Mit tennél, ha a párod súlyos sérelmei miatt
bántalmazná a szüleit?
Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy a rájössz, hogy a párod fizikailag bántalmazza a szüleit. Amikor számonkéred, azt feleli, hogy "nem voltál ott amikor ... /nem te nőttél fel úgy, ahogy én, ne is szólj hát bele" (ami részben jogos érv. A gyerekeitekkel és veled persze jól bánik, csak a szüleit bántalmazza, amit nemrég tudtál meg. Mit tennél ebben az esetben? Ha lehet, kifejtheted részletesebben is.
Nem érdemes bántalmazni őket, mert sérülés is lehet belőle. Szóval inkább az ilyen ne beszéljen velük.
2021. nov. 17. 04:19
32/43 anonim válasza:
Pont leszrnám, hogy mit élt át.
Nekem is rettenet szr fiatalkorom volt, mégsem verem a családomat. Elköltözés után elmentem egy jó pszichológushoz, aki segített feldolgozni a sok szemetet, amivel addig együtt kellett élnem.
De jó érv - kifogás! - a rossz gyerekkor. Mert a felnőtt nem képes túllépni rajta, nem, benne ragad és visszaél vele.
2021. nov. 17. 06:32
33/43 anonim válasza:
Választás elé állítanám vagy befejezi a bántalmazást vagy elválunk. Ha marad akkor választhat hogy nem beszél velük többet vagy megbékél. Én az előbbit favorizálom.
2021. nov. 17. 07:07
34/43 anonim válasza:
Ha folyamatosan verték gyerekkorban, akkor meg is érdemlik a szülők. Lehet pirost nyomkodni. Hidegen hagy.
2021. nov. 17. 09:27
35/43 anonim válasza:
Mondjuk, szerintem egyértelmű volt, hogy csak érdeklődésből tette fel a kérdést, s nem tapasztalatból. Utóbbi tudná, hogy aki így nőtt fel (én is, pl), annak eszébe nem jutna visszajárogatni a bántalmazókhoz.
Mostohaapám ilyen volt, örülök, ha nem látom, nemhogy még visszajárnék elpáholgatni.
2021. nov. 17. 22:07
36/43 anonim válasza:
Tévedés, egyesek vissza szoktak.
2021. nov. 18. 00:49
37/43 anonim válasza:
Megérdemlik amit kapnak, nem téged vertek kérdező így nincs is beleszólásod hogy mit tesz velük. Az ilyen nem érdemel kegyelmet kapja csak vissza az élettől amit adott. És imádkozok hogy sokáig éljenek a szülők, szenvedjenek csak minél többet.
2021. nov. 18. 05:53
38/43 anonim válasza:
34es, megérdemlik, igen, életszerűtlen a helyzet.
Engem jól leszidott online valaki, mikor azt találtam mondani, hogy nem érdekelne, ha a mostohaapám rákos lenne.
Hogy tudom én, milyen az?
Nem. De ő meg nem tudja, milyen rettegésben felnőni, folyamatos terrorban...
2021. nov. 18. 11:35
39/43 anonim válasza:
Félnék az ilyentől, ezért elhagynám. Nem bírom elviselni az erőszakot és a bántalmazást, semmilyen téren.
2021. nov. 18. 11:37
40/43 anonim válasza:
Tudom, nem ez volt a kérdés, de ilyesmi lehetett Szilágyi István fiával is? Persze egyáltalán nem akarom ezt kijelenteni, és olyan jó embereknek tűntek a szülők, de mi lehetett azzal a fiúval, akkor és azóta se értem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!