Manapság jelentősen többen vannak azok akik
gyermektelenek maradnak mint mondjuk a 90-es években vagy
még régebben?
Figyelt kérdés
Baráti, családi, ismerősi körben, munkahelyemen rengeteg olyan ember van aki már 40 körül van és nincs még gyereke, és valószínű nem is lesz. Régebben jelentősebben kevesebben voltak akik gyermektelenek maradtak és manapság emelkedett meg drasztikusan a számuk, vagy csak nekem van ennyi ilyen ismerősöm?
/Remélem nem érti félre senki a kérdést, nem itélek el senkit azért mert nem vállalt gyermeket, engem nem zavar/
Szerintem is csökken a gyerekvállalási kedv. 30 vagyok, a 34 fős gimis osztályomból eddig 3-nak van gyereke. (2 gimibe is jártam, a másikból is eddig 4-nek lett 5 gyereke)
Én sem akarok, és a munkatársaim közül se akarnak ketten. (4en vagyunk egy irodában)
Amit még talán nem említettek, hogy ennek lehet evolúciós oka is. Minden fajnál megfigyelhető, hogy ha sok a szaporulat és véges a forrás, elkezdik irtani egymást is és a szaporulat is csökkenni kezd. Sterintem ez természetes, csak az emberek nagy része nem szeret szembesülni az állatias viselkedéssel, ösztöneivel.
2021. nov. 10. 17:05
42/47 anonim válasza:
Mi többen vagyunk testvérek, mind 50-hez közel vagyunk, és egyikünknek sincs gyereke. Soha nem is akartunk és igazából nem tudjuk megmondani, hogy miért. Mi vagyunk a Ratkó-unokák generáció, a szüleink a Ratkó-korszak baby boomjában születtek, és felnőttként ők még jól teljesítettek a gyerekszám tekintetében, de utána megtorpant az egész. Szerintem az állami népességpolitika problémáján túl volt valami törés. Ebben a korszakban helyeződött át igazán a szülés a kórházakba, ami futószalag-szerű, gépies légkör volt. Olvastam valahol, hogy egyszerűen nem alakult ki kötődés az anyák és gyerekek között, és ez a későbbi mentális állapotra, gyerekvállalási kedvre is kihatott. Nekem nem volt tudatos, hogy nem akarok gyereket, ez egyszerűen nem fordult meg a fejemben és sosem értettem azokat, akik szeretnének.
2021. nov. 10. 20:04
43/47 anonim válasza:
Nem kedves 43-as! Miért lennék ritka idióta? Elmeséltem azt, amit a családom női felmenői mondtak, ennyi történt. Ezért miért lennék idióta? Képzeld vazze,tudom, hogy két ember kell, de mivel mindenki a nőket nyomasztja szinte kizárólag, meg megy a demagógia, hogy "bezzeg régen a nők szültek 8-10 gyereket a nyomorba is", ezért reagáltam arra, hogy ez egy hamis érv, messze nem mindenki szült akkor is nyakra-főre.
2021. nov. 10. 21:26
44/47 anonim válasza:
Annyi a titka, hogy régen nem volt annyira megoldva a fogamzásgátlás, ezért volt annyival több gyerek, egyszerűen ez a dolgokkal járt.
2021. nov. 10. 22:50
45/47 anonim válasza:
45. Pontosan ezt írtam én is, erre bőszen lepontoztak. :D
2021. nov. 11. 09:21
46/47 anonim válasza:
Ma már nem divat csak azért szülni hogy legyen gyerek.
Az emberek biztosra akarnak menni és úgy érzik hogy ha nem megy akkor nem kell erőltetni.
2021. nov. 11. 12:16
47/47 anonim válasza:
Szerencsére egyre többen vannak ilyenek. Én örülök neki, mert ezt a rövid életemet nem akarom ilyenre elb.szni,hogy feszt azon agyaljak, hogy agyonvágta-e az áram a gyereket, vagy elcsapja-e egy kocsi, vagy hogy milyen betegséget szed össze a többi kölöktől az oviban, iskolában.
Helyette lehetek én is a gyerekmentes barátaimmal,és lám, szép az élet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!