Manapság jelentősen többen vannak azok akik
gyermektelenek maradnak mint mondjuk a 90-es években vagy
még régebben?
Figyelt kérdés
Baráti, családi, ismerősi körben, munkahelyemen rengeteg olyan ember van aki már 40 körül van és nincs még gyereke, és valószínű nem is lesz. Régebben jelentősebben kevesebben voltak akik gyermektelenek maradtak és manapság emelkedett meg drasztikusan a számuk, vagy csak nekem van ennyi ilyen ismerősöm?
/Remélem nem érti félre senki a kérdést, nem itélek el senkit azért mert nem vállalt gyermeket, engem nem zavar/
A férfiaknál az élős spermaszám a 60-as évek óta kevesebb, mint a felére csökkent a vízbe kerülő kemikáliák miatt. Nő is sok meddő, ugyanezért.
2021. nov. 10. 12:20
3/47 anonim válasza:
Persze, hogy kevesebb.
Meg az egyke is sokkal több.
Szerteágazó okai vannak, a nők társadalmi helyzete megváltozott, egyre többeknek érhető el a továbbtanulás, stb stb stb.
Ebbe az irányba halad a világ.
2021. nov. 10. 12:32
4/47 anonim válasza:
90-es években gyerek voltam, nem foglalkoztam ilyenekkel, de csak egy gyerektelen. Gyerektelen, aki akar, de nem sikerül, gyerekmentes, aki nem is akar.
2021. nov. 10. 12:47
5/47 anonim válasza:
Igen. Ha megnézed a népesség változását is ezt láthatod, folyamatosan csökken. Szerintem ez nem rossz irány, csak világszerte is ez kellene, hogy legyen a tendencia, hogy fennmaradhasson a bolygó.
2021. nov. 10. 13:01
6/47 anonim válasza:
A 70-es évek közepétől óta folyamatosan csökken az évente született gyermekek száma. 1975-ben 194 ezer, 2019-ben már csak 89 ezer baba született.
2021. nov. 10. 13:07
7/47 anonim válasza:
Már a szüleik körében is egyre több volt a válás, a kudarcba fulladt házasság. Plusz a gürcölés, hitel hitel hátán, stb. Csoda hogy amit a gyerek látott otthon nem hozta meg benne a házasodási kedvet?
2021. nov. 10. 13:08
8/47 anonim válasza:
Ha csak az én ismerősi körömből indulok ki, én is tudom, hogy jelentősen több az, akiknek nincs 30-40 évesen gyereke, mint a 60-asoknak, 70-eseknek, vagy még idősebbeknek.
2021. nov. 10. 13:29
9/47 anonim válasza:
Igen, egyértelműen. Nagyon őszinte családom van, sosem ringattak rózsaszín fantáziába gyerekvállalás terén: engem az öregek csak lebeszéltek róla, messze nem csak anyagi okok miatt, és sosem voltam az a típus, aki elhitte a narratívát, hogy "bezzeg régen a nők a háborúba szegénységre is szültek 8-10-et". Igen, mert nem volt normális fogamzásgátlás, pusztán ezért, egy percig se azért, hogy a nemzet maradjon fent... Megjegyzem, nekem már a dédim is és a nagyim is csak egy gyereket vállalt.
2021. nov. 10. 13:34
10/47 anonim válasza:
Előző lennék... -.- Kis kiegészítés, mert kimaradt:
Ez azért is hülyeség, mert részben nem igaz, másrészt pedig kényszerszülések is voltak, mert az "apjuk", akik valójában vadidegen férfiak, nem bírtak magukkal.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!