Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Milyen esetben várnátok el...

Milyen esetben várnátok el nyugdíjasként az elköltözött gyereketektől, hogy ő állja a ti rezsiteket?

Figyelt kérdés

A kérdés nem kamu, hiába van olyan szaga a kérdésnek. Elköltöztem nárcisztikus szülőtől és egy idő után közölte, hogy nem fogja fizetni a számlákat. Van egy testvérem, aki még 18 év alatti és ezzel a szülővel él.

Így is hazaadok a kevés fizetésemből kb 10 ezret.

2021. júl. 25. 17:53
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
95%

Soha.

Ha annyira rá lennék szorulva (amit elképzelhetetlennek tartok), akkor köszönettel elfogadnám. De semmiképpen se várnám el.

2021. júl. 25. 17:56
 2/25 A kérdező kommentje:
Vélhetőleg tényleg nárcisztikus. Vannak barátaim, akiknek elmondtam néha az otthoni dolgokat és nem egyszer mondták, költözzek el minél előbb, meg hogy az a szülő az nárcisztikus.
2021. júl. 25. 17:57
 3/25 anonim ***** válasza:
96%
Hazudós nárcisz. Majd amikor kikapcsolják a villanyt, egyből befizeti. Semmit sem viselnek el a nárciszok, ami zavarja a kényelmüket.
2021. júl. 25. 18:02
 4/25 anonim ***** válasza:
100%

Ha nagyon súlyos beteg lenne, ténylegesen munkaképtelen, és a segítségem nélkül kilakoltatás várna rá.

Amúgy nem, egy fillért se, oldja meg.

2021. júl. 25. 18:10
 5/25 anonim ***** válasza:
100%
Akkor majd fizeti amikor ki akarják kapcsolni. Én inkább arra készülnék, hogy a testvérem amint tud, hozzám költözhessen. Persze mehet külön is ha tud, csak legyen meg a lehetősége, ne maradjon ott kényszerből. A szülő meg oldja meg az életét ahogy akarja.
2021. júl. 25. 18:15
 6/25 A kérdező kommentje:

#4: szerintem megutál szépen és nem akar hozzám költözni. És én is albérletben vagyok.

Azt kell hallgatnia, amit a szülőnk mond neki rólam. Nagy eséllyel igaznak is fogja gondolni. És ha valóban nárcisztikus, akkor én vagyok a feketebárány, testvérem meg az aranygyerek. És így, ketten állhatnak egymás mellett, ellenem.

2021. júl. 25. 18:25
 7/25 anonim ***** válasza:
100%

Ne adj egy fillért se, azt a havi 10k, tedd el megtakarításnak vagy a tesódnak mire nagykorú lesz.

Anyádat meg nyomd fel a gyámügynél, hogy veszélyezteti a tesód!

2021. júl. 25. 18:25
 8/25 anonim ***** válasza:
100%
Én megvonnám a vállam, hogy a te dolgod, hogy fizeted-e a rezsidet vagy sem. Engem nem érdekelne. És azt a 10est se adnám nekik haza.
2021. júl. 25. 18:53
 9/25 anonim ***** válasza:
100%

Kérdés, mennyi idös a testvéred - mert a 18 alatt lehet 6 is, meg 17 is, és ez nagyon nem mindegy.

Ettöl függetlenül semmit nem adnék, sem a rezsiköltségeket, sem a 10 ezer Ft-ot.

A testvéred meg idövel ugyanúgy észreveszi, hogy milyen az illetö, ahogy te is rájöttél.-

2021. júl. 25. 19:20
 10/25 anonim ***** válasza:
88%
Ha a tesód olyan primitív, hogy nem látja, ki anyád, és ki vagy te, akkor ne erőltesd a kapcsolattartást vele sem.
2021. júl. 25. 19:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!