Szülők! Mennyi pénzt adtok kamasz gyerekeiteknek szórakozásra, ruházkosádra, szépségápolásra?
14-25 éves fiatalok szülei véleményére, vagy épp a kamaszok beszámolójára volnék kíváncsi.
Az alábbi kiadások érsekelnének, hogy nállatok kb mennyibe jön ki ez egy hónapra lebontva:
- szórakozás (szórakozóhely, házibuli, kávézóra adott pénz)
- cipő vásárlás
- ruházkodásra adott pénz
- szépségápolásra adott pénz (sampon, fogkefe, smink, borotva, testápoló, stb)
-fodrász, kozmetikus
És ezen kívül ha van valami nagyobb kiadás, amire a gyermek költ: pl játékok, szerencsejáték, cigaretta
Lányom diákmunkázik. Havi 60000 forintot keres így. Közép iskolás. Ezt a pénzt saját magára költi.
Amit én adok ez mellé,az a telefon feltöltés,havi 3000ft,ruhát felében vesszük,mert neki drágábbak kellenek,de sajnos nem tudok mondjuk 25000-ret kiadni egy cipőre,így ő ad bele mondjuk egy 10-est. Ételre minden reggel kap 1000 forintot,ebből tud enni az iskolában. Hűtő mindig tele,és naponta főzök is.
Általában jól beossza, néha elmegy bulizni,sminket vesz. Most pl telefont vett.
14-25 éves kamasz ???
18 év felett felnőtt az ember, nem pedig kamasz. Maximum az egyetemet fizetném, a többit keresse meg magának.
Havi zsebpénzem 3000 ft, nem járok el bulizni, vagy kávézóba ülni, jó minőségűek a cipőim, és a ruháim, elég újat venni 2-3 évente is, vagy amikor kinövöm. Jó minőségű ruhákat tudunk venni a közeli turiba, 10 ezer forintból csomó dolog kijön, ami évekig jó.
Test-és szépségápolás évente 2szer kB 2000 forint az arc ápolásra, epilátorom van, így borotva nem kell, fogkrém közös, fogkeféből se kell a leg minőségibb darab, sampont, tusfürdőt, dezodort, testápolót ünnepekre szoktam kapni nagyszülőktől, egyéb nagyobb kiadás nincs, a havi zsebpénzemből osszegyűjtögetem. Ünnepre pénzt nem kapok
Imádom ezt a hozzáállást, hogy 18 évesen már felnőtt, takarodjon dolgozni meg lehetőleg adja is le a felét. Természetesen zsebpénz előtte sincs, mert miért is segitenénk neki megtanulni bánni a pénzzel.
Én 25 vagyok, pár éve már magamat tartom el, külön háztartásban. Előtte havi 20 ezret kaptam, ünnepekkor meg ezen felül. Pár év alatt elég nagy volt az infláció szerintem.
Ha most lenne kamasz gyerekem, kb 30-at tartanék reálisnak havonta. Szerintem tök jó, ha elkezdhet gazdálkodni, van egy kis sajátja, amin megtanulhatja, hogy nem érdemes hónap elején elverni hülyeségekre, meg hogy sok kicsi sokra megy. Tehát nagyobb dologra is össze tud gyűjteni, ha szeretne.
Meg lehet kövezni, de aki a gyerekét 18 évesen kb utcára rakná, az lehet jobb lett volna, ha inkább nem vállal gyereket.
Nem kap minden hónapban új cipőt, ruhát.
Minden bevásárlásnál megveszem neki a havi sampon, borotva tusfürdő stb.
Nálunk heti zsebpénz van, mknden vasárnap kap 5000-et, azt beosztja magának. Ha bulizni akar, akkor arra általában 2-3000 kap. Fodraszhoz nem jár, az apja vágja a haját.Eddig nem jelezte, hogy cigizne, de mivel én is és az apja is cigizünk, így azt is megoldanánk neki.
17 éves fiú.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!