Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Felnőttként milyen hibákat...

Felnőttként milyen hibákat láttok a szüleitek nevelési módszereiben? Mit csinálnátok másképp a saját gyereketekkel?

Figyelt kérdés

Már külön élek a szüleimtől, de az utóbbi időben eszembe jutott pár elb#szott dolog, amit a szüleim csináltak és elgondolkodtam. Ha páran válaszoltok és érdekel valakit, akkor szívesen leírom én is a gondolataim.

Nem csak "nyilvánvaló" dolgok érdekelnek (pl. ütöttek-vertek, stb), hanem apróságok is jöhetnek.

2021. nov. 30. 18:13
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
100%

"anyámék erőlködtek egy csomó évet és felnőtt koromban sorra kapom meg, hogy kár volt ennyit rohangálni,mindezt azért, mert nem hoztam semmilyen elvárást."

Bizony, milyen sokan vannak ezzel így manapság sajnos... És milyen sokan nem látják az összefüggéseket a lombikozás meg pl. a depressziósok számának emelkedése között...

2021. dec. 4. 09:40
 32/35 anonim válasza:
29%
Telefonelvétel/ dolgok megvonása. Hiszen mind tudjuk hogy azt kívánjuk a legjobban ami nincs, nálam ez a megvonásos dolog nem működött, szerintem ez egy rossz módszer.
2021. dec. 16. 19:06
 33/35 anonim ***** válasza:
49%

"Telefonelvétel/ dolgok megvonása ... szerintem ez egy rossz módszer."

Akkor mit csinálnál helyette?

2021. dec. 16. 19:28
 34/35 anonim ***** válasza:
0%
33-as: Olyan is van a világon, hogy következetesség, csak hát ahhoz türelem is kell.
2021. dec. 16. 20:33
 35/35 anonim ***** válasza:
49%
Az is következetesség, ha következetesen mindig elveszem a gyerek telefonját, amíg meg nem írja a háziját, ha tudom, hogy telefonnal a kezében hajlamos lenne nem megírni, vagy nem időben, vagy nem magától, hanem csak kimásolna valamit a netről...
2021. dec. 16. 20:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!