Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Másnak is olyanok a szülei,...

Másnak is olyanok a szülei, hogy bár megtehetnék, mégse támogatják anyagilag miután elköltözött otthonról?

Figyelt kérdés
Az ismerősi körömben azt látom, hogy mindenkinek segítenek a szülei, ahogy tudnak, de az én kezem teljesen el van engedve. Albérletet fizetek évek óta, önerőben nem segítenek, pedig van még egy lakásuk. Egyszer megszorultam, kértem kölcsön 50 ezer forintot kb 3 hónapra, de nem adtak, nem értem a dolgot. Más rokonoknak folyton segítenek. Amúgy dolgozom kb 8 éve szünet nélkül, egyáltalán nem vagyok megbízhatatlan.
2021. dec. 15. 17:26
1 2 3 4 5
 21/42 Savlekotő ***** válasza:
21%
Magyaroknál sajnos amint lejár a családi a gyereket halottá is nyilvánítanák rá se köpnének többet max ha pénz kell akkor tejelni kéne. Kíváncsian várom h fog repülni a sok csókra szült baba ha nem lesz funkciójuk már.
2021. dec. 15. 18:48
 22/42 anonim ***** válasza:
92%
Én 400.000 Ft-ot kértem kölcsön pár hónapja pont azért hogy ne kelljen megbontani egy légkötést. Apámnak meg volt ennyi lekötés nélkül. Már visszafizettem. Fordítva is volt már rá példa. Attól hogy elköltöztem még egy család vagyunk.
2021. dec. 15. 19:01
 23/42 A kérdező kommentje:
18as, 22es, ez a normális szerintem...
2021. dec. 15. 19:10
 24/42 A kérdező kommentje:
20as, az is szép történet
2021. dec. 15. 19:14
 25/42 anonim ***** válasza:
93%

A párom anyjának van egy háza, ami teljesen üresen áll, majd egyszer ki akarja adni albérlőknek, csak dolgoznia kéne rajta, ami nem sikerül neki 15 éve. A párom meg albérletben volt, amíg nem költözünk össze. Egyszerűen nem értem, miért nem engedte neki, hogy ott lakjon, amíg nem szed össze egy önerőt egy hitelhez. Még jól is járt volna a nő, mert nem neki kellett volna fizetnie az üres ház rezsijét.

Az én oldalamról Anyáék mindent megadtak nekem és a testvéremnek, ami tőlük tellett, egyetemre járattak minket, az első fizetésig állták a lakhatást, kaját, zsebpénzt is adtak. Mikor látogatjuk őket, akkor dugig pakolják az autót kajával, tartós dolgokkal, már úgy lopkodjuk vissza a kamrájukba, komolyan.

Szüli/névnapokra 25 ezret szoktunk kapni fejenként, pedig mondjuk, hogy dolgozunk, van pénzünk, nem kell. Ha kérek valamit, hogy vegyen a piacról, Anyu sose fogadja el az árát, ha én veszek neki valamit, akkor nagyon nem érti, hogy ne adja oda.

Amikor lett néhány millió megtakarításuk, felajánlották a testvéremnek, hogy végtörlesztik a hitelét, amit ráér olyan részletekben megadni, ahogy kényelmes. Ő nem élt ezzel a lehetőséggel. Most én jutottam abba a helyzetbe, hogy kellene 3 millió, megkérdeztem, hogy kölcsönkérhetek-e tőlük, vagy menjek a bankba. Azt mondták, teljesen természetes, hogy adnak, majd gondoljam ki a törlesztőrészletet.

2021. dec. 15. 19:45
 26/42 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván van akit támogatnak és van akit nem, él azért pár millio család a bolygón.
2021. dec. 15. 23:55
 27/42 anonim ***** válasza:
87%

Nálunk ilyen szempontból vice versa. Volt, hogy a szüleim segítettek nekem, volt, hogy én nekik, hol kisebb, hol nagyobb összegekkel. Nálunk ez a normális, mindenkivel megesik, hogy néha megszorul, nehogy már a bankba kelljen menni, ha egyszer egy családtag megteheti, hogy segít.

Igazságtalannak tartom, amit veled csináltak és nem értem.

2021. dec. 16. 03:30
 28/42 anonim ***** válasza:
42%
Lol, miért kéne támogatniuk, mikor KÜLÖN élsz, van melód és bevételed? Nevetséges vagy.
2021. dec. 16. 08:50
 29/42 A kérdező kommentje:

lol, nem kell, csak ha másokat tudtak, nem értem nálunk ez miért ekkora tabu.

de szerencsére vannak páran, akik megértették a kérdés lényegét.

ha megtehetem, én is támogatni fogom a gyerekemet egy önerővel vagy ingyen lakhatással.

2021. dec. 16. 09:25
 30/42 anonim ***** válasza:
89%
Sajnos azt itt senki se fogja tudni megmondani, hogy a szüleid tőled miért sajnálják ennyire a támogatást, míg más szülők két kézzel adnak. Ez van. Felnőtt vagy, független és a te gondod nem az ő gondjuk. Biztosan az öregségükre gyűjtenek ennyire, hogy legyen megfizetett segítségük, ápolójuk, stb. mert tudják, hogy az ő gondjuk meg nem a te gondod lesz.
2021. dec. 16. 11:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!