Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerencsés vagyok, hogy 38...

Szerencsés vagyok, hogy 38 évesen is még szüleimmel lakhatok?

Figyelt kérdés
Azt vettem észre hogy az emberek nincsenek jóban a szüleikkel mert nem tudnak együtt lakni velük és mindenféle kibúvót keresnek, hogy "önálló élet fontos, fel kell nőni" stb. Ugyanakkor én boldogan tudok együtt élni szüleimmel így sok mindenben könnyebb az életünk minden téren. Látom a többi embert irigy mert csak általános negatív közhelyeket tudnak erre mondani hogy "mamahoteles, nagy gyerek vagyok, jó a mama nyakán lenni" hát igen könnyebb sok mindenben így az életem ez tény
2021. nov. 15. 15:13
1 2 3 4 5 6
 21/55 anonim ***** válasza:
85%
#20: hát igen... a szavaiból az derül ki, hogy még sose volt párkapcsolatban! Valszeg mások negatív elmesélése alapján alkot magának képet arról, hogy milyen egy kapcsolat...
2021. nov. 15. 15:47
 22/55 anonim ***** válasza:
89%
Az a szerencsés aki időben le tud szakadni az anyja csöcséről. Erről te lecsúsztál ugy 13 évet
2021. nov. 15. 15:49
 23/55 A kérdező kommentje:

"Más dolog a szüleidtől függeni, illetve egy párkapcsolatban függeni. Előbbi esetben valamilyen szinten mindig alárendeltséget jelent a függés, utóbbiban egy kölcsönös, megegyezésen alapuló dolog."

Ugye ezt te sem gondolod komolyan... sajnos ilyen kapcsolat nincs.. ott van igazán függés és egyik mindig alárendelt lesz... majd az uram majd azt asszony stb. m

2021. nov. 15. 15:53
 24/55 anonim ***** válasza:
94%
Na, itt a menetrendszerinti incel.... :)))))
2021. nov. 15. 15:55
 25/55 anonim ***** válasza:
92%

23

38 vagy mégis eszméletlen gyerekes a gondolkodásod. Jó neked ott anyu szoknyája alatt...

2021. nov. 15. 15:57
 26/55 anonim ***** válasza:
96%

Örülök neked, hogy elvagy a szüleid házában, de azért irigynek nevezni másokat erre a helyzetre nem kicsit nevetséges.

Nem te vagy ám az egyetlen, aki megteheti, hogy örökké a szülőházban marad, csak a nagy többség a kora huszas éveiben már igényt tart a függetlenségre. Ha neked az függetlenség, hogy a szüleid ingatlanában laksz a seggükben (mert hiába van külön lakrészed, a ház közös, az udvar közös, gondolom, rendszeresen találkoztok is), akkor ki kell hogy ábrándítsalak, te nem vagy független.

De nekünk ez teljesen mindegy, szóval sok boldogságot anyádék házában!

2021. nov. 15. 15:57
 27/55 anonim ***** válasza:
95%

pompás példa a kérdező a kognitív disszonancia elnyomására..

:)

2021. nov. 15. 15:58
 28/55 anonim ***** válasza:
61%

Én szégyelném magam.

Szégyelném, hogy semmit az ég adta világon, de semmit nem tudok felmutatni.

Hogy nem voltam képes leválni a szüleimről..

🤷‍♀️

Személy szerint gáznak tartalak.

2021. nov. 15. 16:19
 29/55 anonim ***** válasza:
81%

- Szerencsés vagy, mert a legtöbb szülő 15 éve elküldött volna.

- A párkapcsolati kudarcod után begubózol, de a te dolgod.

- 2 generációs megoldás, az tényleg szerencse, az tényleg lehet működőképes; nem úgy, mintha egymás nyakában kellene lihegni

- az anyagi vonzatot figyelemreméltóan kerülöd.

A téged leszólókhoz annyit: én is 2 generációs házban élek idős szülővel, már nem függök tőle úgy, mint gyerek a szülőtől, inkább fordítva: úgymond "átadta az irányítást" évekkel ezelőtt (ehhez persze, meg kellett annak idején vívni pár "függetlenségi harcot"). A legtöbb közös dolgunkat én intézem már. Nálunk mindkettőnk életminősége magasabb így, igaz, nekem sincs párkapcsolatom (de most nem is hiányzik; és végülis az én különálló lakrészem 2 embernek is alkalmas volna, ha úgy adódna)

2021. nov. 15. 16:25
 30/55 anonim ***** válasza:
89%

Nem olvastam a hozzászólásokat. Én azt gondolom, hogy abban az esetben nem gond, ha valaki otthon lakik még a szüleivel ennyi idősen is, ha:

- Nem gyerekként él, tehát ő is végez házimunkát, nem az van, hogy csak anyuka főz/mos rá.

- Dolgozik, van saját bevétele és a saját dolgait abból fizeti.

- Van privát élete is, tehát a szülők nem úgy kezelik, mint egy kisgyereket, nem szólnak bele, hogy hova megy, mit csinál stb.

Ha ezek mellett ez valakit nem zavar, akkor szerintem rendben van, én nem ítélem el. Különben sem szabad ítélkezni ilyen esetekben, mert sosem tudni, mi áll a dolog mögött.

Sokan anyagi okokból költöznek el csak nagyon későn, mert ha valakit nem tudnak támogatni a szülei, nincs öröksége vagy nem vesz fel hitelt, akkor hiába dolgozik, ilyen albérletárak mellett nem nagyon fog önállóan külön költözni vagy nagyon nehezen, lakást venni meg pláne nem fog. Legalábbis Budapesten biztos nem.

2021. nov. 15. 16:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!