett és jön hozzám megbeszéli ügyes bajos dolgait.Én ha tudok tanácsot adok neki amít szívesen vesz. Egy tányér meleg ételt ha eljön mindig van.Hatudom hogy jön sütök neki amíg eltud vinni.Jeles ünnepekkor csekély ajándékot és igen volt hogy csak egy üveg ital és egy vacsora volt.De érdekes szeret engem

Biztos egy másik világból jött mert ő is már szóvá tette hogy hány fiatal felnött követelöző kollégája van.A lányok sem arra kíváncsiak ő ki milye van.Mondtam neki az ilyen embert nagy ívben kerülni kel

2021. dec. 16. 17:36
 40/42 A kérdező kommentje:

39es, ha lenne plusz egy lakásod, a fiadnak adnád? mert erről szólt a kérdés, nem arról, hogy mi van azokkal akik nem tudják segíteni a gyereküket.

kedves 38as, iphonért diákmunkázzon nyugodtan, majd ha húzza a száját megmondom neki hogy az ilyen sz.arok árát én félreteszem neki önerőre, azzal hosszútávon többre megy. én se vagyok az elkényeztetés híve, és én se akarok belőle egy kis zsarnokot nevelni, mint ahogy a legtöbb szülő teszi. de ha lesz 10 millióm a saját otthonunkon felül, akkor azt neki adom önerőnek, ő meg majd fizeti a hitelt, és így is fog eleget szívni az életben, de legalább lakása lesz.

2021. dec. 16. 18:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!