Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Felnőttként milyen hibákat...

Felnőttként milyen hibákat láttok a szüleitek nevelési módszereiben? Mit csinálnátok másképp a saját gyereketekkel?

Figyelt kérdés

Már külön élek a szüleimtől, de az utóbbi időben eszembe jutott pár elb#szott dolog, amit a szüleim csináltak és elgondolkodtam. Ha páran válaszoltok és érdekel valakit, akkor szívesen leírom én is a gondolataim.

Nem csak "nyilvánvaló" dolgok érdekelnek (pl. ütöttek-vertek, stb), hanem apróságok is jöhetnek.

2021. nov. 30. 18:13
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
91%
Gyengéd volt, de erős kontroll alatt tartott, magához láncolva, mert egyedül nevelt. Időskorára ez konkrét féltékenységgé alakult, nagyon nehéz vele, rám szorul már mindenben, de botrányoz, ha magánéletem van.
2021. nov. 30. 21:25
 12/35 anonim ***** válasza:
67%

Azt a hibát látom a nevelésükben, hogy lesz4rtak.

A testvérem volt a világ közepe. 30 évesen is eltartották, drogos alkesz g3ci volt de egy rossz szót nem mondhattam rá, mert kaptam.

Ő minden támogatást, segítséget megkapott az életben.

Jó lett volna ha negyed annyira érdekeltem volna őket

..

Nem érdekelte őket hogy tanulok. Nem nyaraltam soha sehol, táborokba se mehettem, nehogy már a buz1gyerekre pazaroljanak.. A testvéremnek persze vettek új telót, xboxot, stb.

Anyám mindig elhordott mindennek a barátnői előtt. Mekkora élősködő vagyok. 18 éves koromban azzal fenyegetett hogy kidob ha nem adok haza x összeget. Egyetem elfelejtve.. Mehettem gyárba.

Senkinek se mondta, hogy adok haza pénzt. Ugyanúgy előadta mekkora parazita vagyok. A szomszédok is lenéztek.

Mindig úgy tekintettek rám mintha a legalja büdös féreg lennék.

Már külön élek. Az arany gyerek veri is anyánkat. Remélem egyszer nem kel fel, a kis drogos tetű meg éhen hal ha már nem lesz aki eltartsa :)

2021. nov. 30. 21:38
 13/35 anonim ***** válasza:
91%
Soha semmiről nem beszéltek velem nyíltan és őszintén. Főleg anyám nem. Egymás mellett éltünk csak világ életünkben, de nem volt semmi pozitív érzelmi kötődés, csak negatív. Anyám apám folyamatosan veszekedtek, anyám engem csak kritizált másoknak, de egyszer nem volt, hogy leüljünk csak egymással beszélgetni. Minden ilyen intimitástól kényelmetlenül érezte magát, ezért én is ilyen lettem. Őszintén remélem, hogy én képes leszek leülni a lányommal és beszélgetni vele, mint ember az emberrel.
2021. nov. 30. 22:20
 14/35 anonim ***** válasza:
76%
12- te lány vagy és a tesód fiú ?
 15/35 anonim ***** válasza:
84%

Egyik szülőm sem mert igazán élni. Mindketten beletörődtek a monoton mindennapokba, nem léptek ki sosem a komfortzónájukból, nem láttak világot, nem volt bennük kíváncsiság. Nem is éltek, ez nem jó szó rá, inkább túléltek.

Emiatt sok szituációban bátortalan, döntéskeptelen vagyok, nehezen viselem az új dolgokat. Én tudatosan feszegetem a határaimat, ledöntöm a gátakat és belemegyek elsőre kényelmetlen szitukba. Szeretném majd ezt tovább adni a gyerekemnek. Sokat utazni, felfedezni, kielégíteni a kíváncsiságát és nem kiölni belőle a lelket, hogy meglássa: az élet igenis gyönyörű, amiben nem a túlélésé a főszerep,

és amiben nincsenek megírt sorsok, csak lehetőségek, amitől nem szabad félnie.

16/35 anonim ***** válasza:
84%
Nevelésben nincs olyan hogy mi a legjobb, egyedül az a fontos, hogy mindenki igyekezzen tudásához mérten a elgjobban tenni.
2021. nov. 30. 22:21
 17/35 anonim ***** válasza:
86%
Hát a hibákat azt nem lehet felsorolni, egyszerűbb lenne a jó dolgokat leírni, az az egy-kettő hamarabb menne. De a legfontosabb, mentális betegként NEM vállalunk gyereket, mert gyakorlatilag zéró nevelést, támogatást, törődést fog kapni. Tehát most szépen fogjam magam, és javítsam ki azt ami nem a saját hibámból, más emberek felelőtlensége miatt elromlott. És nem alázzuk meg mindenfelé a gyereket ahol eljárunk persze.
2021. nov. 30. 22:41
 18/35 anonim ***** válasza:
90%

-Gyerekkoromban nem volt egy szabad délutánom, 6 éves koromtól minden hétköznap edzés vagy különóra volt. Sok tanulmányi eredménye volt, de nem volt szociális életem az egyetem kezdetéig. Emiatt a saját gyerekeimet nem fogom erre kötelezni, lesz barátokkal logós idejük is amellett, hogy a tehetségüket a kellő mértékben támogatom. Járhatnak fejlesztő órákra, de nem egyoldalún döntök erről, hanem őket megkérdezve.

-Nem csak a kicsinek lehet igaza. A kis testvérem sportot űzött a szívatásomból, aztán jött az "anyaaaaaa!" és sosem ő kapott büntetést. Ebből tanulva igyekszem a vitás kérdéseket a történtek alapja a eldönteni, nem a koruk szerint. A kicsi is ugyanúgy szorul, ha ő volt a hibás és nincs mentség.

2021. nov. 30. 22:49
 19/35 anonim ***** válasza:
90%

Nálunk alkohol probléma volt, bántalmazó légkörrel.

Középiskolában rengeteg olyan dolgot is kell tanulni, amire soha szükségem nem lesz, mégsem mondták az élethez fontos témákat. Gyakorlatilag magamtól nőttem fel (az ellátást / lakhatást leszámítva persze).

Tanácsot / útmutatást sosem kaptam.

Ezeken változtatok, úgy, hogy ne essek túlzásba sem a lányomnál.

2021. nov. 30. 23:34
 20/35 anonim ***** válasza:
100%

Ha lenne gyerekem, elsősorban önállóságra nevelném. Engem viszonylag szogorúan fogtak, nem nagyon mehettem szülinapi zsúrra meg találkozni az osztálytársaimmal. Ennek az lett az eredménye, hogy baromi lázadó kamasz lettem és bepótoltam mindent 16 éves koromtól, ami kimaradt előtte.

Plusz igyekeznék valamilyen szinten baráti kapcsolatot is kialakítani a gyerekemmel, hogy bármikor bármivel fordulhasson hozzám. Nekem ez is kimaradt, mindenki érzelmi analfabéta a családomban. Ölelkezni sem ölelkeztünk soha szinte.

Anyukámmal is akkor lett jó a viszonyom, amikor betöltöttem a 18-at és önálló életet kezdtem.

2021. dec. 1. 09:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!