Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ezt hogy lehet jól lereagálni?

Ezt hogy lehet jól lereagálni?

Figyelt kérdés

Varosi lány vagyok. Anya 4 éves korom ota nevelőapámmal van együtt, ő az én "apám".

Nevelőapám egy 20km-el arréb levő faluból szarmazik, rengeteget jártam ott vele, nagyszülők is ott voltak.

Építőiparban dolgozik, általában abból a faluból vitt embereket mindig dolgozni. Így ismertem meg exemet is, nevelőapám révén.

6 évig voltunk együtt (17től 23 éves koromig)

Az utolsó évünkben elkezdett drogozni, inni, nem vetette meg az erőszakot velem szemben. Különváltak útjaink. Nevelőapám nagyjából tudta is az okát.

Szakítás után még zaklatott, fenyegetett menjek vissza hozzá.

Azóta eltelt pár év. Mostmár férjnél vagyok, van 2 gyerekem. Anyáék leköltöztek a faluba.

Nálunk a családban minden évben az a szokás, igy november táján venni egy disznot, a család összegyűlik (kb 15-20fő) és egy toros napot tartani.

Szombatra esik idén ez a nap.

Mig exemmel voltam együtt, mindig ő volt a böllér, szakmája részben.

Szakítás után egy falubeli bácsi jött viszont mindig.

Ma beszéltem anyával a szombatról, hogy lesz. Közölte az a bácsi nem ér rá, így nevelőapám exemmel beszélte le.

Mi mennénk ferjemmel, gyerekekkel, ez a hagyomány. De így semmi kedvem. A mai napig nem bocsátottam meg exemnek amit tett velem. Emellett ha mindenki inni fog, félek elszabadulnak az indulatok. Férjem tud a multunkról.

Ha nem megyünk, a család sértődik meg. Nagy dilemma

2021. nov. 4. 14:43
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
59%
Normál helyzetben amúgy 2-3 óra alatt elintézi a fontosabb dolgokat utána sok esetben már nem is amradnak ott végig.
2021. nov. 4. 22:42
 42/50 anonim ***** válasza:
50%
Milyen szulok azok, akik meg szobaallnak azzal az emberrel, aki bantalmazta a gyereküket? Aztan meg csodalkoznak.. fix nem mennek el.
2021. nov. 5. 08:46
 43/50 anonim ***** válasza:
100%
42-es: a kérdezö írta, a szülök nem tudnak róla!
2021. nov. 5. 11:25
 44/50 anonim ***** válasza:
31%
Mert mit gondolnak, hogy jó dolgában hagyta ott a drogos, alkesz patkányt?
2021. nov. 5. 15:41
 45/50 anonim ***** válasza:
38%
Hát nincs az az isten, hogy én szándékosan találkozzak az exemmel, pedig réges rég túl vagyok rajta, évek óta új párom van és nem is viselkedett úgy, ahogy a tiéd. Ha nincs kedved elmenni, ne menj. Ha a család tudja, hogy viselkedett veled és ennek ellenére őt hívták, meg elvárnák, hogy ott legyél, akkor meg felháborító hogy nem a te oldaladon állnak.
2021. nov. 5. 17:39
 46/50 anonim ***** válasza:
22%

"Mert mit gondolnak, hogy jó dolgában hagyta ott a drogos, alkesz patkányt?"

Nem kényszerítette senki, hogy kezdjen vele. Persze, tudom, mindenkinkesobb lesz alkesz drogos patkány.

2021. nov. 5. 18:00
 47/50 anonim ***** válasza:
62%
tipikus áldozathibáztató az utolsó: borítékolhatom hogy hapsi?
2021. nov. 5. 19:31
 48/50 anonim ***** válasza:
24%

47!

Nő. Nem k3nyszeritenek senkit párkapcsolatra. Amúgy meg tipikus "mindenért k a hibás" hozzáállás.

2021. nov. 6. 06:36
 49/50 anonim ***** válasza:
40%

Én mindig őszinte lennék. Tekintve, hogy nincs kedved magyarázkodni előtte oké, de utólag megteheted, mert jövőre is hívhatják az exedet.

Egyrészt felnőtt emberek vagytok és tovább léptetek, tfh. véletlenül találkoztok és akkor nem lehet semmi baj, hacsak vki nem normális.

Másrészt ki az aki találkozni szeretne a párja exével, vagy bárki a sajátjával önszántából...

Inkább megmagyaráznám utólag (mielőtt kiderül, hogy nem volt beteg a gyereked, és hazugnak tartsanak), és ha nem ért meg a családod, akkor velük van a probléma.

A sértődéseket nem igazán tudom felfogni. Min sértődhet meg egy ember, pl. ha nem találják méltónak valamire, pedig az?

Az ilyen "meghívtalak, a családhoz tartozol, de te önös érdekből nem veszel részt és ezt nem tudom elfogadni"-n megsértődni, hááát... vagy egy kritikán, azon amit kijelentenek, hogy te milyen vagy (igaz/hamis lehet, ha igaz, akkor tudod magadról, ha hamis, akkor nem törődsz más hülye véleményével). Ezt csak azért írom, mert igazából a sértődésekkel szerintem nem éri meg foglalkozni, illetve megsértődni se kéne semmin sem.

2021. nov. 6. 20:10
 50/50 anonim ***** válasza:
87%
48. Akkor örülj neki, hogy te ilyen bátor erős nő vagy. Sajnos sokan nem azok. Főleg az aki sajnos szerelmes. Vagy még a bántalmazótól is több szeretetett kap. Akinek nincs hová mennie. Azt nem sajnálom csak, aki kényelemből marad, mert inkább a pár pofon, mint hogy elmenjen dolgozni, de egyébként léphetne, illetve nem tanult, mert mindent egy pasira alapozott. Lelkileg megnyomorítottak más. Nekik nehéz nagyon.
2021. nov. 6. 21:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!