Miért ilyen velem anya?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

20 éves vagyok, sajnos nagyon rossz a kapcsolatom anyukámmal, ő régen a saját anyjátol is sok rosszat és szigort kapott, és nemtudom miért de ezt adja tovább nekem!

18 évesen elköltöztem a páromhoz, 2 évig ott is laktam, pont emiatt mert egyszerűen nem tudok anyával együtt élni, mindig segitek otthon, nem járok bulizni se csavarogni, jó "gyereknek" tartom magam, tényleg semmi gond nincy velem, ha kérnek valamit szó nélkül megteszem.

Viszont anya mindenbe bele köt, ha megcsinálok itthon magamtól minden házi munkát, képes bele kötni abba az 1be ami nincs kész, és emiatt balhét csapni, nem szokott dícsérni. Ha valamit kérni szeretne nem szépen szól hanem kiabál és flegmázik, ezeréves dolgokat is képes felhozni, aminek semmi köze az adott témahoz..

A barátomat sem szereti, pedig soha nem ártott nekem és neki se!

Általába hétvégén nála szoktam aludni, és mikor elmegyek szombaton akkor is vitatkozik velem emiatt és mikor haza jövök akkor is.

A hétvégémet mindig megbélyegzi rossz kedvel, és folyton lelkiismeret furdalásom van miatta.

Igy megy ez nagyon régóta. Haza jövök és csak sírok.

Nem bízok benne, és soha nem is tudtunk semmi "olyan" dologról beszélni. Minden vágyam hogy az a tipikus anya-lánya kötődés meglegyen köztünk, de sajnos ez sose lesz, és nagyon távolinak érzem magamtól. Már nem is akarom hogy megöleljen..

Most hogy haza költöztem adtam neki még egy esélyt. De még jobban elrontta és nem tanult az előzőekből sem.

Szerintetek mit tegyek?

Előre is köszönöm!

2021. nov. 8. 17:03
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
63%
Itt a nárcisztikust már mindenkire azonnal mondják :D A Mérgező meleltt a kategória leggyakrabban használt jelzője.
2021. nov. 8. 22:48
 12/29 anonim ***** válasza:
86%
És akkor szerintetek milyen a nárcisztikus anya, ha ez nem az? Kívánok nektek ilyen "nemnárcisztikus" anyát minden napra:) húsz év után beszélhetünk, es mondjátok hogy csak rossz napja volt (minden nap). :)
2021. nov. 9. 07:50
 13/29 anonim ***** válasza:
45%
Kedves 12-es az értő olvasás kifejezés is jelent ám valamit.
2021. nov. 9. 09:04
 14/29 anonim ***** válasza:
77%
Látom nem tudsz érdemben válaszolni kedves 13-as.
2021. nov. 9. 09:20
 15/29 anonim ***** válasza:
53%
Várd meg amíg férjhez vesz , ennyi és tiszta lap
2021. nov. 10. 15:12
 16/29 anonim ***** válasza:
53%
Feleségül bocsi 😀
2021. nov. 10. 15:12
 17/29 A kérdező kommentje:

15. Az csak rontana a helyzeten sajnos.Mivel utálja a párom teljesen megzavarodna tőle. Évek óta érzelmi zsarol hogyha férjhez megyek vagy gyereket szülök tőle öngyilkos lesz.

Ugyhogy kicsit félek ha netán eljönnek ezek a dolgok az életembe, mert nemtudom mennyire vehetem komolyan anyának ezeket a mondatait.

2021. nov. 10. 16:57
 18/29 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, nem lesz öngyilkos, ne aggódj! Viszont önellátóként is megszakíthatsz vele minden kapcsolatot, ha úgy érzed. Aki meg emiatt keresztre feszít, azt hagyd a pitsába.
2021. nov. 10. 20:02
 19/29 anonim válasza:
86%

Szia!

Én a helyedben gyökeresen kezelném a problémát és minden lehetséges módon megszakítanám vele a kapcsolatot.Ha meg van lehetőséged költözz vissza a barátodhoz,vagy akár hova,csak ne legyél anyáddal.Blokkold a számát,tiltsd mindenhonnan és ami a legfontosabb hogy ne találkozz vele!Hidd el nekem hogy meg fog változni valamilyen szinten!Mert ez így nem megoldás hogy hetente egyszer rádönti a bilit,és minden hétvégéd rossz.Hidd el nekem csajszi,ha már nem érdekel a dolog,akkor észre fogja venni magát.Meg szerintem élvezi is a helyzetet,hogy nem tudsz tenni semmit.Anno én is pont ezt csináltam,mert egyik barátnőm ezt tanácsolta,és érdekes módon rá 3 hétre anyám megjelent a lakásom előtt bocsánatot kérni :)

Egyébként ha bármire szükséged van,akár tanácsra vagy társaságra,írj nyugodtan :)

27l

2021. nov. 11. 06:37
 20/29 anonim ***** válasza:
51%

Anyád nem akar rosszat, de borzasztóan megkeseredett és rossz mintát követ.

Éld az életedet, néha látogasd meg.

2021. nov. 11. 07:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!