Szülők! Mennyi pénzt adtok kamasz gyerekeiteknek szórakozásra, ruházkosádra, szépségápolásra?
14-25 éves fiatalok szülei véleményére, vagy épp a kamaszok beszámolójára volnék kíváncsi.
Az alábbi kiadások érsekelnének, hogy nállatok kb mennyibe jön ki ez egy hónapra lebontva:
- szórakozás (szórakozóhely, házibuli, kávézóra adott pénz)
- cipő vásárlás
- ruházkodásra adott pénz
- szépségápolásra adott pénz (sampon, fogkefe, smink, borotva, testápoló, stb)
-fodrász, kozmetikus
És ezen kívül ha van valami nagyobb kiadás, amire a gyermek költ: pl játékok, szerencsejáték, cigaretta
A felsoroltak közül szórakozásra, játékokra egyébb extrákra nem adok. A többit megveszem, nem adom oda rá a pénzt. Megrendeli pl a ruhákat és fizetem.
Szórakozásra stb keresse meg a pénzt diákmunkán.
Én vagyok a gyerek. Sosem kaptam pénzt, de eszem ágában sem volt kérni. Ha tönkremegy a cipőm, anyám hamarabb észreveszi mint én, és elmegyünk venni egy másikat. Ha ruha kell, azt is megoldjuk, ha pedig szórakozásról van szó, nem azok a legjobb programok amik fizetősek...
Úgyhogy egy fillért sem kunyeráltam soha, a hűtő mindig tele van, ruhám is mindig van, akkor mégis minek csesszem el?
én 19 vagyok, már dolgozom ugyan suli mellett diákmunkában, de nem tartom el magam, nyilván kaját tisztálkodási szereket megveszik nekem, ha külön kell valami, pl ruha vagy elakarok menni körmöshöz azt magam fizetem
amíg gimis voltam, nem kértem külön pénzt, általában a karácsonyi/szülinapi pénzből vettem ezeket, illetve volt egy időszak mikor anya pár hónapig adott havi 5000ret, azt nem tudtam értelmezni de örültem neki xdd azt hiszem cipőre költöttem,
viszont legtöbbször 0 ft volt nálam, suli utáni váratlan programoknál nem is egyszer meghívtak a barátaim a kávézóban, szóval napi/havi zsebpénzem nem volt, külön pedig nem kértem, enni is itthon ettem általában, nem a suliban vettem
Én szülő vagyok, még nem ennyi idős a gyerekem, de már közelít. Ruhára nem adok, vásároljon velem, kivéve ha leárazás van(évente kétszer van ez ugye), akkor mondjuk 15-20 ezer, de megmondanám, hogy jól ossza be, többet nem fog kapni. Remélem addigra velem megtanul okosan vásárolni és 20ezerből hazahoz legalább 5 db ruhát. Ha nem, magára vessen, nem fog kapni cuccokat, csak mert 20 ezret költött az álomkabátjára akciósan..
Szórakozás havi 15 ezer(csp). Ez bőven sok amíg nem engedik be klubokba, utána meg már 18 felett elég, ha havi 2x bulizik.
Szépségápolásra nem adok pénzt, viccelsz? Használja az itthoni dolgokat, sminkre esetleg csak alapozóról lehet szó, de abból is keverhet magának az enyéimből. Használhatja a legtöbb dolgom BULIKRA, hétköznapokra nincs smink, csak minimum.
Fodrász frizurafüggő, azt fizetem, amennyiben nem festi a haját, és nem luxusszalonban akar vágatni. Normál esetben félévente/évente egyszer mehetne, festésre nem kap pénzt, mindent fizessen a zsebpénzéből. Kozmetikusra sem adok pénzt, egyszer megcsinálja a szemöldökét, utána tanulja meg rendben tartani, esetleg segítek neki, megmutatom hogy kell.
Arcnyomkodás az kuruzslás, ha problémás a bőre elviszem archámlasztásra bőrgyógyászhoz, az rendbe tudja hozni, de az már egészségügyi gond, nem szépítkezés.
Havi 15öt kapna összesen, ha kell valami, akkor észre fogom venni, ha extrán kell valami, akkor szóljon. Később havi 30ra növelném, attól függően mi lesz gimi után.
Ünnepekre kapna még pénzt, annak egy részét elrakom takarékba neki, a másik részével gazdálkodhatna.
Szerintem ez közepes szint lenne manapság.
Komolyan azon problémáztok hogy meddig tart a kamaszkor?
Teljesen lényegtelen.
A kérdés arra irányul, hogy milyen kiadásai vannak a már gimnazista/középsulis és egyetemista gyerekeiteknek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!