Miért terrorizál ezzel folyton? A ti rokonaitok is ilyenek?
Anyám teljesen beleőrült már a koronavírusba. Az összes létező híradót megnézi (nyugdíjas, ráér) és totál parában van.
Én nem kértem az oltást, bízom az immunrendszeremben. Évek óta náthás sem voltam, 2 évig nem kaptam el a covidot sem, szóval én nem igazán félek tőle. Nyilván a higiéniai óvintézkedéseket betartom. Itthon dolgozom, max boltba járok meg ügyet intézni, szóval embertömegekkel nem találkozom. Nem vagyok vírustagadó, sem oltásellenes, ezt leszögezném.
Szóval mióta van oltás, azóta az anyám állandóan bombáz egyre idegesítőbb módon hogy oltassam be magam. Ilyeneket ír, hogy ha ő kórházba kerül, akkor még engem be sem engednek hozzá. Miért kerülne kórházba, neki 3 oltása van... Vagy hogy "mivel nincs oltásod, biztos nem mész xy rokon temetésére (rákos volt sajnos, nem covid) az is jó ha küldesz részvétes kártyát meg csokrot".
Nem akarok neki már durván válaszolni, inkább ignorálom de rohadt idegesítő hogy minden egyes alkalommal, minden beszélgetés vége az oltás, meg ez a passzív agresszív zsaroló szöveg.
Nem tudom már mit kezdjek ezzel, ti hogyan kezelitek az ilyen rokonokat??
Hát nézd oltás vitát nem tudod elkerülni, sokat néz TV -t.
Attól parázik, ne a híradót nézze. Pláne a magyart. Hazudnak. Nézzen természet filmeket! Vagy olvasson az még jobb.
Bár az ő védelme érdekében nem lenne rossz az ha be lennél oltva, de abban igaza van hogy ha kórházba kerül nem látogathatod. Csak az utolsó oltás után 14 nappal. Az minimum 6 hét.
Nyilván neked kell megbeszélni vele.
Mondjuk ha folyton otthon vagytok, egyikőtöknek sincs privát szférája lassan, és egymás idegeire mentek.
#22 Ha ennyire nem bízol a kormányban, külföldi statisztikát is elfogadok. :)
Van egészségügyben, covid osztályon dolgozó ismerősöm, nem kell bemutatni nekem a valóságot.
#25 nem, azóta töröltek pár kommentet, most már #19.
Arra keressük a választ, hogy mekkora esély van a súlyos megbetegedésre, illetve halálra oltottan/oltatlanul, viszont a kolléga szerint úgyis hazudik a kormány, szóval nem derülhet ki egyértelműen.
Szerintem probáld meg rábírni, hogy elfogadja a döntésed.
Az én nagybácsim (66) is ma halt meg kovidban, úgy hogy 2 oltást megkapott és azelôtt annyira egészséges volt, hogy mégcsak korházba sem volt életében. Az orvosok mondták az oka az hogy túltermelte az antitesteket a szervezete és így ellenreakciót váltott ki az immunrendszere. Több esélye lett volna oltás nélkül, természetesen leküzdeni a virust. Számomra döbbenetes és csak merem remélni, hogy ez egy a millióból ami megtörtént, különben nem látom értelmét a vakcinának.
Sajnos az unatkozó nyuggerek ilyenek voltak Covid előtt is.
Nagymamám életében egyszer járt Pesten, onnantól csak a TV-ből értesült a hírekről.
Mindig megkaptam, hogy milyen veszélyes város, de úgy körülírva, mintha gépfegyver és golyóálló mellény nélkül utcára sem lehetne kimenni és háborús övezet lenne.
Amikor mondtam, hogy megyek vissza a koliba, megkaptam, hogy nagyon vigyázzak, nehogy bele vigyenek a rosszba, mert hát látta a TV-ben mi megy a kollégiumokban, sok drogos meg alkoholista, meg bűnöző van ott. És nagyjából úgy írta körül mint az amerikai gettókat.
Közben meg végig futott a fejemen az ismerősi köröm, és hogy számítógéps játékokat játszunk, beszélgetünk meg társasozunk... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!