Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért terrorizál ezzel folyton...

Miért terrorizál ezzel folyton? A ti rokonaitok is ilyenek?

Figyelt kérdés

Anyám teljesen beleőrült már a koronavírusba. Az összes létező híradót megnézi (nyugdíjas, ráér) és totál parában van.

Én nem kértem az oltást, bízom az immunrendszeremben. Évek óta náthás sem voltam, 2 évig nem kaptam el a covidot sem, szóval én nem igazán félek tőle. Nyilván a higiéniai óvintézkedéseket betartom. Itthon dolgozom, max boltba járok meg ügyet intézni, szóval embertömegekkel nem találkozom. Nem vagyok vírustagadó, sem oltásellenes, ezt leszögezném.

Szóval mióta van oltás, azóta az anyám állandóan bombáz egyre idegesítőbb módon hogy oltassam be magam. Ilyeneket ír, hogy ha ő kórházba kerül, akkor még engem be sem engednek hozzá. Miért kerülne kórházba, neki 3 oltása van... Vagy hogy "mivel nincs oltásod, biztos nem mész xy rokon temetésére (rákos volt sajnos, nem covid) az is jó ha küldesz részvétes kártyát meg csokrot".

Nem akarok neki már durván válaszolni, inkább ignorálom de rohadt idegesítő hogy minden egyes alkalommal, minden beszélgetés vége az oltás, meg ez a passzív agresszív zsaroló szöveg.

Nem tudom már mit kezdjek ezzel, ti hogyan kezelitek az ilyen rokonokat??

2021. nov. 16. 00:12
1 2 3 4
 31/34 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok választ! Röviden reagálnék is.

Nem élünk együtt a szüleimmel, 15 éve önálló háztartást vezetek. 10 éve a párommal élek. Ő sem kérte az oltást.

Valaki írta hogy kamu kérdés. Sajnos nem az.

Azt nem akarom hazudni hogy felvettem az oltást, mert seperc alatt lebuknék, nem hazudok jól. És akkor csak még rosszabb lenne anyám hozzáállása.

Az egész hajcihőből tényleg az aggaszt hogy ha mondjuk anyám vagy apám kórházba kerül akkor be sem mehetek hozzájuk. Vagy ha valami kijárási tilalmat rendelnek mint Ausztriában.

Az okaim, hogy miért nem kértem, nagyjából fel is sorolták itt a hozzászólók. A megfelelően működő immunrendszerem nem akarom kompromittálni egy nem bizonyított hatású oltással. Sajnos ez van, megbízhatatlanok a hírek mert a politika irányítja hogy melyik "szakértő" mit mondhat. Ez engem nem győzött meg. Az sem túl bizalomgerjesztő, hogy először azt mondták lesz oltás és vége a cirkusznak. Most már a harmadik oltást vetetik fel a néppel és ugyanannyi beteg van, ugyanúgy kell maszk és lesz lezárás. Én nem szeretnék belekezdeni egy olyan oltási programba ami lehet hogy innentől éveken át, bizonytalan hatékonyságú szereket adat be nekem hathavonta.

A sok ember aki megkapta az oltást és köszöni semmi baja.. én ezt elhiszem hogy mellékhatás nélkül vagytok, örülök neki. Statisztika alapján ugyanolyan eséllyel kerülhettek kórházba mint az oltatlanok, legalábbis az elérhető adatok szerint.

Tisztában vagyok vele hogy ha lebetegszem akkor esetleg súlyosabb lehet mint oltás nélkül, ez kissé aggaszt, de meggyőző, hiteles információt nem könnyű szerezni.

Biológus, sőt kutató biológus ismerőseim és még a háziorvosom sem bátorítottak az oltás felvételére (mivel koromnál és egészségi állapotomnál fogva nem vagyok rizikós csoportban), ameddig legalább a kísérleti fázison nem jut túl. Ami 3-5 éve sajnos.

Az egész szituból az a legszörnyűbb hogy én meghoztam ezt a döntést, anyám meg nem képes elfogadni. Már nagyon unom és frusztrál a napi mondókája, ma pl azt kérte karácsonyra hogy oltassam be magam. Ha nem válaszolok az üzeneteire akkor sírós emojikat küld vagy elkezd hívogatni telefonon míg fel nem veszem. És akkor "jaj már úgy aggódtam hogy mi van veled...". Tényleg szívesen mondanék neki már valami csúnyát de mindig megsajnálom mert az ő felfogásában csak jót akar....

2021. nov. 16. 23:54
 32/34 anonim ***** válasza:
100%
Nálam is hasonló a helyzet, de ennyire nem durva. Tavaly és még az idén is rendszeresen mutattam anyámnak felvilágosító videókat, meg is nézte őket, de aztán győzött a propagandatévé agymosó ereje. Szerencsére nem csesztet gyakran, csak néha megjegyzi, hogy nem mehetek majd ide meg oda, meg mit csinálok, ha kirúgnak. Néha vitázunk, de aztán ráhagyjuk egymásra.
2021. nov. 17. 01:30
 33/34 anonim ***** válasza:
57%

#31 Te döntesz, de akkor nem egy vélemény buborékon belül kéne mozognod.

Ha látod hogy a politika manipulál akkor miért nem tájékozódsz határon túl is?

"nem bizonyított hatású oltással"

Bizonyítva van. Melyiknek milyen a hatékonysága a különböző variánsok esetében. Nyugaton nem oltanak se orosszal se kínaival ezért ott ne keresd azokat a statisztikákban.

"Most már a harmadik oltást vetetik fel a néppel és ugyanannyi beteg van"

Hát igen, most már a deltával szemben is a legjobb oltóanyag is csak 58% ban hatásos. Kialakuló betegséget 58% ban előzi meg.

Magyar adatokból dolgozol. Amik nem nyilvánosak. Azaz nem elérhetőek a nagyközönségnek. Ezzel manipulálva az embereket hogy egymásnak essenek, és a kamu terjedjen még jobban. Miközben az Oroszok már tudni vélik odahaza a magyar adatokat.

"Statisztika alapján ugyanolyan eséllyel kerülhettek kórházba mint az oltatlanok, legalábbis az elérhető adatok szerint."

Nyugaton azért nincs ilyen statisztika mert magától értetődő hogy oltással nem igen lehet kórházba kerülni, de ha még is akkor nem súlyos problémákkal. Elérhető adatok száma Magyarországon egészen pontosan 0.

Semmilyen adat nincs. Szerbia nyilvánosságra hozta az ő hivatalos statisztikájukat. Oltottak nagy többsége akik kórházba kerülnek kínait kapott. Ettől függetlenül oltatlanok alkotják a betegek gerincét így is.

Ahol magas az átoltottság ott kevés a kórházi ápolásra szoruló beteg és még kevesebb a halott.

Sajnos velünk lesz egy darabig. Maszk kényelmetlen, de jelentősen csökkenti a továbbfertőzés lehetőségét, oltással kombinálva elég alacsonyan lehet tartani a reprodukciós rátát.

Eltűnni nem fog soha.

Itt a közelemben több kutatóintézet is van (3). Nem egyik sem Covid, de orvosi kutatóintézet. (Magyarázták nekem hogy pontosan miket is kutatnak de nekem ez magas) Sehol nem kötelező az oltás senkinek. Minden alkalmazott be van oltva. Annyit kértek hogy jelezzék ki van beoltva ki nem, mert ha valaki beteg lesz tudniuk kell a rizikót milyen beosztásban dolgozhatnak az intézetben. Kidolgoztak ugyanis egy tervet arra ha lennének ágynak esett betegek akkor melyik részleget hogyan küldik home office -ba. Ennek ellenére volt 2 beteg az egyik intézetben. Egyikük se került kórházba, nem volta súlyos tüneteik. Egyikük éppen egy magyar volt akit ismerek. Neki sajnos ez hízókúra volt náthával. Másikuk állítólag egy napig volt lázas, meg kb feküdt és nyomta az ágyat egy napot, aztán annyi.

Alkalmazottak legalább 10% magyar.

(Külföldön élek)

Ahol dolgozom a cégnél sem kötelező az oltás de kérték hogy jelezzem ha nem vagyok beoltva, ha valaki beteg lenne akkor a munkát úgy szervezzék. De mivel mindenki beoltatta magát saját bevallása szerint (igazolást senkitől se kértek), így nincs kérdés. Senki nem volt beteg. Többször megtaláltak minket kontakt kutatás miatt. Munkánk kb felében ügyfeleknél kell végeznünk fizikailag.

Döntést meghoztad, bár nem hiteles információk alapján. Nem az a gond ha döntöttél hanem hogy kamu alapján.

Érzelmi zsarolással akarja elérni. Másrészt az édesanyád, te meg a pici gyereke maradsz, és félt. Vagy egyszer leülsz vele, vagy elfogadod hogy ilyen. Értésére kell adni hogy hagyja a témát. Érted hogy fél, de ha kevesebb TV -t néz nem fog annyira félni. Vegyél neki jó könyveket.

Akár egy Rejtő összes -t (Sok emberrel megszeretteti az olvasást). Ha magyar (történeti) vonalon gondolkozol akkor Bán Mór Hunyadi sorozata bitang jó és egy jó darabig leköti a figyelmét :)

2021. nov. 17. 10:17
 34/34 anonim ***** válasza:
45%

"Szerbia nyilvánosságra hozta az ő hivatalos statisztikájukat. Oltottak nagy többsége akik kórházba kerülnek kínait kapott."

Ebből azért nem vonnék le messzemenő következtetéseket. Egyrészt Szerbiában elsők között kezdtek el oltani a kínaival, illetve messze a legtöbben azt kapták (így nyilván ilyenek kerülnek leginkább kórházba). Másrészt ha ott is leginkább az időseket oltották vele, mint nálunk, az megint csak torzít az eredményen. Korosztályok szerinti statisztika kellene, súlyozva az adott oltóanyagból beadott mennyiséggel.

Amit biztosan tudunk több ország nyilvános adatai alapján, hogy az oltatlanok magasan felülreprezentáltak a kórházi és halálozási statisztikákban.

Angliában a 70+ korosztályban az oltottsági arány 80% feletti, a halálesetek kb. 75%-a oltatlan. Ez azt jelenti, hogy oltatlanként 15-ször akkora esélyed van belehalni a vírusba. Mindezek alapján kijelenthető, hogy az oltás működik, felelős állampolgár mindenképpen felveszi és másokat is erre buzdít. Nem haragszom az oltásellenesekre, de nekik is az lenne a legjobb, ha hallgatnának a szakértőkre, hinnének a számoknak.

2021. nov. 17. 10:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!