Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Milyen esetben várnátok el...

Milyen esetben várnátok el nyugdíjasként az elköltözött gyereketektől, hogy ő állja a ti rezsiteket?

Figyelt kérdés

A kérdés nem kamu, hiába van olyan szaga a kérdésnek. Elköltöztem nárcisztikus szülőtől és egy idő után közölte, hogy nem fogja fizetni a számlákat. Van egy testvérem, aki még 18 év alatti és ezzel a szülővel él.

Így is hazaadok a kevés fizetésemből kb 10 ezret.

2021. júl. 25. 17:53
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Pumpolja a férfit, aki a testvéredet nemzette. Csakhogy egy nárcisz pofátlanul kihasználja azt, aki engedi. Megmondanám neki, hogy eddig adtam havi tízezret,d e mostantól, mivel zsarolni akar, nem kap több pénzt, és ezt magának köszönheti. ha volt kulcsa a helyhez, ahol laksz, akkor zárcsere. telefonban, neten letiltás.
2021. júl. 25. 19:23
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

Soha nem várnám el, ha nagyon kellene a pénz, valami módon viszonoznám (pl. takarítás, főzés, gyerek-felügyelet, stb.)

Egyébként várhatóan nem kerülnék olyan helyzetbe, hogy ellátatlan, fiatalkorú gyerekem legyen nyugdíjas létemre. Előbb kellett volna gondolkozni.

Apa hol van a történetben?

2021. júl. 25. 19:26
 13/25 anonim ***** válasza:
53%

Hogy lehet nyugdíjasként még kiskorú gyereke? Ilyen későn szülte? Vagy rokkantnyugdíjas?

És igen, apa hol van?

2021. júl. 25. 20:00
 14/25 A kérdező kommentje:

Eddig nem írtam, de az a helyzet, hogy a szülő az az apa, a másik szülő már nem él.A testvér pedig középiskolás, még van néhány éve ahhoz, hogy diákmunkára mehessen.

És az életben maradt szülő rokkantnyugdíjas. De ugye valamilyen szinten az is nyugdíjasnak számít.

2021. júl. 25. 20:46
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

Így viszont árvaellátást kap a kiskorú gyereke után. Tudom, nem sok, de mégis kapja, kérhet önkormányzati segélyt, ingyenes kaját a suliban, stb.

Te meg albérletben vergődsz és te vagy a rossz?

2021. júl. 25. 21:22
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
Miért kéne fizetni ha nem ott élsz.
2021. júl. 25. 22:08
 17/25 A kérdező kommentje:

#15: régebbi elejtett mondatából leszűrtem, hogy ha van is árvasági, azt szépen elteszi a testvérnek addig, ameddig 18 nem lesz.

Mindenkinek köszi a választ. Még jöhetnek más válaszok, nézőpontok is.

2021. júl. 25. 22:37
 18/25 anonim ***** válasza:
69%
Nagyon szégyellném, ha a gyerekemnek kellene engem eltartani. De ha van még egy kiskorú és én tényleg nem tudom fizetni, se munkát vállalni, akkor azért felmerülhet, hogy ez a kisebbik rossz, mint a gyámügyre bízni a tesót. De ezt csak te látod, hogy mennyire igaz vagy csak lustaság, érzelmi zsarolás van mögötte.
2021. júl. 26. 08:07
 19/25 anonim ***** válasza:
19%
Adna a halál, nem is nyitnám rá az ajtót - és a tesómra sem, ha ilyen egybites.
2021. júl. 26. 10:11
 20/25 anonim ***** válasza:
24%
Nyugdíjas anyukád és 18 év alatti tesód van? Azt hogy?
2021. júl. 27. 05:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!