Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem képes felfogni a...

Miért nem képes felfogni a gyerekem, hogy nem kiabálok vele?

Figyelt kérdés

Régebben is vesztünk össze nem egyszer, de az utóbbi időben abból is veszekedés lesz a vége, ha arra kérem, hogy menjen el a bankba elintézni nekem valamit. Nem arról van szó, hogy nem csinálja meg, hanem állítólag, amikor filmet néztem (volna) este, amikor hazaértem munkából, megkérdezett engem, hogy részletezzem a banki ügyet, mert ki tudja, mit fognak kérdezni tőle. Én erre állítólag ráförmedtem és szinte leráztam. Nem ráztam le, egyszerűen nincs mit részletezni a dolgon. Amit kellett, azt elmondtam, ezért nem értettem, mit kell még részletezni. Elintézte a gyógyszertárt, egy kisebb bevásárlást, erre adtam 10 ezrest, amiből furcsamód kemény 400 ft maradt. Szerinte én erre kiabáltam vele a telefonban és a kutyával különbül beszélek, és este otthon is ugyanezt tettem élőben az elszámolás előtt. Persze, hogy először felment a pumpa, nem értettem, hogy jött ez össze, mert elfelejtettem, hogy még 2 dolgot a gyógyszertári listára felírtunk, a levezetését erről pedig estére kértem, nem telefonon akartam vezetés közben megbeszélni, de a hangos beszéd a kocsiban kihangosított telefonnal elkerülhetetlen, különben meg kell ismételnem.

Máshogy nem tudom mondani a gyereknek, hogy nem kiabálok vele. Az, hogy ő miképpen hallja, nem tehetek róla, de már elegem van, hogy állandóan megy itthon a vita és feszültség a legjelentéktelenebb dolog miatt, mert ő nem érti meg. Ő nem kiabál velem, annyi határt ő is tud, ugyanakkor a nézése és a hangja gyakran az ilyen veszekedéseknél, mintha én támadnám őt, mintha az ellensége lennék! Mint az anyja, ő is ezt vágta a fejemhez, ugyanilyen "mintha az ellensége lennék" stílusban, miközben mindig azért dolgoztam és jártatom a számat, hogy neki a legjobb legyen és ne fa**kodjon az idejével, mint én annyiszor, lehet ezer mást csinálni ügyintézés helyett (amikor gond van, hozzám jön tanácsért, de elsőre a jó szóra nem hallgat, csinálja a maga módján). Már nem tinédzser, szóval nem lázadó korszaka van, amit egyszerűen kinő és lenyugszik, és megy minden tovább. De minden másért is nyavalyog, lassan utálok már hazajönni.

2021. dec. 8. 18:39
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
99%
Volt már!!!!!!!!!
2021. dec. 8. 18:49
 2/27 anonim ***** válasza:
99%
Hat, ha a gyerek szerint is meg az anyja szerint is kiabalsz, akkor kb biztos, hogy kiabalsz
2021. dec. 8. 18:50
 3/27 anonim ***** válasza:
99%

https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ke..

Állandóan cirkuszolsz vele, leginkább a pénz miatt. A gyereked is utálhat hazamenni.

2021. dec. 8. 18:54
 4/27 anonim ***** válasza:
73%
ez valami pszichiátriai eset anyuka?
2021. dec. 8. 19:05
 5/27 anonim ***** válasza:
81%
Hangosabban kéne vele beszélned, hogy megértse nem kiabálsz! :D
2021. dec. 8. 19:08
 6/27 anonim ***** válasza:
97%
Intézd magad az ügyeidet, akkor sem magyarázni, sem kiabálni nem kell.
2021. dec. 8. 19:25
 7/27 anonim ***** válasza:
99%

Az előző kérdésedben saját magad írtad le, hogy ilyenkor kiabálsz vele. 😅

Amúgy meg ő intézi helyetted a bankot a bevásárlást, a postát, meg az összes xarodat, és ahelyett, hogy kinyögnél egy köszönömöt, még le is hordod. Ezek után a fiad helyében egy darab kifliért nem mennék el neked a boltba, intézd te az ügyeidet.

2021. dec. 8. 20:00
 8/27 anonim ***** válasza:
99%
7: ezt én is meg akartam kérdezni, hogy felnőttként miért a gyerekkel intézteti ezeekt a dolgokat....??? Főleg hogy csak kritizálni tudja...
2021. dec. 8. 20:07
 9/27 anonim ***** válasza:
99%
Ha nem is kiabáltál, elég bunkónak tűnsz, hogy csicskáztatod, aztán meggyanúsítod hálád jeléül, hogy meglopott, plusz még el is számoltatod. Meg elküldöd szegényt úgy a bankba, hogy nincs egy perced elmondani neki, hogy mit kell pontosan csinálni, ő meg álljon csak sorba egy órát és nézze utána hülyének a banki alkalmazott, hogy nem tudja, mit akar, amíg te filmet nézel, amit így most sajnos fél perccel később fogsz csak tudni befejezni.
2021. dec. 8. 20:08
 10/27 anonim ***** válasza:
99%

Meg olvasni is vicces volt....meg az előző kérdést is amit egy kommentelő belinkelt...ő intézi a dolgaid és te hordod le ? Hagyjuk már..

Ráadásul az első kérdésben más is van mint ebbe, állítólag abban kiabáltál vele de ebben nem ...Jézus :D .

Jó hogy nem estek egymásnak pár ezer forint miatt már bocs...

Én ha anyámnak vásárolok nem is engedem neki legtöbbször hogy kifizesse és van hogy ez fordítva is így van , szerintem ez a normális családon belül...

És mi van akkor ha elköltötte azt a pár ezrest ? Vége a világnak? A gyerekedről van szó nem ?

2021. dec. 8. 20:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!