Mit csinálnátok ha a gyereketekrõl kiderülne hogy pedofil?
Mit csinálnátok, hogy éreznétek, ha megtudnátok hogy a gyereketek pedofil (vonzódik a kisgyerekekhez)?
Ha kiderülne hogy szexuális dolgokat csinált kisgyerekekkel, feljelentenétek? És abban az esetben, hogyha soha semmi konkrétat nem csinált, csak benne van a hajlam, képesek lennétek elfogadni és szeretni? Milyen lépéseket tennétek mások biztonságának megörzése érdekében?
Csak kiváncsiságból kétdezem amúgy, nekem nincs gyerekem, és fogalmam sincs mit csinálnék egy ilyen helyzetben.
"Mivel a gyerekem, így nyilván alap, hogy nem válnék az ellenségévé és nem tennék ellene.
Mivel nem vagyok olyan tufa, mint itt egyesek, így tisztában lennék, hogy ezt nem tudatosan választotta magának, hanem ő is szenvedő alanya egy, a törvény által üldözött, de nem akaratlagos tulajdonságnak."
Aha. szóval ha a gyereked megerőszakol valakit, akkor szerinted az erőszaktevő a szenvedő alany... Na ne szórakozz.
13.: A legtöbben az 1-es válaszára, valami Annie00mittudoménhogyhívták írására reagáltak, amit azóta töröltek.
A többi lepontozót én sem értem.
A kérdés úgy szól, hogy ha a pedofil konkrétan bántaná a kisgyereket. Ezt értették néhányan félre. - Gondolom én.
Ja,még annyi: Egyrészt megint elolvastam a kérdés apró betűs részét, tehát mindkettő szerepel, ha konkrétan bántaná, és ha csak benne van a hajlam. Ezt javítom.
De amiért írok: Volt itt egy fickó már jó régen, aki egészség kategóriában (ha jól emlékszem) nyíltan bevállalta, hogy pedofil hajlamai vannak, soha nem bántana kisgyereket, de nem tud mit kezdeni a gondolataival. Gyötrődött magában, ide írta le. Érdekes módon őt egy-két kivétellel nem ítélték el. Ezek szerint ha hinni lehet ennek a történetnek, akkor ez tényleg pszichés betegség. Rossz volt olvasni a srácot. A vergődését.
Talán valaki emlékszik rá. Én nem tudom visszakeresni, mert nem emlékszem pontosan a kérdésre. Kulcsszavakra sem.
Érdekességképp írtam ezt le. Nagyon bennem maradt a története.
Ha csak a hajlam lenne benne, de a közelébe sem menne kisgyerekeknek, sajnálnám szegényt rettentően. Próbálnék neki segíteni lelkileg feldolgozni ezt, neki sem lehet egyszerű. Itt persze egy olyan emberről beszélünk, aki reálisan látja önmagát és a saját vágyait és nem önigazolást vagy felmentést keres.
Ha azonban ösztönlényként, akár csak írásban is, de molesztálna gyerekeket, közeledne feléjük, én feljelenteném. De nyilván a tudtára is adnám, hogy mi a véleményem erről, és így mit gondolok róla és a tetteiről.
12-13. Miért érzem, hogy rengeteg válaszoló itt úgy válaszolt, hogy neki nincs egyáltalán gyereke és csak kalótyál arról, hogy "mi lenne, ha..." és hogy ő hogy jelentené fel vagy tagadná ki a saját gyerekét?
Mindenki addig szokott nagyon okos lenni arról, hogy milyen más cipőjében lenni, ameddig soha sem volt benne.
"Aha. szóval ha a gyereked megerőszakol valakit, akkor szerinted az erőszaktevő a szenvedő alany... Na ne szórakozz."
A saját gyermekemet, akármit is tegyen, akkor sem jelenteném fel. Megfizetném neki a legjobb ügyvédeket és pszichiátereket, arra kérném, hogy önként vesse alá magát a terápiának, ez még enyhítő körülmény is lenne. Nem mentené fel a felelősség alól, hogy az én gyerekem, de a saját gyerekemet akkor sem, azaz kiabatívan: A-K-K-O-R S-E-M!!!!! jelenteném fel és nem fröcsögnék, mint itt egyesek.
Na kezeket a piros gombra, gyökerek!
Ez egy nagyon nehéz kérdés, nem tudom.
Fiam van, imádom. Azt gondolom, bármit tenne, nem tudnám kevésbé szeretni, bár valószínűleg beledöglenék a fájdalomba, ha, kiderülne, hogy pedofil. Ha még molesztálna is gyerekeket, akkor pláne.
És vállalom, hogy nem is tudom, mit csinálnék, hogy feljelenteném-e, pedig a józan eszem nyilván tudja, hogy kötelességem lenne, akkor is, ha a gyerekem. De szerintem erre senki nem tud ténylegesen válaszolni, míg nincs abban a cipőben.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!