Költőpénz gond?

Figyelt kérdés

Anyám adott kb 2000ft költőpénzt, plusz vett nekem egész jó enniket és inniket.

Minden pénzt elkoltottem. Nagyon mérges volt rám hogy elkoltottem minden pénzt és nem ettem azt amit ő vett.

Őt is megértem, de ha költőpénzt ad, akkor ne legyen baj hogy vettem magamnak a cirkuszban egy popcornt és vettem egy kfc gyerek menüt. (anyagi problémánk is van sajnos, tehát nem kéne hogy beleférjen)

2021. nov. 18. 20:34
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
90%
Ha az osztalytarsak is mind vettek popcornt nyilvan nem akartal kimaradni de a kfc-n mar lehet duhos az anyukad ha te is tudod hogy anyagi gondjaitok vannak
2021. nov. 18. 21:46
 12/38 anonim ***** válasza:
93%

Tehat anyukad elmondta, hogy ne koltsd el, de nem hallgattal ra. Raadasul meg kajad is volt.

Mi a kerdes? Oszinten nem ertem. Nyilvan azert adta, hogyha barmi baj van (pl mittudomen, veletlenul ott ragadsz es egyedul kell hazajonni, legyen mibol) akkor hozzanyulhatsz. Szerintem azt feltetelezte, hogy ezt nem kell a szadba ragni ennel jobban, foleg, mivel tudod, hogy anyagi gondjaitok vannak, de akkor tevesen itelte meg a helyzetet.

2021. nov. 18. 22:06
 13/38 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem ha mindenki vett kfc-t és popcornt akkor nem baj. Ilyenek ezek az osztályprogramok. Ha valaki nem vesz ilyet és az egész osztály a kfcben ül az elég kínos tud lenni. Anyukádnak kellett volna előrelátónak lenni és kevesebb kaját csomagolnia. Kicsit más szemszögből kellett volna néznie a dolgokat. Nem mérges rád biztos olyan nagyon anyukád. Legközelebb jobban beszéljétek meg a pénzügyi dolgokat. Gyerek vagy még, nem kell ennyire ráparáznod erre.
2021. nov. 18. 22:29
 14/38 anonim ***** válasza:
80%

Ha anyukának filléres gondjai vannak, úgy nehéz előrelátónak lenni, utolsó.

De én értem a kérdezőt is, az általad vázolt okok miatt.

2021. nov. 18. 22:36
 15/38 anonim ***** válasza:
50%

Nem értem anyukádat. Ha a szülő ad a gyerekének zsebpénzt, akkor az onnantól a gyereké. Ha elkölti elkölti, ha félrerakja félrerakja. Igazság szerint én a pofátlanság netovábbjának tartom, ha egy szülő visszakéri azt a minimális összeget, amit odaadott a gyereknek.

Itt a szülő a hibás, bármely szemszögből nézem. Vagy mondja azt, hogy kislányom, nem tudok adni, mert nem állunk úgy; vagy ha már odaadta, akkor kutya kötelessége elfogadni, hogy a gyereke mire költi.

Esetleg, ESETLEG elmondhatja, hogy lányom, kaptál enni, abból a 2000-ből vegyél bármi mást.

Kommentelőket sem értem. Nincs gyereketek, vagy mi? Igenis ha azt a 2000 forintot odaadom a gyereknek (ha kevés pénzem van akkor is), akkor onnantól nem lenne képem visszakérni.

Én ismertem olyat, aki minden költőpénzét inkább elszórta kacatokra egy kiránduláson, csak hogy legyen valamije, mert amint hazaért a kiruccanásból, a szülő már kérte is vissza a maradék pénzt.

Még ilyen pofátlanságot. Lehet anyagilag rosszul állni, de az a szülő, aki azért terrorizálja a gyerekét lelkileg, mert elmerte költeni a kirándulásra kapott kis pénzét, azt elvinném orvoshoz.

Az ilyennek nem a gyereket kéne potyogtatnia, hanem elmennie dolgozni.

2021. nov. 18. 22:37
 16/38 anonim ***** válasza:
92%

De a kerdezo leirta, hogy az anyja megkerte, ne vegyen semmit. Anyagi gondjaik vannak, be is vasarolt neki, volt kajaja. Nyilvan azert kapta, hogy vesz eseten legyen mihez nyulni.

Innentol kezdve teljesen mindegy, hogy a valaszolok miert vagy miert nem adnak koltopenzt a gyerekuknek vagy epp mit csinalnanak a kerdezo anyja helyeben.

2021. nov. 18. 22:51
 17/38 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem elég jól kiderült, hogy nem költőpénz volt a "költőpénz", csak a gyerek írta le itt így.
2021. nov. 18. 22:58
 18/38 anonim ***** válasza:
35%
Ha nem tetszik neki h elköltöd akkor miért adja?
2021. nov. 18. 23:02
 19/38 anonim ***** válasza:
89%
Én értem, hogy anyagi gondok vannak, de szerintem egy osztalyprogramon elvárni, hogy az egyszem gyereknek ne férjen bele egy 600 forintos popcorn, és csak nézze, ahogy a többiek vásárolnak, akkor sincs rendben. Ha meg tényleg azon a 600 forinton áll vagy bukik a családi kassza, akkor anyuka ne adja oda a pénzt. Gondolom, azért a csomagolt etel sem veszett karba.
2021. nov. 18. 23:02
 20/38 anonim ***** válasza:
84%

Nem csak 600 forintot költötte el, hanem a többit eltapsolta a KFC-ben, miközben volt kajája.

Van, hogy nem azért van valakinél pénz, hogy elköltse, hanem azért, hogy vész esetén legyen miből hazamenni, vagy ilyesmi. Pl. ha leszakad a csoporttól akkor se legyen baj. Vagy ha kell, legyen miből buszjegyet venni, mert ha jól sejtem, vidéki osztályról van szó.

Hogy mennyire szegények, és mennyire viselte meg a kasszát ez a kfc-s kaland, azt nem tudhatjuk.

De nem a lábujjról vagy a bokáról szól az a mondás, hogy addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér.

Mindenesetre ha nem mondod el, hogy már megbántad, és hogy levontad a tanulságot, kevesebb bizalmat érdemelsz egy ideig, mert nem érzed át a családod baját.

2021. nov. 18. 23:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!