Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Érdemes lenne a szüleimnek...

Érdemes lenne a szüleimnek azt hazudni, hogy aszexuális vagyok, hogy végre leszálljanak rólam?

Figyelt kérdés

Minden másnap, ha nem minden nap, az a téma, hogy miért nincs barátnőm, miért nem ismerkedek stb.. Már kezdik azt mondogatni, hogy beteg vagyok, nem normális hogy nem vágyom kapcsolatra fiatalként.

Már a tököm tele van tőlük és hiába mondom nekik, hogy ehhez az égvilágon semmi közük, és nem amiatt fogok elkezdeni, ha elkezdek ismerkedni, mert ők ezt szajkózzák. Még 1-2 év mire egyetemre megyek, addig ki kéne valahogy húznom, és arra gondoltam ezzel végleg leszállnának rólam.

2021. dec. 9. 18:25
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
12%
Meleg vagy?
2021. dec. 9. 19:32
 12/24 anonim ***** válasza:
94%

Akkor meg azért fognak cseszegetni, hogy aszexuális vagy... :D

Mondd meg, hogy nem mindenki rongy, akkor remélhetőleg elszégyellik magukat legalább valahol mélyen belül, hogy ilyen felszínesek.

2021. dec. 9. 19:32
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Az még rosszabb lenne! Bírd ki.
2021. dec. 9. 19:42
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Az én szüleim, nem hiszem, hogy elhitték volna, hogy aszex vagyok, még akkor sem, ha tényleg így van.

Ami nálunk - támogató szülőkkel (!) - bejött volna, ha azt mondom, hogy tetszik valaki, de kapcsolatban van vs. nem akar tőlem semmit/kikosarazott.

2021. dec. 9. 19:43
 15/24 A kérdező kommentje:
17 éves vagyok és nem, nem vagyok meleg. Csak most nekem nem fér bele az időmbe még egy ember élete. Főleg találkozásokkal, írkálásokkal, észben tartani ezt meg azt stb. megyek tanárhoz, sportolok, leghamarabb 5-6kor érek haza, utána tanulnom kell. A maradék időmbe meg elvagyok magamba, kell egy kis egyedüllét számomra. De ezt nem bírják megérteni a szüleim, szerintük azt a pár órát is valahol el kéne buliznom, csajoznom meg ilyenek...
2021. dec. 9. 19:51
 16/24 anonim válasza:
100%
Ne álj le velük veszekedni, nem éri meg, csak ignoráld őket ha emiatt csesztetnek. Nincs hozzá semmi közük, egy pár szavas válasszal tudd le az ilyeneket.
2021. dec. 9. 20:02
 17/24 anonim ***** válasza:
92%
Nem hiszem hogy segít, ha ezt mondod. Én tényleg aszex vagyok, de nem érdekli a családot, most duplán hallgatom a kiselőadásokat, mert jaj, csak meg kell találnod az igazit, majd biztos találkozol valakivel, többet kéne kimozdulnod, ugye nem bántott senki stb...
2021. dec. 9. 20:08
 18/24 anonymousreview60 ***** válasza:
19%

De a szülőknek köze van hozzá, mert többnyire a gyerek boldogsága és sikeressége a céljuk. És nem, a szülőknek nem volna szabad ilyen bicskanyitogató stílusban csesztetni a gyereket.

Messze nem ennyire durvát, de én is átéltem anyámtól, aki mondogatta, hogy miért nem mész a városba szombat este? Én szerettem volna, de legbelül az egésztől féltem. A tanulásra hivatkoztam. Azt mondtam, majd csajozok az egyetemen, de többek közt a tinédzserkori tapasztalatok kimaradása miatt ott sem mertem.

Kérdező! Valóban nem fér bele a napirendedbe, vagy félsz - egy kicsit - a dologtól, és kényelmes, hogy a tanulásra hivatkozhatsz? Ha az előbbi, akkor van egy rossz hírem: ugyanennyi tanulnivaló lesz az egyetemen is. Ha az utóbbi van egy rossz hírem, az egyetem alatt is ugyanilyen könnyen lehet majd a tanulásra hivatkozni. Legalábbis reálszakokon.

2021. dec. 9. 20:14
 19/24 anonim ***** válasza:
95%
Az aszexuálisokat még kevésbé fogadják el.
2021. dec. 9. 20:18
 20/24 anonim ***** válasza:
78%

Én is aszexuális voltam, vagy annak tudtam magam, míg meg nem perzselt a szerelem lángja egy olyan lány tüzétől, aki aztán már kicsiholta belőlem az erdőtüzet.

Nekem a szüleim elfogadták, igazából utólag már tudom is az okát, mert olyan trauma ért az előző kapcsolatomban, amit majd egy évtizedbe került kiheverni.

Szerintem ülj le velük, és mondd meg a dolgokat őszintén, nyílt lappal, ha meg nem fogadják el, akkor meg tojd le!

2021. dec. 9. 20:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!