Nem akarok SAJAT gyereket (pedig lehetne), magyarul örökbe akarok inkább fogadni es a család női tagjai képtelenek felfogni ezt, miert?
Hogy miert gondolom igy? Bárki bármit mond, a gyerek megszületése után a párok eltavolodnak a szules után, a családban majdnem minden par elvált pontosan emiatt. Ezen kívül egy csomó fájdalom (érzelmileg es fizikailag is), nehézség jár ezzel az egésszel. Depressziós is lehetek utana. A testemnek annyi. A melleim ereszkedettek es sebesek lesznek, az intim helyeim kész lesznek, valószínűleg el leszek húzva utana. Es ha császármetszés lesz? Na arról ne is beszéljünk... Na nem, ez az egész nekem nem kell!
En igenis szeretnek gyereket, de ilyen áron biztosan nem! Szóval később örökbe szeretnek fogadni, ezzel is jobb életet biztosítani egy gyereknek. (Na nem mintha azt hinnem, hogy szívességet teszek ezzel)
Es a család nem bírja elfogadni a döntésemet. En nem ertem, miert. Hiszen nem az a helyzet, hogy NEM AKAROK GYEREKET EGYÁLTALÁN, csak arról, hogy NEM SAJATOT. Mikor ezt mondtam, konkrétan mindenki ugy nézett rám, mintha azt mondtam volna, hogy most öltem meg egy egész várost, mindenki csak hapogott meg azt mondtak, hogy de ez nem helyes es mi a francot képzelek magamról meg hogy ugy is meg fog változni a véleményem... Ja persze...
Szerintetek hogy fogadtassam el velük? Egyáltalán mi bajuk ezzel az egésszel?
Köszönöm szépen az értelmes válaszokat! (Megváltozni nem fog a véleményem a kommentek miatt, szóval ilyeneket nem kerek, hogy “Márpedig igazuk van!”)
Hát én megértelek.
Én mentális és alkoholproblémám miatt (sem) akarok gyereket.
Sajnos, ha egy nő nem akar gyereket (te akarsz amúgy örökbefogadottat) úgy néznek rá, mint a gyilkosokra szokás.
Nem fogod tudni elfogadtatni velük ez nagyon mélyen bele van rögzülve az ilyen emberekbe.
Amúgy az örökbefogadás hosszadalmas procedúra.
Drukkolok!
Császárom volt, semmi extra nincs a testemmel, egy vékony vágás kb.5 cm és 1 mm vastag, bikinivonal alatt. A párok nem a szülés miatt, hanem a gyerekkel járó stressz miatt mennek szét, az pedig örökbefogadottal is lehet. A depresszió is ugyanúgy előjöhet. Na ennyit a kifogásaidról.
A többi a te döntésed, ha te így látod jónak, akkor csináld így. Ha te ehhez találsz társat, mert a pasik, akik gyereket akarnak és lehet is nekik, szinte mind sajátot akar, úgyhogy ott is lesz egy meccsed. A legszebb pedig, hogy a legkevesebb a gyerekvállalásnál a kihordás. A neheze tényleg utána jön.
Azért nem akarják elfogadni, mert a legtöbbünkben kódolva van a génjeink átörökítése, ez egyszerű biológiai ösztön, erre az örökbefogadott gyerek nyilván "nem alkalmas".
De nincs beleszólásuk, ez nyilvánvaló, ez a te döntésed kell, hogy legyen.
Ami az érveidet illeti, az hogy nem kell megszülnöd, az igaz. Ettől függetlenül a gyerekágyi depresszió, a párkapcsolati problémák esélye ugyanúgy fennállnak a te esetedben is, hiszen ezek már nem a szüléssel, hanem a gyerekkel járó felelősséggel, a 0-24 órás készenléttel, az új életritmussal kapcsolatosak. + ott vannak az örökbefogadás problémái: mikor, hogyan közöld a gyerekeddel, hogy nem ti vagyok a vér szerinti szülei, hogyan reagál majd, hogyan segítheted át a sokkon stb. Csak jó, ha ezt is tisztázod magadban, később ne érjen meglepetés.
Abszolút megértelek, bár nekem más gyereke se kéne, nem vágyom egyáltalán sem utódra, sem a gyereknevelés "örömeire". A terhesség meg a szülés pedig igazi rémálom. Szerintem mindenkinek a saját joga eldönteni, hogy akar e gyereket, akar e szülni, és hányszor. Senkinek nincs ehhez köze, se a rokonoknak, se a barátoknak, se gyakorikérdéses válaszadóknak.
Szíve joga mindenkinek annyit fialni, amennyit akar (sajnálatos módon), de ne erőltessék ezt másra.
Szomorú, de a legtöbben képtelenek felfogni, hogy van, aki nem akarja vállalni a terhesség meg a szülés nehézségeit, és fröcsögve nekiugranak és lehülyéznek mindenkit, aki ezt elkerülné. Meg jól megmagyarázzák, hogy milyen csodálatos dolog a szülés. Ja, nagyon.
Sajnálom kérdező, hogy ilyen buta családod van. Idővel majd kénytelenek lesznek beletörődni a helyzetbe. Addig inkább ne is beszélgessetek erről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!