Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy dolgozzam ezt fel?...

Hogy dolgozzam ezt fel? Utálom magamat, anyámat, meg az életemet is.

Figyelt kérdés
Amíg nem tudtam kérdést kiírni olvasgattam itt mások történeteit, hátha találok olyat, mint az enyém, de nem találtam. Viszont sokszor írták a kérdezőnek, hogy kérjen segítséget meg forduljon szakemberhez, na én most azt szeretném kérni, hogy ezt ne írjátok. Most az egyszer szeretném ezt leírni, beszélni róla és aztán soha többet, azt még nem tudom mit fogok ezek után csinálni, de nem szeretném ezt elmondani senkinek. 25 éves vagyok és egészen tegnap előttig egész máshogy láttam mindent, elvoltam, úgy éreztem enyém a világ de mától meg pszichológushoz kellene járnom. A tények: anyám és apám 4 éves koromban elváltak. Anyám összejött kicsit később egy férfival, akivel közös gyerekük is született, de ennek a férfinek már van egy nálam 2 évvel idősebb lánya is. Anyám egy szerintem boldog, kiegyensúlyozott, életvidám vagány nő aki mindenkit meg tud nevettetni, akinek mindenkihez van egy jó szava. Rengeteg önbizalmat kaptam tőle, nagyon sok mindent köszönhetek neki és mindig úgy éreztem, hogy nagyon szeret engem. Az hogy apámmal elváltak meg hogy lett egy kis testvérem ezek a dolgok semmit nem vettek el az én életemből, soha nem fájtak ezek. Tegnap előtt apám viszont teljesen kiborult, be volt állva és elkezdett engem azzal traktálni, hogy anyám soha nem szerette őt és, hogy kislány korától ebbe a férfiba szerelmes, vele vesztette el a szüzességét meg olyan részleteket amikre finoman szólva nem lettem volna kíváncsi. Azt mondta, hogy anyám és a nevelőapám egyszer szakítottak féltékenység miatt, amikor a nevelőapám összejött egy másik nővel, aki azt hazudta, hogy gyógyszert szed és nagyon hamar teherbe esett tőle, így anyám és a nevelőapám útjai elváltak. Anyám és apám ezután ismerkedtek meg és apám azt mondta, hogy folyamatosan szívtak, anyám mindig be volt állva és így beszélte rá apám, hogy csináljon ő is gyereket, házasodjon meg, mert az milyen jó lesz. Tudtam, hogy a szüleim kipróbálták a füvet, meg, hogy apám mutatta meg anyámnak, amikor fiatalok voltak, de nem értem ezzel hogy büszkélkedhet apám, hogy csak így tudta megfogni anyámat ez inkább neki szégyen. Azt mondta miután anyám terhes lett, nem szívott többet, de ahogy kijózanodott megbolondult. Már elég ideges lettem és össze vissza írok, úgyhogy próbálom rövidre fogni. Tegnap este rárontottam anyámra és igazából kényszerítettem hogy elmondja az igazat, és nagyon sokára de kinyögte, hogy ha elvetetett volna vagy én eltűntem volna akkor minden megoldódott volna, mert általam csapdába esett. Vannak olyan emlékképeim, hogy anyám zokog egy sarokban, vagy zokog a fürdőszobában, vagy apám megüti anyámat, de én mindig azt láttam, hogy anyám az aki próbálkozik, anyám az aki egyben akarja tartani a kapcsolatot, apám meg egy senkiházi. De akkor minek kellett vele összejönni? Anyám végig másba volt szerelmes, csak be volt állva és most végre az igazi szerelmével lehet, az egyetlen folt az életén hogy megcsinált engem. Anyám olyanokat mondott, hogy 23 éves volt, egy rossz emberrel, egy rossz kapcsolatban, hogy már megismerkednie se szabadott volna egy füvessel, de nagyon le volt csúszva MERT A SZERELMÉNEK GYEREKE LETT, de félt attól amilyen az apám volt, nem akarta, hogy egy ilyen emberre hasonlítsak, de nem volt pénze, nem tudott hirtelen elmenni, egy nagyon kiszolgáltatott helyzetben élt, lefogyott, a haja őszült meg más siralmas dumák. És akkor közben még minden nap sírt élete szerelme után hogy nem arra főzhet hanem rám meg a k****g apámra, hogy mennyire hiányzik neki, meghal nélküle de ezt már csak apám mondta. Igen, nem emlékszem nagyon, hogy anyám milyen állapotban volt, mielőtt elhagyta apámat és fényképek sincsenek róla semmi. Azt látom, hogy most milyen nő de csak gyűlöletet érzek. Gyűlölöm ezt a történetet és ez az én történetem.
2021. nov. 14. 12:32
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
80%
Ha 25 éves vagy, akkor már ne a szüleid múltján rugózzál, hanem a saját életeden. Minden családban vannak ilyen ronda dolgok, az élet nem egy tündérmese. Te viszont minél hamarabb túl kell, hogy tedd magadat ezen, mert ilyenkor már nem 10 éves kislány módjára kéne gondolkoznod, hanem a korodnak megfelelően kezelni a dolgokat.
2021. nov. 14. 12:41
 2/16 A kérdező kommentje:
Fiú vagyok és úgy érzem többet nem tudok anyám szemébe nézni aki nem akart engem. Eddig nagyon jó volt a kapcsolatunk és most csak sírni szeretnék, röhej, soha nem szoktam bőgni, nem sírtam még, most is k****ra nem akarok, de nagyon sz*rul érzem magam
2021. nov. 14. 12:45
 3/16 anonim ***** válasza:
71%
Gondolom, nincs saját életed, mindent a szüleiddel osztottál meg eddig, a reakciód arra utal, hogy önállótlanul éltél a mai napig. Arról tudj, hogy a pszichológus nagyon drága, egy alkalom 10 ezer körül van, állami pszichológus meg szinte elérhetetlen. Tehát előbb teremtsd meg az anyagi hátteret, amúgy tényleg nem ártana lélekgyógyászhoz menned, mert láthatóan nincs valóságérzéked, és a magad életed helyett a szüleidét élted eddig is.
2021. nov. 14. 12:48
 4/16 anonim ***** válasza:
77%
Ha folyton velük foglalkozol te is olyanná válsz a múlt az múlt
2021. nov. 14. 12:50
 5/16 anonim válasza:
68%

Abba kéne hagyni az önsajnálatot.

Anyád tisztességesen felnevelt, jó a kapcsolata veled. Ezért köszönettel tartozol.

Ahhoz még semmi közöd,hogy ő mikor és kivel szerelmes

2021. nov. 14. 12:50
 6/16 anonim ***** válasza:
67%
A gyerekek fel ún. becsúszott gyerek, és csak a közvetlen családomban én is két ilyen nőt tudok, aki a nagy szerelmében való csalódás miatt (mást vette el a férfi) Gyorsan összeállt valakivel, akit nem is szeretett. Túldimenzionálod, ez nem a világ vége, illetve az a benyomásom, hogy burokban élhettél eddig, valami mesevilágban, hogy ettől így kiborulsz. Örülj, vaze, hogy egyáltalán megszülettél, el is vetethettek volna. Ne nyafogj, hanem szedd össze magad, és a szüleidre csimpaszkodás helyett férfiként alkosd meg a magad életét.
2021. nov. 14. 12:54
 7/16 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem nem számít. Van olyan, hogy nem te irányítasz. Vagy máshogy döntenél, ha...

Akármi miatt is alakult úgy, anyukád megtartott. Ahogy írtad, rengeteg szeretetet és önbizalmat kaptál tőle.

Értem, hogy megrendített, és nem semleges számodra, de igazából nem számít. Ugyanúgy a tiéd a világ.

Tesómnak a második gyereke becsúszott, bedőltek annak a tévhitnek, hogy szoptatás alatt nem lehet teherbe esni. Amikor gyanús lett neki, hogy megint várandós, sírt, rondákat mondott, nem akarja ezt a gyereket. Amikor be is bizonyosodott, még jobban kifordult magából hetekre.

Aztán ez elmúlt. Nagyon szereti a második gyerekét, azóta a harmadikat is. Csak rosszak voltak a körülmények, amik miatt rosszul fogadta.

Ezt biztos senki nem fogja elmondani a másodiknak, hogy ez volt, amikor kiderült, hogy a pocakban van. Minek?

Apád egy sz@rrágó, látszik, hogy csak rombolni tud, és hogy kicsesszen anyáddal, képes volt keresztül gázolni rajtad.

Arra mérget vehetsz, hogy ő nem szeret.

Inkább gondold át, hogy anyud rossz döntést hozott fiatalon, amit megbánt, de szeretett téged, és ennek szellemében nevelt fel.

Hány anya szörnyeteg a gyerekével, mert az az apjára, anyósára hasonlít. Hány anya vállal gyereket, aztán tojok rá, vagy rosszul bánik vele.

Az számít, hogy hogyan nőttél fel, mit kaptál anyukádtól. Bármi is volt az előzmény, vagy a kezdet, azt, hogy szeretetben nevelt, önbizalmat adott, nem lehet megjátszani.

2021. nov. 14. 12:57
 8/16 A kérdező kommentje:
Van önálló életem, azt se tudtam, hogy anyám és a nevelőapám korábban is együtt voltak, annyira nem érdekelnek ezek a szerelmi dolgok, semmi közöm nincsen hozzá, mindig örültem, hogy anyám boldog, mert úgy gondoltam megérdemli, apámat végig nézve meg megérdemelte a válást, soha nem érdekelt ez, nem lógtam a szüleimen. De most, hogy megtudtam, hogy anyám bedrogozva vállalt be engem aztán józanul 4 évig verte a fejét esténként a falba, hogy miért csinálta ezt, kicsit más a helyzet. Azt hittem egy menő életem volt közbe meg minden hazugság.
2021. nov. 14. 12:59
 9/16 A kérdező kommentje:
Utolsó, 12:57 nagyon köszönöm neked. És az utolsó előttinek is igaza van abban, hogy örülnöm kellene, hogy élek.
2021. nov. 14. 13:02
 10/16 anonim ***** válasza:
91%
A felnőtté válásnak az is része, amikor megismerjük a szüleink kisebb-nagyobb hibáit, gyengeségeit, botlásait, de ennek ellenére képesek vagyunk továbbra is szeretni őket. Ezek a Te szavaid: "Anyám egy szerintem boldog, kiegyensúlyozott, életvidám vagány nő aki mindenkit meg tud nevettetni, akinek mindenkihez van egy jó szava. Rengeteg önbizalmat kaptam tőle, nagyon sok mindent köszönhetek neki és mindig úgy éreztem, hogy nagyon szeret engem." Tehát amit csak tudott, anyukád megadott Neked, azaz a múltja és a történtek ellenére szeretetben nevelt fel, gondoskodott rólad a legjobb tudása szerint. Igen, érthető, hogy most fájdalmas szembesülni azzal, hogy a múlt nem rózsaszín lányregény, de pont az a feladatod felnőtt férfiként, hogy ezt megtanuld feldolgozni. Meglepődnél, ha megtudnád, hány családban van csontváz a szekrényben. A múltat megváltoztatni nem tudod, ezért a legjobb, ha megtanulod elfogadni.
2021. nov. 14. 13:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!