Mások is azt érzik, hogy az orvosszülők kicsit elhanyagolják a szeretet?
Én nekem anyám és apám is orvos. Mindig elég korán elmennek dolgozni aztán késő este érnek csak haza. Ha beteg vagyok azonnal azt mondják, hogy vegyek be valamilyen gyógyszert (pl.algopitint) és utána meg küldenek iskolába. Ez most lehet, hogy így egyszer nem olyan gáz, de ők mindig ezt csinálják. Aztán ott van az apám, aki kb.este 7 körül ér haza. Van egy itthoni munkája (gépen kell vizsgálatokat kiértékelnie) és ha hazajön az általában az első, hogy azt csinálja. Ha közben pedig beszélünk vagy dudorászunk meg ilyesmik leüvölti a fejünket és képes a semmiből vitát csinálni. (Amúgy egy külön szobában dolgozik mindig.)
És a szüleim mindig azt akárják, hogy a legjobbak legyünk. Iskolában kitűnő tanulónak kell lennünk és ha egyetlen egy rossz jegyet haza hozunk, akkor már is nagyon kiakadnak és azt mondják, hogyha nem tanulok, akkor korrepetálásra fognak abból a tantárgyból küldeni. Így is már mindegyik délutánom be van táblázva különórákkal, de őket ez nem érdekli. Barátaim nincsenek, mivel annyit tanulok, hogy nincs időm ezekkel foglalkozni. Míg az osztálytársaim egymással találkoznak délutánonként, én általában otthon segítek vagy tanulok. És egyébként bent az iskolában is nehezen kommunikálok másokkal mivel otthon velem mindig eréjes hangnemben beszélnek és kiabálnak. Ennek ellenére mindig nyugisan viselkedek a suliban és többen barátkoznának is velem, viszont én általában (lehet véletlenül) eltaszítom magam mellől őket. És a szüleim nem is igazán szoktak minket megdícsérni. Legutóbb is koncerten léptem fel és első helyezett is lettem egy másik versenyen, de ők ezt teljesen normálisnak veszik. Köszönöm annak aki végig olvasta! Szerintetek ez mennyire normális?
#20: épp arról van szó, hogy nem ennyire erős az összefüggés a jó tanulmányi eredmények és a karrier között. Azt sztem senki nem vitatja, hogy a tanulás és a végzettség hasznos.
De az csak az iskolafetisiszta szülők makacs tévhite, hogy már az alsó tagozatban eldől a gyerek sorsa, ezért kalapáccsal kell beleverni a "tudást" a kölyökbe. "Már óvodás korában tanuljon nyelvet, mert CSAK úgy lehet sikeres!"
Ez mind baromság. Az lesz sikeres, aki _elég_ tanult, sok energiát fektet a hivatásába ÉS egészséges jelleme és a személyisége ÉS _elég_ intelligens hozzá, hogy jó döntéseket hozzon.
Ezeknek a nagy részét nem az iskolától kell várnunk, hanem a család kötelessége biztosítani. A széles látókör, az érdeklődés, sokoldalúság, az önálló gondolkodás fejlesztése stb. szülői feladat. Lenne.
25: ez nem feltétlenül van így. Akkor a legjobb nyelveket tanulni, amikor a beszédközpont még fejlődésben van. A kisgyerekek a legfogékonyabbak az új nyelvekre, hangszerekre, később viszont már sokkal nehezebb ezt behozni.
Én azt gondolom, hogy már alsó tagozatban rá kell szoktatni a gyereket a tanulásra, be kell szabályozni a napjait, mert ez a ritmus fogja a későbbiekben is motiválni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!