Szülők! Mennyi pénzt adtok kamasz gyerekeiteknek szórakozásra, ruházkosádra, szépségápolásra?
14-25 éves fiatalok szülei véleményére, vagy épp a kamaszok beszámolójára volnék kíváncsi.
Az alábbi kiadások érsekelnének, hogy nállatok kb mennyibe jön ki ez egy hónapra lebontva:
- szórakozás (szórakozóhely, házibuli, kávézóra adott pénz)
- cipő vásárlás
- ruházkodásra adott pénz
- szépségápolásra adott pénz (sampon, fogkefe, smink, borotva, testápoló, stb)
-fodrász, kozmetikus
És ezen kívül ha van valami nagyobb kiadás, amire a gyermek költ: pl játékok, szerencsejáték, cigaretta
18 éves fiú még 2 év a gimiből, azután 5 év egyetem, ezen a nyáron már dolgozott, a pénz félretéve jogsira
Szórakozás: 5-10000, de spórolós sajnálja a pénzt drága italra, drága étteremre
Suliban mindig van pár ezer nála, ha valamit megkíván a büfében vegye meg
Cipő, ruha: az egész családnak nyaraláskor a leárazások alatt vásárolunk be, ebbe belefér az itthon 70 ezres cipő is 50-70% leárazással
Ha pl. téli kabát nincs kint nyáron akciós, akkor itthon megveheti a drágábbat pl.Zara, Pull&Bear
Kozmetikumok: apával, öccsével ugyan az a fogkrém, tusfürdő. Kozmetikába évek óta járt, de egy ideje nem megy, mert szép a bőre. A kozmetikus 2 krémje kb. 20000 volt, de hónapokra elég.
A borotva: villany, borostát hord.
Fodrász 4-5 hetente kb.3000
Kaját itthonról visz a suliba
Telefonja előfizetéses mi fizetjük
Tanköny ill. ami a tanuláshoz kell nincs limit, ez mindenek felett (egyetemre felkészítő tanár 7000/hetente)
Nyelvvizsgája megvan
14 éves kisgimis (6 osztályos) kamasz öccse:
nem jár még szórakozni
Suliban van nála pár ezer szintén, ha valamit megkíván a büfében, de ő is itthonról visz kaját
Cipő, ruha: szintén külföld fillérekért, egyedi jó minőségű ruhák
De pl. rá most nyaraláskor nem találtunk téli cuccot, így a múlt hétvégén kb 30000-ért vettem melegebb pólókat
Kozmetikumok apával, nagytesóval ugyan az
Kozmetika havonta 7000 plusz a korábban említett krémeket használja ő is.
Fodrász 4-5 hetente kb 3000.
Klassz kölykök, nem követelőznek, tudják a pénz értékét, ha vágynak valamire vagy azonnal (pl. könyv 4-5000), ha drágább (telefon, laptop) kicsit később, de megkapják
Én régen havi 3000 Ft-ot kaptam, tavaly óta viszont kapok ösztöndíjat, úgyhogy nem adnak. Nem is kérek.
Havi kb. 20 ezret költök ruhákra, édességre/kajára (ha magamnak főzök akkor meg is veszem magamnak), szórakozni nem nagyon járok, sminkelni nem szoktam. Maradék pénzem meg megy jogsira/nyelvvizsgára.
Én konkrét pénzösszeget inkább nem írok, egyetlen ember írt itt viszonylag nagyobb összeget, és ő is le lett pontozva.
Fizetjük neki a ruházatát, fodrászt, kozmetikai kellékeket, szórakozást stb., de emellett havonta kap zsebpénz is, amit általában kávéra, online rendelgetésekre költ el. Nagyobb kiadás talán a Playstation játékok, és a sneaker cipők, mindkettőt gyűjti. :)
17 éves.
Köszönöm a válaszokat!
Természetes hogy a szülők bevételeitől is függ, hogy ki mennyi pénzt ad a gyermekének.
De elég elutasítandó dolog az, hogy főként, egy 17-20 év közötti gyermeknek alig adnak a szülők pénzt.
Pont ebben a korban járnak a legtöbbet szórakozni, barátkozni. Ilyenkor kezdi érdekelni jobban őken a ruházkodás, szépségápolás.
Tapasztalatból mondom, hogy elég kellemetlen egy ilyen korú gyermeknek ha a szülei veszik meg a dolgokat. Persze nem szabad túlságosan elkényeztetni a gyerkeket, de azért be kell látni hogy vannak igényei, és ha nem kapja meg, később valamiféle komplexus alakul ki nála.
Mi viszonylag jó körülmények között élünk, de el se tudnám képzelni hogy a néhányatok álltal írt pár ezer forintos keretet hogy lehet beosztani.
Az meg hogy sokan a higiéniai termékeket is megveszik a gyerek kérdezése nélkül...
Honnan tudjuk, hogy pl nem e szsretne valami testápolót, minőségi borotvát, lányoknál a kozmetikumok, vagy éppen fogamzásgálás, óvszer.
Sokan ilyenkor szeretnének divatosan öltözködni, és nem biztos hogy megfelel neki a kínai boltos ruha.
Evvel nem azt akarom mondani hogy minden pénzt rá kell költeni a gyerekre, de ha jól állunk anyagilag had érezze már jó magát a gyerek. Ne kelljen felnőtt fejjel arra gondolni, hogy milyen rossz volt fiatalon, semmire sem volt pénz.
Nem tudom miért lettem lepontozva, de oké 😂
A fiammal együtt járunk vásáropni magának választ ki mindent, de én fizetek, mert én keresem a kenyérre valót.
Kedves kérdező. Nem tudom neked milyen szüleid vannak, de én a fiammal mindent meg tudok beszélni. Ha jön, és szól, hogy "anyu kell egy új gatya" akkor szépen beülünk az autóba, és kiválasztja magának én meg kifizetem.
De az sem jó amit te leírtál, mert nem nőhet igy fel egy gyerek.
Egész gyerekkorában mindent megkap, akkor mi lesz vele ha kirepül? Minden hónapban "anya tudsz kölcsön adni?"
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!