Ezt hogy lehet jól lereagálni?
Varosi lány vagyok. Anya 4 éves korom ota nevelőapámmal van együtt, ő az én "apám".
Nevelőapám egy 20km-el arréb levő faluból szarmazik, rengeteget jártam ott vele, nagyszülők is ott voltak.
Építőiparban dolgozik, általában abból a faluból vitt embereket mindig dolgozni. Így ismertem meg exemet is, nevelőapám révén.
6 évig voltunk együtt (17től 23 éves koromig)
Az utolsó évünkben elkezdett drogozni, inni, nem vetette meg az erőszakot velem szemben. Különváltak útjaink. Nevelőapám nagyjából tudta is az okát.
Szakítás után még zaklatott, fenyegetett menjek vissza hozzá.
Azóta eltelt pár év. Mostmár férjnél vagyok, van 2 gyerekem. Anyáék leköltöztek a faluba.
Nálunk a családban minden évben az a szokás, igy november táján venni egy disznot, a család összegyűlik (kb 15-20fő) és egy toros napot tartani.
Szombatra esik idén ez a nap.
Mig exemmel voltam együtt, mindig ő volt a böllér, szakmája részben.
Szakítás után egy falubeli bácsi jött viszont mindig.
Ma beszéltem anyával a szombatról, hogy lesz. Közölte az a bácsi nem ér rá, így nevelőapám exemmel beszélte le.
Mi mennénk ferjemmel, gyerekekkel, ez a hagyomány. De így semmi kedvem. A mai napig nem bocsátottam meg exemnek amit tett velem. Emellett ha mindenki inni fog, félek elszabadulnak az indulatok. Férjem tud a multunkról.
Ha nem megyünk, a család sértődik meg. Nagy dilemma
"Mert mit gondolnak, hogy jó dolgában hagyta ott a drogos, alkesz patkányt?"
Nem kényszerítette senki, hogy kezdjen vele. Persze, tudom, mindenkinkesobb lesz alkesz drogos patkány.
47!
Nő. Nem k3nyszeritenek senkit párkapcsolatra. Amúgy meg tipikus "mindenért k a hibás" hozzáállás.
Én mindig őszinte lennék. Tekintve, hogy nincs kedved magyarázkodni előtte oké, de utólag megteheted, mert jövőre is hívhatják az exedet.
Egyrészt felnőtt emberek vagytok és tovább léptetek, tfh. véletlenül találkoztok és akkor nem lehet semmi baj, hacsak vki nem normális.
Másrészt ki az aki találkozni szeretne a párja exével, vagy bárki a sajátjával önszántából...
Inkább megmagyaráznám utólag (mielőtt kiderül, hogy nem volt beteg a gyereked, és hazugnak tartsanak), és ha nem ért meg a családod, akkor velük van a probléma.
A sértődéseket nem igazán tudom felfogni. Min sértődhet meg egy ember, pl. ha nem találják méltónak valamire, pedig az?
Az ilyen "meghívtalak, a családhoz tartozol, de te önös érdekből nem veszel részt és ezt nem tudom elfogadni"-n megsértődni, hááát... vagy egy kritikán, azon amit kijelentenek, hogy te milyen vagy (igaz/hamis lehet, ha igaz, akkor tudod magadról, ha hamis, akkor nem törődsz más hülye véleményével). Ezt csak azért írom, mert igazából a sértődésekkel szerintem nem éri meg foglalkozni, illetve megsértődni se kéne semmin sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!