Költőpénz gond?
Anyám adott kb 2000ft költőpénzt, plusz vett nekem egész jó enniket és inniket.
Minden pénzt elkoltottem. Nagyon mérges volt rám hogy elkoltottem minden pénzt és nem ettem azt amit ő vett.
Őt is megértem, de ha költőpénzt ad, akkor ne legyen baj hogy vettem magamnak a cirkuszban egy popcornt és vettem egy kfc gyerek menüt. (anyagi problémánk is van sajnos, tehát nem kéne hogy beleférjen)
Jogosan haragszik az ő szemszögéből, de téged is abszolút meg lehet érteni, hogy nem akartál kimaradni.
De máskor nyugodtan egyed a házi szendvicsedet a kfc-ben, mekiben is. Ha van kajám és nem szeretnék egy vagon pénzt kiszórni, és társasággal vagyok aki beül, akkor gond nélkül eszem én is a sajátomat. Ilyen helyeken a világon senkit nem érdekel, azért nem egy Trófea Grill. Ha meg a barátaid ezért szívóznak, hogy a te orrod előtt mi van, akkor ott nem veled van a baj...
Szülő vagyok, ha van pénzünk, ha nincs, a gyereknek ennyi megjár, hogy ha spórolás van, legalább osztályprogramon legyen neki élmény az az út. Én szültem, én vállaltam, és nekem kell a boldogságáról is gondoskodni. Lesülne az arcomról a bőr, ha miattam kellene az osztály előtt otthonról vitt szendvicset ennie, mikor egy élmény, hogy ilyenkor költhetik a pénzt, egy felszabadultság érzet van ilyenkor a gyerekekben. Én spórolok, helyette is. Mi is szegényesen éltünk mikor gyerekek voltunk, de kifizették a tábort, és minden jóval feltankoltak, és nem egy kétlábon járó szegénység voltunk, hogy mindenki lássa, hogy semmit nem engedhetünk meg magunknak. A lányom most volt először táborban nyáron, most vettünk házat, van hova költeni a pénzt, de a gyereknek kifizettük a tábort, adtunk elég sok pénzt, hogy inkább több legyen nála, mint kevesebb, mert tudjuk, hogy mások 2x annyit vittek ígyis, mint ő, de azt nem gondoltuk reálisnak. A lányom spórolós családból ment táborba, és a pénz egy részét büszkén hazahozta. :)) Annyi "luxust" engedett meg magának, amennyit úgy érzett, hogy megengednénk, ha ott lennénk vele. Mesélte, miket tett vissza a polcra, hogy anya ezt biztos azt mondaná, hülyeség megvenni.
Szerintem a kérdező is tudta, mik a keretei, határai, és annak megfelelően döntött, mikor hozzányúlt a pénzhez.
Nekünk is mindig csomagoltak szendvicset a suliba, de már utáltam és hányingerem volt tőle, úgyhogy ha volt egy kis pénzem, abból tuti inkább a büfében vettem valamit, vagy inkább nem ettem, és hazavittem a szendvicset.
Az a 2000 ft meg semmi ma, ennyi élmény kijárt a kérdezőnek. Ha ennyire fogni kell a pénzt, ott nem a gyerek a hibás. Ennyi.
Itt egyetlen gond van. Mégpedig az, hogy (ironia is on) Európa hajtómotorjában, közel félmilliós átlagfizetések
országában , közel teljes foglalkoztatottságnál, szinte ingyen rezsiárak, és ingyenminden a gyerekeknek mellett (ironia is off) 2000 forint gondot okoz egy gyereket nevelő, iskoláztató családnak.
Anyukának nem az a baja, hogy elköltötted, hanem az, hogy olyan dologra, ami felesleges volt. Inkább vettél volna valami ajádéktárgyat vagy akármi. De volt kajád, és csak azért is kaját vettél mert a többiek is...
Hát, látszik, hogy gyerek vagy még.
" Lesülne az arcomról a bőr, ha miattam kellene az osztály előtt otthonról vitt szendvicset ennie, mikor egy élmény, hogy ilyenkor költhetik a pénzt,"
Hmmm.... azért ez túlzás.... ahol minden forintra ügyelni kell, ott szerinted azt kéne közvetíteni a gyerek felé, hogy a pénzköltés legyen neki az élmény...????
Miért kéne szégyenkezni????? Nem éhezik a gyerek, nem rongyos ruhákban jár, pusztán nem telik extra kiadásokra. Ez nem szégyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!