Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Másnak is olyanok a szülei,...

Másnak is olyanok a szülei, hogy bár megtehetnék, mégse támogatják anyagilag miután elköltözött otthonról?

Figyelt kérdés
Az ismerősi körömben azt látom, hogy mindenkinek segítenek a szülei, ahogy tudnak, de az én kezem teljesen el van engedve. Albérletet fizetek évek óta, önerőben nem segítenek, pedig van még egy lakásuk. Egyszer megszorultam, kértem kölcsön 50 ezer forintot kb 3 hónapra, de nem adtak, nem értem a dolgot. Más rokonoknak folyton segítenek. Amúgy dolgozom kb 8 éve szünet nélkül, egyáltalán nem vagyok megbízhatatlan.
2021. dec. 15. 17:26
1 2 3 4 5
 11/42 Gábor117 ***** válasza:
75%
7es nem értelek. Ha szükséges hogy könnyítsd a gyereked életét ha megteheted akkor miért nem??
2021. dec. 15. 18:17
 12/42 anonim ***** válasza:
73%
Mondjuk ott elvesztem, hogy ha van felvételt pénzed, miért a szülőktől kérsz. 200ezrenkent van felreteve, erre kérsz 50ezret 3 hónapra. Ez kicsit nevetségesen hangzik...
2021. dec. 15. 18:18
 13/42 anonim ***** válasza:
46%

Gabor!

Megkonnyitem. Megegyszer: vigyázok az unokája, ha van, segítek takarítani, hasonlók. Anyagilag viszont még véletlenül se az én dolgom megoldási az életét. Felnőtt, külön él. Gondolom nem kért tőlem se engedélyt, se véleményt ahhoz, hogy elkoltozzon

2021. dec. 15. 18:20
 14/42 Savlekotő ***** válasza:
70%

Mert hogy felneveltek, az épp elég volt..

Én nem is keresném őket egy ilyen után. Épp elég volt ennyi.. Az ilyet az se érdekli hogy élsz e még..

2021. dec. 15. 18:30
 15/42 Gábor117 ***** válasza:
77%
Hát szerintem a legtöbb szülő segíti a gyerekét anyagilag is ha van rá lehetősége. Attól hogy elköltözött. Próbál a saját lábán állni. Egy kis segítség mindig jól jön.
2021. dec. 15. 18:32
 16/42 anonim ***** válasza:
50%

Gabor!

Miert kellene segiteni? Nekem ugyan nincs extra lakásom, de ha lenne, akkor én is kiadnam, idegennek és a bevételt felretennem nyugdíjas napjaira.

2021. dec. 15. 18:34
 17/42 A kérdező kommentje:

Azért 3 hónapra kellett, mert 3 hónapra előre nagyon sok extra kiadasunk volt várható. Nem rendszeres támogatásra gondoltam, egyszerire.

Kifejezetten tehetős ismerőseim 2 autóval, gyerekkel az egyikük szülei tetőterében laktak egy ideig, hogy tudjanak gyűjteni. Sok ismerősöm a szülei masodik vagy harmadik számú lakásában él.

A kérdés továbbra is az h ismertek-e olyan családot, ahol a szülőknek van plusz egy vagy két lakása, a gyerek mégis ebből sehogy se profitál?

Mert felénk az a módi h ilyenkor két kézzel adják oda a gyereknek.

2021. dec. 15. 18:38
 18/42 anonim ***** válasza:
87%

bár a kérdésre nem tudok választ adni, mivel az én szüleimnek magukra is alig van pénzük, viszont nem értem ezt a sok ellenséges választ.

Hol állította azt a kérdező, hogy a szüleinek támogatni kell őt anyagilag? Ez nem hangzott el, még is mindenki ezen háborog.

Nem, nem kell támogatniuk, ugyan úgy, ahogy egy jó barátnak sem, de hát ha az ember a jólétű szüleitől nem várhat el egy 50 000 forintos KÖLCSÖNT akkor kitől?

Mire van a család, a barátok, ha nem számíthat rájuk az ember, amikor szüksége van?

Fordított esetben bezzeg a gyerek támogassa a szüleit, amikor rászorulnak, megöregednek, ugye? Mert az természetes. Hát, van egy hírem: nem az!

2021. dec. 15. 18:39
 19/42 anonim ***** válasza:
92%
Hát ez olyan kérdés, hogy nem kötelességük támogatni, nem is elvárható, ha nem vagy bajban, szóval ilyenkor ne csodálkozz, hogy a kommentek nagy része ellened szól. De! Az én szüleim is jól élnek (nagyon), sose volt ebből probléma, szeritem úgy tekintik, hogy úgyis én fogok örökölni mondent, és nincs szükségük ennyi pénzre, szóval akár közös kasszán is lehetnénk. Nem vagyunk közös kasszán, de nincs éles határ, nem szoktunk egymással pontosan elszámolni, én se adom oda a számlát, ha veszek valamit nekik a boltban, és ingyen lakom az egyik lakásukban, de pl karácsonyra már drágább ajándékokat szoktam nekik venni, így kvázi törlesztek kicsit. Ahol tényleg nem gond a pénz, ott nem csinálnék ügyet 50ezerből.
2021. dec. 15. 18:43
 20/42 anonim ***** válasza:
93%

Kicsit hosszú lesz.

Szóval olyan 12-13éves voltam, kitalálták anyámék, építkezzünk. Nevelőapám epítőipari vállalkozó, akkor még csak bontogatta a szárnyait, így kölcsönt kellett felvenniük, hogy befejezzék a házat.

16éves voltam, mikor kitaláltam elmegyek diákmunkára, legyen egy kis zsebpénzem. Mert hiába ment egyre jobban a szekér, anyámék mindig bwlekötöttek miért kellett ezt meg azt megvenni, spórolnom kellett volna. Ennek az lett az eredménye, az egyik kölcsönt a nyakamba akasztották. Mert ez nekik jár.

24éves koromig, tehát 8 évig fizettem a havi 30ezer ftot. Ez összesen ~2.8millió.

Nem volt valasztásom, ha nem fizettem volna kb kitettek volna. Nekem meg addig nem volt hova meg miből mennem, mert elment a saját kiadasaimra és a kölcsönre, nem tudtam férretenni.

Hozzáteszem ekkorra nevelőapamnak már igencsak ment az üzlet.

24 évesen elköltöztem, nem fizettem tovább. Kijelentették, ezennel én nem is vagyok a család része. Ha az akartam volna maradni, nem jöttem volna el otthonról.

2 szatyor ruhával és 2ezer ft-al a zsebemben költöztem el.

Azóta eladták a házat, 42millió csücsül a számlájukon.

Most itt vagyok 29. Van saját autóm, ferjemmel saját közös házunk.

Váltig állítják, ezt nekik köszönhetjük (1ft-ot nem adtak bele).

Pont ebben a hónaoban történt, hirtelen váratlan felmertült egy hatalmas kiadás.

Akárhogy próbaltuk, nem tudtuk kigazdálkodni. 50ezer ft kellett.

Mentem anyához, januárig adjon kölcsön.

Annyi volt rá a válasz, a provident bármikor ad...

Inkább mashogy megoldottuk.

Azóta sem beszéltem vele.

Csak azt elfelejtik ilyenkor, én mennyit adtam nekik...

2021. dec. 15. 18:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!