Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy tálaljam anyunak, hogy...

Hogy tálaljam anyunak, hogy péntek délután nem akarok a koliban lenni?19l

Figyelt kérdés

Még gimnazista vagyok, és lesz szombaton "tanítás"(avagy pályaorientációs előadások lesznek. A kollégiumban az az elvárás, hogy ha egy diák nincs bent, akkor a szülő telefonáljon be, függetlenül attól, hogy a diák nagykorú-e vagy sem. Ha nincs szülői telefon tanszoba alatti távollét előtt, akkor felhívják a szülőt.

És egyik szobatársam/osztálytársam, aki amúgy közel lakik, csak a kötelező koli miatt kolis, felvetette, hogy ő úgyis hazamegy a délután és este visszajön, mi lenne ha vele mennék. Én őszintén szívesen benne lennék, csak ezt tálalni kéne anyunak, hogy be is telefonáljon. Csak ebből tuti sértődés lenne, hogy akkor inkább miért nem haza megyek, vagy ő ezt nem tartja vállalható indoknak, és ő nem hazudna a kollégiumi nevelőnek.(korábban volt ilyen, hogy vasárnap délután kellett volna telefonálni, hogy hétfőn megyek, de ugyanez volt az indok) Egyébként a koliban korlátlan szülői igazolás van, szóval az sincs, hogy feltétlenül a fontos eseményekre kell tartogatni.

Az nem opció, hogy szó nélkül megyek, mert akkor felhívják a koliból, és még abból is vita lesz, hogy "titkolózok".

Mit javasoltok, hogyan lehet ezt szépen tálalni neki, hogy bele is menjen?

2021. dec. 7. 19:29
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
25%
Megkérsz egy idősebb nőt, hogy...
2021. dec. 7. 19:32
 2/26 anonim ***** válasza:
88%
Passzolnám a kérdést, mert ha most kitalálná a hetedikesem, de akár a negyedikesem is, hogy péntek este a haverjánál szeretne aludni, és onnan iskolába menni, simán rábólintanék.
2021. dec. 7. 19:32
 3/26 anonim ***** válasza:
85%

19 évesen? B+ csajszi, nagyon rossz irányba tartasz.

Mond meg anyádnak, hogy hová mész, ha hívják a koliból mondjon amit akar. Ha nem hazudik, hát nem.

2021. dec. 7. 19:34
 4/26 anonim ***** válasza:
97%
Hogyhogy kötelező a koli annak is, aki közel lakik?
2021. dec. 7. 19:41
 5/26 A kérdező kommentje:

#2 Ja, nem alszunkk ott, hanem ott leszünk pár órát nála, aztán estére visszajövünk :D

#3 Most az egy dolog, hogy megmondom neki, az meg egy másik, hogy aztán hetekig hallgatom a hisztit, vagy esetleg egy kis zsebpénz megvonás bizonytalan időre, ami szívás, mert a suli mellett nem tudok dolgozni a koli miatt, mert arta is szülői kikérő kéne, hétvégén meg nincs lehetőségem a helyi közlekedés miatt.

#4 Az Arany János Tehetséggondozó Program miatt kötelező a koli.

2021. dec. 7. 19:52
 6/26 anonim ***** válasza:
97%
Hát ez gáz
2021. dec. 7. 19:57
 7/26 anonim ***** válasza:
89%
Zsebpénz megvonás? Úristen! Mindig elszorul a szívem, mikor azt látom, hogy gyerekek félnek a saját szülőanyjuktól! Ennek nagyon nem így kéne lenni! De hogy felnőtt szavazópolgárként félsz, ez mindennek a teteje. Ő nem hajlandó tudomásul venni, hogy már nem vagy gyerek, de még annál is nagyobb baj, hogy te se! 19 évesen akár kétgyerekes családanya is lehetnél. Ha játszmázik, hát játszmázik. Elmondja, téged meg nem érdekel. Akkor fogja abbahagyni, amikor te magad elhiszed, hogy felnőtt vagy. Tehát a 3. válasz az irányadó. És kezdj el dolgozni, hogy ne legyél az alamizsnájukra szorulva.
2021. dec. 7. 20:08
 8/26 A kérdező kommentje:

Nem gondolom, hogy gyereknek kezelem magam. Egyszerűen nem kezdek el párhuzamosan játszmázni, ha tudom, hogy ez nekem hosszabb távon nem éri meg. Most elmehetnék dolgozni suli után, de akkor szülői igazolás hiányában igazolatlan lenne és ha a koliból kivágnak, akkor a kötelező koli miatt a suliból is, és lássuk be nem utolsó évben akarom abbahagyni a tanulmányaim csak azért, hogy nyomjak egy ellenjátszmát anyu ellen. Azt nem mondanám félelemnek, hogy belemegyek a játszmákba, és igyekszem az előnyömre fordítani, ami nekem hosszú távon jobb, mert nyilván így is egy csomó dologra van kiskapum. Arra speciel nem tudok kiskaput, hogy a koliba szülői igazolás előtt telefon kell. Mert a legtöbb dologra elég, hogy kijelentem, hogy csinálom, nem tud vele mit csinálni, mert koliba vagyok, de ez nem olyan, mert ebből igazolatlan lesz és annak következményei.

Illetve amúgy nem az a baj, hogy nem szívesen engedne el a barátnőmhöz, nem a korlátozásomról szól (legalábbis ez), hanem az a címszó, hogy szerinte nem fogadnák el az indokot a koliban, ő meg nem hajlandó hazudni.

2021. dec. 7. 20:22
 9/26 anonim ***** válasza:
67%

Utolsó bekezdésed: Ezt magad se hiszed el! Te magad mondtad, hogy korlátlan szülői igazolás van. Nem tartozik a kollégiumi nevelőre, hogy miért nm mentél be, nem korlátozhatják a szülő döntését. (18 fölött szülői igazolást kérni is törvénybe ütköző, neked már nincs gondviselőd, saját jogú állampolgár vagy.)

A szüleid mért nem engednek el dolgozni? Nem gondolod, hogy abszurd, hogy egy felnőtt szavazópolgárt a munkavállalásban megakadályoznak? Nyugodtan merjél haragudni rá, és nyugodtan merd a jogaidat kikövetelni. Te nem az előnyödre akarsz fordítani bármit is, hanem elfogadod a szüleid uralmát. Már 14 évesen is lázadnod kellett volna ez ellen!

2021. dec. 7. 20:30
 10/26 anonim ***** válasza:
96%

Szerintem nem kell anyukádnak hazudnia, ha betelefonál és azt mondja, hogy:

"Szeretném tájékoztatni önöket, hogy a lányom, Nagy Éva a mai napon 15 és 17 óra között a tudtommal és beleegyezésemmel lesz távol a kollégiumból!"

Ennyi!

Arra pedig, hogy miért nem hazamész inkább, arra adsz egy számára elfogadható választ, mondjuk szeretnétek összejönni lányok és beülni valahova egy kávéra/sütire/üdítőre, vagy mit tudom én.

2021. dec. 7. 20:44
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!