Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért nem fogadnak el? Mit...

Miért nem fogadnak el? Mit csináljak, hogy leszálljanak rólam?

Figyelt kérdés

Elegem van a párom szüleiből! Már 8 éve vagyunk együtt, és nem fogadnak el. Ami nem is zavarna, ha nem pletykálnának rólam mindig mindenkinek. Visszahallottam már nem egy dolgot másoktól. Hazugságokat terjesztenek rólam. Most legutóbb azt találták ki, hogy a kislányomnak nem a párom az apja, mert nem hasonlít rá. Múltkor meg azt, hogy nem főzök, nem takarítok, nem csinálok semmit.

Nem szeretem a páromat, meg hogy az unoka mindig ott van náluk, ők nevelik! Holott egyszer volt ott 1 hétig, amikor kórházba kerültem...

2015. jan. 21. 16:55
 1/7 Kései Sirató ***** válasza:
Vond őket kérdőre. Én tutira nem hagynám ezt ennyiben.
2015. jan. 21. 17:14
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Csak egy kérdés: a párod miért nem tette még helyre a kedves szüleit? Ha az én anyósom mondana rólam és a gyerekünkről ilyet, a férjem már rég elküldte volna a pitsába, rávágta volna az ajtót, és felé se nézne. Hozzátenném, nagyon szereti az anyját, de ezt a viselkedést senkitől nem viselné el. Tőlem se, ha én csinálnám ezt fordítva, és tök igaza van.
2015. jan. 21. 18:01
 3/7 A kérdező kommentje:
Mikor megkérdeztem, hogy mi a problémájuk, miért mondanak ilyen hazugságokat, mindent tagadtak. Aztán mikor elmondtam páromnak, hogy mi a helyzet, akkor nagyon összeveszett a szüleivel, (persze neki is mindent tagadtak, meg, hogy ezt mások meg én találtam ki), hónapokig nem is beszélt velük. Aztán azt hittem normalizálódott a helyzet, mert volt egy rövid időszak, amikor viszonylag normálisan viselkedtek. De nem tartott sokáig, megint minden voltam/vagyok. Párom meg nem látja, hallja a dolgokat, mert külföldön dolgozik, ritkán jön haza, én meg nem akarom még ezzel is terhelni, ami mindennapos. De mondtam jó múltkor a "kedves" anyósomnak, hogy ha nem tetszik neki valami, akkor mondja a szemembe, vagy hagyjon minket békén.
2015. jan. 21. 21:05
 4/7 anonim ***** válasza:

Minimalizáld velük a kapcsolatot.

Ha ennyire áskálódnak, akár a névnapokat, születésnapokat, karácsonyt se tartsd velük. Párodnak mondd meg, hogy menjen a szüleihez, amikor akar. A gyereket semmi értelme vinnie, ha úgyis azt gondolják a nagyszülők, hogy nem az ő fiuktól van. Te meg értelemszerűen ne menjél és ne engedd a lakásotokba sem őket.

De előbb még az alábbiakat gondold végig!

Biztos-e, hogy a nagyszülők tényleg ilyeneket mondanak?

Biztos-e, hogy akiktől visszahallod, azok igazat mondanak? Nem lehet-e, hogy ők akarnak összeugrasztani párod szüleivel?

Mert aki ilyeneket visszamond az érintett félnek, azért az se különb ám! Mifelénk az ilyet csak sz...keverőnek mondják!

2015. jan. 22. 10:56
 5/7 anonim ***** válasza:
Enyém is ilyen. Meg játssza is a mártírt még hozzá. Én egy évben egyszer megyek hozzájuk, telefont nem veszem fel neki stb.
2015. jan. 23. 00:33
 6/7 anonim ***** válasza:

Nálunk is hasonló szitu megy éppen. Én úgy gondolom, hogy az embernek joga van ahhoz, hogy esetleg valaki élből ne legyen neki szimpatikus. Így bármit csinálhatsz, később se jössz be nekik. Ha ez lenne a helyzet és kiderülne, akkor lehetnél a legboldogabb, mert akkor minden rossz szándékukat és hazugságaikat értenéd, hiszen tudod, hogy eleve nem bírnak.

Kicsit lenyugodva próbáld meg a helyébe képzelni magad. Te vagy az anya és a fiad összejön egy nemszimpi nővel. Eddig ott lakott a fia, most miattad nem. Mióta te vagy, azóta a kedves mama miben szendved hiányt? Kevesebbet megy a fia? Kevesebbet hívja telefonon? Jobb húslevest csinálsz? Veszekedés nélkül is lehet ezellen tenni, csak okosan. A párod felveheti a telefont néha, hogy csak úgy megkérdezze az anyját, hogy hogy van. Vagy megdícsérheti, hogy ez a húsleves olyan igazi anyukás, mint gyerekkorában volt. Rengeteget gondolkoztam ezen mostanában a saját sztorim miatt is és ha jobban belegondolok, akkor én is belepusztulnék, ha a fiam/lányom nemszimpi párt találna és utána ráadásul engem elhanyagol, nem keres, nem látogat, netán szenved külföldön emiatt a nőszemély miatt. Szerintem a szülő-gyerek kapcsolatot ápolni kell felnőttként is, akkor is, ha már saját családja van az embernek. És ha a párod ezt megtenné, de közben meghúzná a határt, amitől az anyja érezné, hogy a fia igenis boldog így, akkor talán téged is kevesebb bántás érne. És ezt a párodnak kellene kommunikálnia feléjük a magatartásával. Te pedig ha tetszik, ha nem (nem csúnyán mondom), bekerültél egy anya-fia kapcsolat mellé, a párod életében egy nagyon fontos másik nő lettél és tiszteletben kell tartanod, hogy ők anya-gyerek kapcsolatot is ápolnak és egy egészséges szintig ennek teret kell adni. Rémes anyós leszek egyszer.... vagy nagyon bölcs. :)

2015. jan. 28. 09:35
 7/7 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen a válaszokat, ment a zöld kéz.:)

Abszulult igazad van utolsó, de az a helyzet, hogy én mindig nyitottam feléjük, segítettem amiben tudtam, a páromnak is mondtam, mondom mindig, hogy menjen, hívja fel az anyját, mert én soha nem tiltottam. Az unokát sem! Nem is mondok semmi rosszat rá előttük, még ha néha a nyelvemen van, akkor sem.

2015. jan. 31. 23:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!