Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem képes felfogni a...

Miért nem képes felfogni a gyerekem, hogy nem kiabálok vele?

Figyelt kérdés

Régebben is vesztünk össze nem egyszer, de az utóbbi időben abból is veszekedés lesz a vége, ha arra kérem, hogy menjen el a bankba elintézni nekem valamit. Nem arról van szó, hogy nem csinálja meg, hanem állítólag, amikor filmet néztem (volna) este, amikor hazaértem munkából, megkérdezett engem, hogy részletezzem a banki ügyet, mert ki tudja, mit fognak kérdezni tőle. Én erre állítólag ráförmedtem és szinte leráztam. Nem ráztam le, egyszerűen nincs mit részletezni a dolgon. Amit kellett, azt elmondtam, ezért nem értettem, mit kell még részletezni. Elintézte a gyógyszertárt, egy kisebb bevásárlást, erre adtam 10 ezrest, amiből furcsamód kemény 400 ft maradt. Szerinte én erre kiabáltam vele a telefonban és a kutyával különbül beszélek, és este otthon is ugyanezt tettem élőben az elszámolás előtt. Persze, hogy először felment a pumpa, nem értettem, hogy jött ez össze, mert elfelejtettem, hogy még 2 dolgot a gyógyszertári listára felírtunk, a levezetését erről pedig estére kértem, nem telefonon akartam vezetés közben megbeszélni, de a hangos beszéd a kocsiban kihangosított telefonnal elkerülhetetlen, különben meg kell ismételnem.

Máshogy nem tudom mondani a gyereknek, hogy nem kiabálok vele. Az, hogy ő miképpen hallja, nem tehetek róla, de már elegem van, hogy állandóan megy itthon a vita és feszültség a legjelentéktelenebb dolog miatt, mert ő nem érti meg. Ő nem kiabál velem, annyi határt ő is tud, ugyanakkor a nézése és a hangja gyakran az ilyen veszekedéseknél, mintha én támadnám őt, mintha az ellensége lennék! Mint az anyja, ő is ezt vágta a fejemhez, ugyanilyen "mintha az ellensége lennék" stílusban, miközben mindig azért dolgoztam és jártatom a számat, hogy neki a legjobb legyen és ne fa**kodjon az idejével, mint én annyiszor, lehet ezer mást csinálni ügyintézés helyett (amikor gond van, hozzám jön tanácsért, de elsőre a jó szóra nem hallgat, csinálja a maga módján). Már nem tinédzser, szóval nem lázadó korszaka van, amit egyszerűen kinő és lenyugszik, és megy minden tovább. De minden másért is nyavalyog, lassan utálok már hazajönni.

2021. dec. 8. 18:39
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%
Múltkor 10 forint miatt hordtad le, most meg 400 forint. Kicsivel több, de ez a 400 forint szintén nem olyan nagy dolog. Egyébiránt kérdező, a gyógyszertári vásárlás nem egy ezresből tudható le az esetek többségében. Ahogy a többiek is mondták, intézd a saját dolgaid. A te házad, a te kocsid, stb... Segítséget lehet kérni, hogyha nem tudsz elintézni valami ilyesmit, de amit te csinálsz az az, hogy inasnak nézed a saját fiad/lányod.
2021. dec. 9. 07:43
 22/27 anonim ***** válasza:
100%

"Elintézte a gyógyszertárt, egy kisebb bevásárlást, erre adtam 10 ezrest, amiből furcsamód kemény 400 ft maradt."

Én rendszeresen járok gyógyszertárba is meg boltba is és nem csodálkozom.

Ha feltételezed a gyerekedről, hogy meglop, akkor

a) kérd el a számlát és nézd végig;

b) intézd magad.

Még mielőtt számon kérnéd.

"Persze, hogy először felment a pumpa, nem értettem, hogy jött ez össze, mert elfelejtettem, hogy még 2 dolgot a gyógyszertári listára felírtunk..."

Tehát a gyereked becsületes volt, te alap nélkül tételezted föl, hogy meglopott. Bocsánatot kértél tőle utána?????

2021. dec. 9. 08:24
 23/27 anonim ***** válasza:
100%
Egyik éjjel baltával fogja szétcsapni a fejedet az a gyerek. Nyilván van valami defója a srácnak, hogy 21 évesen nem b@szta még rád az ajtót, hogy a tok is kimozdul a helyéről. Te meg nap mint nap ordítasz vele és f@szságokon kötekszel. Lehet, hogy igazad van, akkor is rohadtul gáz vagy. A gyereked is, nem azt mondom. Nem kellene egy légtérben lennetek, mindenki érdekében el kellene költöznie a fiadnak.
2021. dec. 9. 08:32
 24/27 anonim ***** válasza:
100%

22: na igen.... arra képtelen, hogy végignézze a blokkot, inkább előtte leordítja a gyerek fejét...??

Szép kis anyuka lehet. :-s

2021. dec. 9. 10:42
 25/27 anonim ***** válasza:
100%
24# Ez itt a fater! Vége felé írja, hogy a gyerek anyja is ezt csinálja. A kérdező megy jó irányban az autópályán mindenki szembe :-(
2021. dec. 9. 10:46
 26/27 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez Martin és az anyja szemszögéből írt ki kérdést, mert őt folyton bannolják innen.
2021. dec. 9. 12:15
 27/27 anonim ***** válasza:
100%

Már megint te?

🤦‍♀️ Csak tudnám ha a gyermeked ennyire gyenge képességű miért vele intéztetsz olyan dolgokat?

Már nem az első fórumod.. Ahol 100x kellett elszámolni a visszajárót és nem stimmelt..

Ha csóró vagy és probléma a havi megélhetés, ne bízz a fogyatékos gyerekedre ilyeneket. Problem solved.

2021. dec. 9. 15:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!