Manapság jelentősen többen vannak azok akik gyermektelenek maradnak mint mondjuk a 90-es években vagy még régebben?
Baráti, családi, ismerősi körben, munkahelyemen rengeteg olyan ember van aki már 40 körül van és nincs még gyereke, és valószínű nem is lesz. Régebben jelentősebben kevesebben voltak akik gyermektelenek maradtak és manapság emelkedett meg drasztikusan a számuk, vagy csak nekem van ennyi ilyen ismerősöm?
/Remélem nem érti félre senki a kérdést, nem itélek el senkit azért mert nem vállalt gyermeket, engem nem zavar/
Furcsán hangzik, de, régen az emberek unalmukban is gyereket csináltak! 40 - 50 éve még messze nem volt ennyi kikapcsolódási lehetőség, mint ma! Így a gyereknevelés is egyfajta "program" volt!
Nem rég néztem egy dokumentumfilmet pont erről a témáról! Érdekes adatok, hogy minden fejlett országban probléma, hogy a fiatalok nem akarnak már gyereket! Ezt a jólét növekedésével is magyarázzák!
Nigériát hozták fel példaként, ahol egyes helyeken a vízen élnek a szegények konténerekben, mégis 7 - 8 gyereket "gyártanak".
Míg a fejlettebb régiókban ott sem vállalnak gyereket a fiatalok!
Érdekes dolog, hogy a fejlettebb országokban mindenhol ez a legnagyobb probléma, hogy nem vállalnak gyereket a fiatalok és rengeteg a nyugdíjas!
Nekem sincs gyerekem és nem is szeretnék! Bevallom, pont azért, mert nem akarom eldobni a kényelmes életemet.
Nem kényszeríthetik ránk, hogy vállalnunk gyereket!
Persze, ez már most nagy problémákhoz vezet...
12-es, de örülök, hogy ezt leírtad. Én mindig ezt mondom. Nekem sincs gyerekem, de van, amikor nincs mit csinálni, és elgondolkozom, hogy kéne? Szerintem a legtöbb gyerek emiatt születik. Ez a "mégis mit csináljuk 25 és 55 éves korunk közt?". Ma már annyi mindent lehet, hogy nem akarnak sokan lebabázni.
Nem kell gondolkodni, igazán gondolkodni az elmúláson, az élet értelmén, potty, egy gyerek, menni kell pelenkát venni, beíratni, szülőire, dokihoz, és elszáll az élet.
Az is benne lehet, hogy manapság kinyílt a világ, és nem csak a közvetlen környezetéből szerezhet az ember információt. Eddig a rokonok mondhatták, hogy csodálatos dolog a gyerekvállalás, a szülés olyan, mint egy pillecukor felhőn lebegni; nyilván nekik fontos volt, hogy legyen a családban gyerek.
De ma már beszélhetünk fórumokon, kiderülnek az árnyoldalak is. Hogy az orvosok hogy bánnak a szülő nőkkel, hogy milyen igazából egy szülés, milyen a postpartum, milyen rossz mellékhatások vannak, lehet olvasni szülőkről, akik megbánták a szülőséget, lehet követni nőgyógyászokat is youtube-on. Jobban tudjuk, mire mondunk igent vagy nemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!