Költőpénz gond?
Anyám adott kb 2000ft költőpénzt, plusz vett nekem egész jó enniket és inniket.
Minden pénzt elkoltottem. Nagyon mérges volt rám hogy elkoltottem minden pénzt és nem ettem azt amit ő vett.
Őt is megértem, de ha költőpénzt ad, akkor ne legyen baj hogy vettem magamnak a cirkuszban egy popcornt és vettem egy kfc gyerek menüt. (anyagi problémánk is van sajnos, tehát nem kéne hogy beleférjen)
Kedves 20-as, hagyjuk már. A gyereknek kéne megbánnia? A szülőnek nem volt felelősségtudata! Igenis ha annyira rosszul ál, akkor elmondja, hogy ez a vész esetén használatos pénz. De NEM MONDTA!
A gyerek szégyellje azért magát, mert egy évben egyszer merészelt magának venni egy kis popcornt meg kfc-t? Egy osztálykiránduláson, ahol valószínűleg mindenki azt ette?
Van neked gyereked? Szerintem nincs. Szerinted milyen érzés az, ha az osztálytársaid kfc-t esznek, te meg eszed a vajaszsömlét egy kiránduláson?
A kedves szülőnek nem volt sütnivalója egyszerűen. Az, hogy a gyereken ilyet számotkér, az egyszerűen hallatlan. Itt nem 10-20.000-ről van szó, hanem 2000 forinton.
Nekem ne mondja senki, hogy egy évben egyetlen egyszer ennyit sajnál a gyerekétől. Lehet, hogy rosszul megy a családi kassza, de az, hogy egy felnőtt emberben nincs ennyi érzés a saját gyereke iránt, az már mesébe illő.
Ha ennyire nem megy jól akkor ne adja oda neki ennyi. De odaadta és kész. Ezek után nehogy már még fel legyen lázadva, amiért a saját gyerekének egyszer jó. Hagyjuk már.
Mi sem vagyunk eleresztve félre értés ne essék, de egy évben egyszer, ha már odaadom rá akkor az az övé.
Tudja a fene... szerintem nem eszik mindenki KFC-ben egy 30 fős osztályból még ha be is mennek mind. Ez rizsa!
Három párizsis zsemle, egy kulacs limonádé lehet hogy olcsóbb, mint egy kfc menü. És bizony lehet olyan család, akiknél ez nagy kiadás, nem felelőtlenség, meg irigység. A gyerek írta is, hogy szegények. Bizony, vannak nagyon szegények.
Én is megértem, hogy egyszer az életben akart villogni, hogy neki is van kétezer forintja, de lehet, hogy ez az öt perc, ami senkinek fel se tűnt az egész családot egy kicsit megviseli.
Szerintem igenis hadd költse el a gyerek a koltopenzt.
Nem olvastam most vissza a kommenteket de gondolom a hétköznapokban ha anyagi gondok vannak, akkor ugysincs nagyon zsebpénz (költőpénz) .
Gyerekként én sem voltam eleresztve, de ha kirándulni mentünk, azért mindig kaptam költőpénzt, hogy vehessek én is valamit, amit megkivánok, vagy egy apró emléket. Elég vacak érzés egy gyereknek azt látni, hogy a társai vesznek valamit ő meg nem teheti, és ez nem is várható el szerintem. Pláne nem, hogy ételről van szó. Vagy a tarsak bemennek kfc-zni, a kérdező meg kint maradt volna, vagy csak ül és nézi a tarsait, netalán eloveszi a hatizsalbol a csomagolt kaját? Ne már!
KÖLTŐ pénz, benne van a nevében. Akkor is, ha rossz anyagi helyzetről van szó, ilyenekre kell pénznek lennie. (pl. Jobb kaják helyett sima szendvics,de el lehessen költeni a pénzt szidalom nélkül)
#21, #22, #24. Teljesen egyetértek veletek.
Pofámról lesülne a bőr szülőként ha ez miatt a fillérb..szóság miatt lecseszném a gyerekem.
Egy évben egyszer van csak osztálykirándulás, hadd szórakozzon a gyerek.
Mindannyian tudjuk, hogy ilyenkor mindig beülnek a gyerekek egy mekibe, kfc-be.
Ha vidékiek meg főleg, mivel otthon nincs ilyen.
Én biztos nem engedném meg, hogy ez miatt a gyerekem inkább egymagába leüljön majszolni a vajaskenyerét, míg a többiek bent együtt esznek valamit.
Ne csomagojon kaját, és az árát csapja hozzá a zsebpénzéhez.
Probléma megoldva!
Szerintem annyira nem mérges anyukád!
A többi kommentelő akik a gyereket “szidják” hát látszik, hogy vagy nincs gyereketek vagy nem tudjátok milyenek a maiak. 1 évben egyszer szerintem belefér, hogy a kisgyerek az osztálykiránduláson kfc-t egyet, és popcornt vegyen a cirkuszba! A másik, hogy milyenek a mai gyerekek? De nem csak a maiak, amikor én voltam ált. iskolás már akkor is ez ment, mi is akkor szegények voltunk, kínaiból öltöztünk, nem volt pénz márkás ruhákra, ha kaptam is pénzt volt, hogy ellopták, hogy ők vegyenek maguknak belőle a büfébe valamit. Akkor a mai gyerekek mit csinálhatnak? Nincs kizárva, hogy szegénykémet piszkálják…
enniket és inniket
Hát, mondjuk az én gyerekem max bölcsisként használt ilyen szavakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!