Miért ilyen velem anya?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

20 éves vagyok, sajnos nagyon rossz a kapcsolatom anyukámmal, ő régen a saját anyjátol is sok rosszat és szigort kapott, és nemtudom miért de ezt adja tovább nekem!

18 évesen elköltöztem a páromhoz, 2 évig ott is laktam, pont emiatt mert egyszerűen nem tudok anyával együtt élni, mindig segitek otthon, nem járok bulizni se csavarogni, jó "gyereknek" tartom magam, tényleg semmi gond nincy velem, ha kérnek valamit szó nélkül megteszem.

Viszont anya mindenbe bele köt, ha megcsinálok itthon magamtól minden házi munkát, képes bele kötni abba az 1be ami nincs kész, és emiatt balhét csapni, nem szokott dícsérni. Ha valamit kérni szeretne nem szépen szól hanem kiabál és flegmázik, ezeréves dolgokat is képes felhozni, aminek semmi köze az adott témahoz..

A barátomat sem szereti, pedig soha nem ártott nekem és neki se!

Általába hétvégén nála szoktam aludni, és mikor elmegyek szombaton akkor is vitatkozik velem emiatt és mikor haza jövök akkor is.

A hétvégémet mindig megbélyegzi rossz kedvel, és folyton lelkiismeret furdalásom van miatta.

Igy megy ez nagyon régóta. Haza jövök és csak sírok.

Nem bízok benne, és soha nem is tudtunk semmi "olyan" dologról beszélni. Minden vágyam hogy az a tipikus anya-lánya kötődés meglegyen köztünk, de sajnos ez sose lesz, és nagyon távolinak érzem magamtól. Már nem is akarom hogy megöleljen..

Most hogy haza költöztem adtam neki még egy esélyt. De még jobban elrontta és nem tanult az előzőekből sem.

Szerintetek mit tegyek?

Előre is köszönöm!

2021. nov. 8. 17:03
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek!

Aranyosak vagytok!☺

2021. nov. 11. 12:00
 22/29 anonim válasza:
46%
Sajnos nekem is ilyen volt anyám. De mostra meg változott. Azzal kezdődött az egész hogy az egyik bátyámnak lett egy barátnője hozzánk költözött, aztán nem sokkal terhes lett a lány. Megszülett a kicsi, eleinte sokat veszekedet anya a lányal. És a veszekedésnek a vége mindig az volt hogy a lány gyerekektől mindenestül vissza költözött az anyjához. De érdekes mondon 2 nap elteltével mindig vissza jött. Majd idővel egyáltalán nem szólt neki anya semmiért csak hogy ne vigye el a kicsit (mert nem foglalkozott vele csak anya) ha baja volt vele akkor azt rajtam töltötte ki. Folyton veszekedtünk, nem szerettem a barátom sem még úgy sem hogy babát vártunk. Majd elegem lett mindenből és el költöztem a páromhoz. Most boldogok vagyok persze néha vannak nézet eltérések de jelenleg szerencsére minden rendben. Kitartás, idővel ha látja rajtad hogy rendben csinálsz mindent nem fog így viselkedni. Főképp akkor ha nagymama lesz.
2021. nov. 19. 10:24
 23/29 anonim ***** válasza:
100%
22 es, nem változott, csak új áldozatot talált, nevezetesen téged. Hidd el most is bántalmaz valakit, max nincs róla tudomásod.
2021. nov. 19. 10:28
 24/29 anonim válasza:
0%
23. Hatalmas hülyeséget írtál most. Nem hinném hogy új áldozatot talált. Gondja volt valakivel hogy hogy az unokáját megvédje befogtad a száját. Hatalmas dühelfolytásban másban vezette le a feszültséget. Ezt ha bele gondolok meglehet érteni de nem igazságos. Álljunk már meg bármennyit veszekszik velünk az anyánk akkor is az anyánk marad, ő adott nekünk életet ő nevelt fel szeretetben oda adásban. Megtehete volna azt hogy el dob de nem tette.
2021. nov. 19. 10:37
 25/29 anonim ***** válasza:
100%
Mindenkinek megvan a joga azokhoz a mesékhez amikkel magát győzködi.
2021. nov. 19. 10:43
 26/29 anonim ***** válasza:
100%
A nárcisztikusok áldozatai mindig találnak mentséget a nárcisztikusoknak. Főleg, ha a nárcisztikus egy rokon, akkor nagyon nagy a pszichés függés.
2021. nov. 19. 11:55
 27/29 anonim válasza:
18%
Mert ha egy anya veszekszik a gyerekével akkor nárcisztikus ügye? Akkor nagyon sok nárcisztikus ember van a földön.
2021. nov. 19. 13:18
 28/29 anonim ***** válasza:
79%
27-es:ami a kérdező "anyja" csinál, az nem veszekedés, az alázás. A kettő nem ugyanaz.
2021. nov. 19. 13:30
 29/29 anonim ***** válasza:
100%

27

Nem. Ha érdekelnek a személyiségzavar pontos jellemzői, ajánlom hogy olvass utána. Ha nem tudod miről van szó, akkor csak elbeszélünk egymás mellett.

2021. nov. 19. 14:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!