Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők! Mennyi pénzt adtok...

Szülők! Mennyi pénzt adtok kamasz gyerekeiteknek szórakozásra, ruházkosádra, szépségápolásra?

Figyelt kérdés

14-25 éves fiatalok szülei véleményére, vagy épp a kamaszok beszámolójára volnék kíváncsi.

Az alábbi kiadások érsekelnének, hogy nállatok kb mennyibe jön ki ez egy hónapra lebontva:

- szórakozás (szórakozóhely, házibuli, kávézóra adott pénz)

- cipő vásárlás

- ruházkodásra adott pénz

- szépségápolásra adott pénz (sampon, fogkefe, smink, borotva, testápoló, stb)

-fodrász, kozmetikus

És ezen kívül ha van valami nagyobb kiadás, amire a gyermek költ: pl játékok, szerencsejáték, cigaretta

2021. nov. 11. 08:41
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:
88%

23 éves vagyok, egyetemre járok, koliban lakok. Havi 65 ezret kapok a szüleimtől, ezt kell beosztani majdnem mindenre, ebből fizetem a kaját, ruhákat, higiéniai cuccokat, egyetemi könyveket, egyetemhez szükséges cuccokat(gumikesztyű, köpeny, szike, stb.), bérletet, vonatjegyet, havi kolidíjat.

Fodrászhoz, kozmetikushoz nem járok, anyukám vágja a hajam. Szeretek turikba járni, onnan öltözködöm, úgyhogy ez sem egy nagy összeg (egy póló kb. 200, nadrág vagy pulóver kb. 800 Ft). Cipőt is csak ott találok a lábamra , mivel nem konfekció méret.

Bérlet 3500, egy oda-vissza vonatjegy kb. 5500 Ft, úgyhogy csak 3-4 hetente járok haza.

Kajára kb. 30000 megy el, magamra főzök, ebben van nasi, kávé, tea, drágább sajtok, sörök, borok. Figyelem az akciós dolgokat, közeli lejáratú termékeket.

Tisztítószerekre, háztartási dolgokra(WC papír, szemeteszsák, ...) kb. havi 2500. Szépségápolási cuccokra havi 5000.

Bulikra szinte semmit sem költök, igyekszem olyan programokat választani, amik nem kerülnek semmibe(kolis bulik, barátokkal filmezés, túrázás, ingyenes programok, koncertek). Persze néha elmegyek ide-oda, de ezt általában karácsonyra, szülinapra kapott pénzből fizetem.

A maradék pénzt pedig beosztom a többi dologra, váratlan kiadásokra. Az ünnepekre való pénzt gyűjtöm, ebből van pár százezer összespórolva és ha valami nagyobb összeg merül fel(laptop,fogorvos, drágább koncertjegy), akkor abból fizetem.

Én nem érzem úgy hogy kamasz lennék, egyedül élek, mindent magamnak intézek. Szerintem attól még hogy valaki anyagilag függ a szüleitől, nem lesz kamasz. Van átlagban heti 30-32 órám, szinte az összes katalógusos, emellett még otthon is tanulsz, plusz nehéz osztatlan szak, sok gyakkal, ügyeletekkel. Az egyetemi ösztöndíj meg jóformán semmit nem ér, 4,2 átlagra kapsz kb. 8000 forintot.

2021. nov. 12. 09:52
 42/44 anonim ***** válasza:
95%

#41 vagyok

az egyedül éleket úgy kell érteni, hogy nem otthon lakom, viszont egy 16nm-es szobába lakok két másik emberrel, meg egy kutyával

2021. nov. 12. 09:57
 43/44 anonim ***** válasza:
51%
Kapok 10E forintot szüleimtől hó elején, illetve ösztöndíj miatt hó végén 8E forintot. Ebből gazdálkodok, teszek félre, járok el szórakozni, stb. Ruha ügyben, testápolás, stb. ami nem szórakozás lényegében a szüleim intézik.
2021. nov. 12. 16:25
 44/44 anonim ***** válasza:
16%
Nézd kérdező, szerintem kicsit túlspilázod ezt a tinikor dolgot. Igen, fontos, hogy adj magadra, de nem fogok egy tizenévesnek minőségi ruhákat venni, amikor úgyis 3 hónap, és új stílusa van. Nem egészésges minden igényét kielégíteni. Alap dolgok természetesen adottak, tiszta alap ruhák, tiszálkodó szer, némi zsebpénz, de ha ennél többet akar, ott a diákmunka. Az anyagi helyzetedhez kell igazítani az igényeidet, különben baj lesz belőle, sose fogod megtanulni a pénzt kezelni. Jó példa erre egy egyetemről frissen kijött kolleganőm: panaszkodik, hogy nem tudnak félrerakni, de havi szinten 25 elmegy fodrászra, egy tizes komzetikusra +10 pillás és minden hónapban vesz valami csini rucit is. Így persze, hogy sose fognak egyről a kettőre jutni.
2021. nov. 12. 16:47
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!