Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy dolgozzam ezt fel?...

Hogy dolgozzam ezt fel? Utálom magamat, anyámat, meg az életemet is.

Figyelt kérdés
Amíg nem tudtam kérdést kiírni olvasgattam itt mások történeteit, hátha találok olyat, mint az enyém, de nem találtam. Viszont sokszor írták a kérdezőnek, hogy kérjen segítséget meg forduljon szakemberhez, na én most azt szeretném kérni, hogy ezt ne írjátok. Most az egyszer szeretném ezt leírni, beszélni róla és aztán soha többet, azt még nem tudom mit fogok ezek után csinálni, de nem szeretném ezt elmondani senkinek. 25 éves vagyok és egészen tegnap előttig egész máshogy láttam mindent, elvoltam, úgy éreztem enyém a világ de mától meg pszichológushoz kellene járnom. A tények: anyám és apám 4 éves koromban elváltak. Anyám összejött kicsit később egy férfival, akivel közös gyerekük is született, de ennek a férfinek már van egy nálam 2 évvel idősebb lánya is. Anyám egy szerintem boldog, kiegyensúlyozott, életvidám vagány nő aki mindenkit meg tud nevettetni, akinek mindenkihez van egy jó szava. Rengeteg önbizalmat kaptam tőle, nagyon sok mindent köszönhetek neki és mindig úgy éreztem, hogy nagyon szeret engem. Az hogy apámmal elváltak meg hogy lett egy kis testvérem ezek a dolgok semmit nem vettek el az én életemből, soha nem fájtak ezek. Tegnap előtt apám viszont teljesen kiborult, be volt állva és elkezdett engem azzal traktálni, hogy anyám soha nem szerette őt és, hogy kislány korától ebbe a férfiba szerelmes, vele vesztette el a szüzességét meg olyan részleteket amikre finoman szólva nem lettem volna kíváncsi. Azt mondta, hogy anyám és a nevelőapám egyszer szakítottak féltékenység miatt, amikor a nevelőapám összejött egy másik nővel, aki azt hazudta, hogy gyógyszert szed és nagyon hamar teherbe esett tőle, így anyám és a nevelőapám útjai elváltak. Anyám és apám ezután ismerkedtek meg és apám azt mondta, hogy folyamatosan szívtak, anyám mindig be volt állva és így beszélte rá apám, hogy csináljon ő is gyereket, házasodjon meg, mert az milyen jó lesz. Tudtam, hogy a szüleim kipróbálták a füvet, meg, hogy apám mutatta meg anyámnak, amikor fiatalok voltak, de nem értem ezzel hogy büszkélkedhet apám, hogy csak így tudta megfogni anyámat ez inkább neki szégyen. Azt mondta miután anyám terhes lett, nem szívott többet, de ahogy kijózanodott megbolondult. Már elég ideges lettem és össze vissza írok, úgyhogy próbálom rövidre fogni. Tegnap este rárontottam anyámra és igazából kényszerítettem hogy elmondja az igazat, és nagyon sokára de kinyögte, hogy ha elvetetett volna vagy én eltűntem volna akkor minden megoldódott volna, mert általam csapdába esett. Vannak olyan emlékképeim, hogy anyám zokog egy sarokban, vagy zokog a fürdőszobában, vagy apám megüti anyámat, de én mindig azt láttam, hogy anyám az aki próbálkozik, anyám az aki egyben akarja tartani a kapcsolatot, apám meg egy senkiházi. De akkor minek kellett vele összejönni? Anyám végig másba volt szerelmes, csak be volt állva és most végre az igazi szerelmével lehet, az egyetlen folt az életén hogy megcsinált engem. Anyám olyanokat mondott, hogy 23 éves volt, egy rossz emberrel, egy rossz kapcsolatban, hogy már megismerkednie se szabadott volna egy füvessel, de nagyon le volt csúszva MERT A SZERELMÉNEK GYEREKE LETT, de félt attól amilyen az apám volt, nem akarta, hogy egy ilyen emberre hasonlítsak, de nem volt pénze, nem tudott hirtelen elmenni, egy nagyon kiszolgáltatott helyzetben élt, lefogyott, a haja őszült meg más siralmas dumák. És akkor közben még minden nap sírt élete szerelme után hogy nem arra főzhet hanem rám meg a k****g apámra, hogy mennyire hiányzik neki, meghal nélküle de ezt már csak apám mondta. Igen, nem emlékszem nagyon, hogy anyám milyen állapotban volt, mielőtt elhagyta apámat és fényképek sincsenek róla semmi. Azt látom, hogy most milyen nő de csak gyűlöletet érzek. Gyűlölöm ezt a történetet és ez az én történetem.
2021. nov. 14. 12:32
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
94%
Azt, hogy ki hogyan érez, azt nem lehet befolyásolni. Az csak mese, hogy jaajj az anyák milyen önzetlenül szeretik a gyerekeket. Nagyon sokan megbánják, hogy vállalták, de már nincs mit tenni, mindenki nem tudja eldobni magától a gyerekét, mégiscsak az övé, na meg mit szólnak mások ha megtudják. Én is ennyi idős vagyok, egész életemben gyerekkoromtól kezdve azt hallgattam anyámtól, nagyszüleimtől, hogy apám egy semmirekellő, ezért én is az vagyok, hogy nem is akart megtartani, csak amikor rájött, hogy apámra nem számíthat már nem volt mit tenni, hogy ő mekkora hibát követett el, hogy élek. Persze ő saját magát a világ legjobb anyájának tartja magát, és csodálkozik, hogy miért esik nehezemre elviselni őt. Azt kellene gyakorolni szerintem, hogy ne érdekeljen kinek mi a véleménye, ki mit gondol, hogy hibának tart-e az életében vagy nem. Egy szülőnek ha életet adott egy gyereknek kötelessége róla gondoskodni és felnevelni, ezt megkaptad, de attól még jogosan érzi magár rosszul az ember ilyen helyzetben. Az élet rövid, ne foglalkozz azzal ki mit gondol rólad, akkor se ha családtag.
2021. nov. 14. 13:17
 12/16 anonim ***** válasza:
77%

Azért a fű nem olyan drog, hogy azt se tudom hol vagyok, mit csinálok, véletlenül felcsináltatom magam. Jobban tudatodnál vagy mintha bepiálnál, főleg ha rendszeresen fogyasztod. Nem élek vele, de én is voltam fiatal.

Szóval azért nem kell ezt így készpénznek venni. Kissé kiszínezték neked ezt a storyt.

Nálunk a családban van gyerek, aki úgy lett, hogy az anyja otthon felejtette az iratait mikor vették volna fel a kórházba abra, már minden elvolt rendezve, ment a műtétre.

Mire napokkal később megtalálta az iratait leesve az ülés alá a kocsiban, meggondolta magát.

Mégis szeretetben felnevelte, jó a kapcsokatuk.

Nehari, de te nagyon mimóza lehetsz, ha ilyen szélsőségesen reagálsz. Jó a kapcsolat? Szeret? Akkor meg?!

2021. nov. 14. 13:26
 13/16 anonim ***** válasza:
87%

Nem volt a legideálisabb a start, de messze nem gáz a helyzet. Édesanyád felnőtt a feladathoz, és szeretetben felnevelt. Nem rakott intézetbe, nem helyezett ki a nagymamákhoz, nem mondta azt, hogy nem kell, mert utálom az apját..

Nagyon sok gyerek fogan meg azért, mert kell a CSOK, vagy mert meg akarja tartani a férjét, vagy "kell a pulya, hogy öregkoromra ellásson", aztán nem is szeretik őket, csak hányódnak.

Hidd el, szerencsés gyermek vagy :) Rázd meg magad és lépj ezen túl.

Anyának meg vegyél holnap egy szál virágot.

És üdv a felnőttek világában.

2021. nov. 14. 15:50
 14/16 anonim ***** válasza:
0%

"hogy ha elvetetett volna vagy én eltűntem volna akkor minden megoldódott volna, mert általam csapdába esett."

Nem altalad, sajat maga miatt !

Kerdezo ! Borzaszto volt meg olvasni is ! El sem tudon kepzelni , hogy most mit erzel. Szerintem , lehet , hogy kene egy pszichologus segitsget kerned , hogy ezt fel tudd dolgozbi ! Ha egy felbott ember , ki mer ilyet mondani , amit anyad neked mondott , akkor teljesen jogosan haragszol! Az ilyeb butasagokat , hogy meg te vegyel neki viragot es nyald fenyesre a feneket mert felnevelt es nem ment abortuszra , vagy hagyott a templom lepcsojen , meg felejtsd el! Szerintem most ne beszelj vele , egy ideig . Szakits magadra idot! Nyugodj meg es tenyleg fontold meg , hogy segitseget kerj , ahoz , hogy fel tudd dolgozni !

2021. nov. 14. 17:35
 15/16 anonim ***** válasza:
42%

"És üdv a felnőttek világában."

Te nem vagy normalis !

2021. nov. 14. 17:37
 16/16 anonim ***** válasza:
46%
Élni kellene a sajat életed.
2021. nov. 14. 22:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!