Hogyan adjam tudtára a szüleimnek,hogy fontosak anélkül,hogy kimondanám?
Figyelt kérdés
Sajnos nem olyan fajta személyiséggel rendelkezem,hogy ki tudjam fejezni az érzelmeim. Ezért csak nagyon ritkán használom a szeretlek és a bocsánat szót is. Szerintem a családom azt hiszi,hogy abszolút nem fontosak nekem,pedig mindennél jobban szeretem őket és még az életemet is odaadnám értük,viszont ez bonyolult,ezt nem tudom a szemükbe mondani mert úgy érzem,hogy gyengének tűnnék. Hogyan adjak jeleket arra,hogy szeretem őket,de mégse mondjam ki egyenesen. (Szeretnék változtatni az egoista tulajdonságaimon,eddig nem nagyon megy,de én próbálkozom tényleg)2021. nov. 14. 15:17
11/22 anonim válasza:
Nagyon egyszerű.
Fogadj szót, és viselkedj úgy, hogy egyértelmű legyen nekik.
12/22 anonim válasza:
Nem csak szavakkal lehet kommunikálni. Divatos kifejezés erre manapság a "szeretet-nyelv", ami minden embernél, családnál más-más. Nálunk a családban senki nem mondogatja a "szeretlek" szót szinte köszönés helyett is - mint az amerikai filmekben - mégis tudjuk, hogy szeretjük egymást. Millió apró jele van a szeretet kifejezésének, pl. az érintések, egy simítás, mikor a másik kicsit rossz kedvű, vagy beteg, vagy csak épp elmegyek mellette. Vagy a figyelmesség, hogy pl. a kedvenc TV-műsora közben viszek be neki a kedvenc nassolni valójából. Vagy ha nem jól van, akkor pl. tapintatosan, de sokszor ránézek, rákérdezek, hogy tudok-e valamiben segíteni. Stb. Nekem ezek az apró jelek sokkal fontosabbak, mint hogy gépiesen pl minden köszönéshez hozzátegyem, vagy hozzátegyék a családtagjaim azt a szót, hogy "szeretlek".
13/22 anonim válasza:
Nekem már nincs lehetőségem rá. Meghaltak a szüleim...
Adj sok puszit nekik. (11)
14/22 anonim válasza:
Hány éves vagy? Keress rá arra, hogy 5 szeretetnyelv. Segíts nekik, süssél-készíts valamit, beszélgess velük.
Ki mondta, hogy egoista vagy, és miből gondolod, hogy a családod azt hiszi, hogy nem szereted őket? Ahhoz nem kell szóbeli vallomást tenni! Önbizalomhiányod van, nem is kicsi!
15/22 A kérdező kommentje:
13-as,őszinte részvétem. Ezentúl megpróbálok ettől is rendesebb lenni és tudtukra adni mindenáron,hogy fontosak.
2021. nov. 14. 17:48
16/22 anonim válasza:
Vegyél ki egy kisállatot (kölyköt) egy menhelyről, és saját kezeddel neveld fel. Én is ilyen voltam, mint te, de a cica nevelése során automatikusan elkezdtem verbalizálni a kedvességet. Mire a cica felnőtt, gond nélkül ment már.
17/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat,sok hasznos dolgot írtatok ☺️
2021. nov. 14. 18:02
18/22 anonim válasza:
Keszits nekik reggelit vagy egy ebedet
Vasarolj be helyettuk
Takaritsd ki a lakast
Lepd meg valami aprosaggal oket
20/22 anonim válasza:
Nyugi, az is tökéletes, hogy megöleled őket, időt töltesz velük, segítesz nekik ha úgy van, stb :) Egyáltalán nem kell mondani a szeretlek szót, nagyon sok más módon ki lehet fejezni a szeretetet. Én például soha nem is ölelgettem a szüleimet, testvéremet, de sokszor adtunk egymásnak apró ajándékokat, megdicsertük a másikat, meg szívesen néztünk közösen filmet, vagy beszélgettünk, kirándultunk. Ezekkel mind mind ki lehet fejezni, hogy a másik fontos neked. Ha valaki csak a szavakból ért, mert az a szeretetnyelve, akkor is tudod neki mondani, hogy milyen szép a haja, csinos, de isteni ebédet főzött, tudom is én, ilyenek :) Nem kell szeretlekezni jobbra-balra. Esetleg ha ahhoz érzel magadban kedvet, akkor egy adott pillanatban akár egy közös ebéden, akár egy kettesben töltött programon annyit elmondhatsz nekik, hogy bár nem vagy a szavak embere, de reméled hogy a tetteidből érzik, hogy mennyit jelentenek számodra. Én sem vagyok ez a szeretlekes típus, és nem is hiányolom, hogy valaki ezt puffogtadsa nekem. Viszont ha valaki csak ennyit mondana amit leírtam, akkor tuti marhára elérzékenyülnék 😀 És ha addig nem, utána már biztosan figyelnék a tetteire, és úgy tekintenék azokra mint az irántam érzett szeretete egyértelmű jeleire.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!