Hogy tálaljam anyunak, hogy péntek délután nem akarok a koliban lenni?19l
Még gimnazista vagyok, és lesz szombaton "tanítás"(avagy pályaorientációs előadások lesznek. A kollégiumban az az elvárás, hogy ha egy diák nincs bent, akkor a szülő telefonáljon be, függetlenül attól, hogy a diák nagykorú-e vagy sem. Ha nincs szülői telefon tanszoba alatti távollét előtt, akkor felhívják a szülőt.
És egyik szobatársam/osztálytársam, aki amúgy közel lakik, csak a kötelező koli miatt kolis, felvetette, hogy ő úgyis hazamegy a délután és este visszajön, mi lenne ha vele mennék. Én őszintén szívesen benne lennék, csak ezt tálalni kéne anyunak, hogy be is telefonáljon. Csak ebből tuti sértődés lenne, hogy akkor inkább miért nem haza megyek, vagy ő ezt nem tartja vállalható indoknak, és ő nem hazudna a kollégiumi nevelőnek.(korábban volt ilyen, hogy vasárnap délután kellett volna telefonálni, hogy hétfőn megyek, de ugyanez volt az indok) Egyébként a koliban korlátlan szülői igazolás van, szóval az sincs, hogy feltétlenül a fontos eseményekre kell tartogatni.
Az nem opció, hogy szó nélkül megyek, mert akkor felhívják a koliból, és még abból is vita lesz, hogy "titkolózok".
Mit javasoltok, hogyan lehet ezt szépen tálalni neki, hogy bele is menjen?
Nyilván le van adva a telefonszám, amiről fogadják a szülő hívását! Gondolkodj már!
Kérdező, nagykorú vagy, saját magad nevében tehetsz jognyilatkozatokat, az iskolában is megszűnt szerintem a szülő döntési jogköre. Tehát nálad nincs ellenőrző telefon a koliból a mamának.
Ennek fényében én is azt mondom, hagyd ki a barátnőzést, ha a jól felfogott érdeked a helyezkedés. Nem ítéllek el, szerintem abszolút védhető álláspont. Csak annyira távol vannak a jogaid és a gyakorlat, ahogyan élsz és itt nincs is középút. Ha anyád esélyes, hogy megvonná tőled a taníttatást az egy részről no comment., más részről akkor ahhoz igazodj és csöndben húzd ki ezt a pici időt.
18# Látszik a pontozáson a rossz tanács :-)))
A kérdező maga írta, hogy az anyja megvonná tőle a pénzt, ha megsértődik.
Szerintem egy próbát mindenképp megér, hogy megengedi-e az anyukád ezt a hatalmas" lógást.
Egyetemre meg menj tőle minél meszebb, legyél kolis és haza se menj. Teljesen más a rendszer, mint a gimiben. Konkrétan kapsz egy belépőkártyát és egy kulcsot és akkor és oda mész, ahova csak akarsz, nem kell senkinek sem beszámolnod. Ennyire durvák azért nem voltak a szüleim, de nekem rengeteget segített az önállósodásban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!