Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ezt hogy lehet jól lereagálni?

Ezt hogy lehet jól lereagálni?

Figyelt kérdés

Varosi lány vagyok. Anya 4 éves korom ota nevelőapámmal van együtt, ő az én "apám".

Nevelőapám egy 20km-el arréb levő faluból szarmazik, rengeteget jártam ott vele, nagyszülők is ott voltak.

Építőiparban dolgozik, általában abból a faluból vitt embereket mindig dolgozni. Így ismertem meg exemet is, nevelőapám révén.

6 évig voltunk együtt (17től 23 éves koromig)

Az utolsó évünkben elkezdett drogozni, inni, nem vetette meg az erőszakot velem szemben. Különváltak útjaink. Nevelőapám nagyjából tudta is az okát.

Szakítás után még zaklatott, fenyegetett menjek vissza hozzá.

Azóta eltelt pár év. Mostmár férjnél vagyok, van 2 gyerekem. Anyáék leköltöztek a faluba.

Nálunk a családban minden évben az a szokás, igy november táján venni egy disznot, a család összegyűlik (kb 15-20fő) és egy toros napot tartani.

Szombatra esik idén ez a nap.

Mig exemmel voltam együtt, mindig ő volt a böllér, szakmája részben.

Szakítás után egy falubeli bácsi jött viszont mindig.

Ma beszéltem anyával a szombatról, hogy lesz. Közölte az a bácsi nem ér rá, így nevelőapám exemmel beszélte le.

Mi mennénk ferjemmel, gyerekekkel, ez a hagyomány. De így semmi kedvem. A mai napig nem bocsátottam meg exemnek amit tett velem. Emellett ha mindenki inni fog, félek elszabadulnak az indulatok. Férjem tud a multunkról.

Ha nem megyünk, a család sértődik meg. Nagy dilemma

2021. nov. 4. 14:43
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:
60%
De nem hazudnék ilyesmit, hogy lebetegedtek a gyerekek, tudják csak meg az igazságot a többiek.
2021. nov. 4. 17:29
 22/50 anonim ***** válasza:
64%
"Most őszintén? Mi az, amit a böllér tud és egy átlagos ember nem? Ölni!!! Darabolni mindenki tud, ne idegesítsetek már fel!" Hát ha téged hisztire ingerelnek a tények.. Egy több mázsás disznót konyhakész állapotba hozni nem játék. lehet hogy neked könnyen megy a csontos részek, egyebek szétszedése, belezés, miegyebek, de más úgy gondolja, egyszerűbb megfizetni egy szakembert, akinek jó eszközei vannak az állat feldolgozásához, sőt mi több: jó receptjei a hurka, kolbász, disznósajt, pácolt és füstölt húsok elkészítéséhez. Tudod,a disznóvágás nem ugyanaz mint amikor kettévágod a bolti csirkecombot... és attól hogy te csak bebacod a húst a fagyasztóba, más nem így él vele. Én jobban szeretem ha eleve darálva, darabolva, elkészítve kerülnek be a dolgok pár óra alatt, mint nyűglődni késő estig a gyakorlott böllér helyett.
2021. nov. 4. 17:31
 23/50 anonim ***** válasza:
90%
Egyébként szerintem még ha nem is bántalmazott volna az exed, akkor is bunkóság pont azt hívni. Bunkóság a férjeddel szemben is, (mert ki akar a párja exével egy levegőt szívni családi partyn?) és bunkóság veled szemben is. Főleg, hogy ha a bántalmazást nem is mondtad el, de sejthetik, hogy nem békés elvállás lehetett.
2021. nov. 4. 18:10
 24/50 anonim ***** válasza:
79%

"Ezt a nagyjábol tudta a szakítás okát nevelőapám, ezt ugy ertem, lehet bem fogalmaztam vilagosan, hogy ah akoholt, meg hogy nem vetette meg a drogot. Arról, hogs megütótt, nem tudott.

Az, hogy szakítás utan mit művelt, arrol viszont még ő sem tudott.

Abban a hitben élnek, hogy ah alkohol meg a drog volt a "válóok"."

T3hat konkrétan semmi oka így a családodnak bármi mast látni benne, mint egy valamikori exet.

2021. nov. 4. 18:14
 25/50 anonim ***** válasza:
18%

Szerintem meg túl reagálod.

Egy az h a családod nem is tudja a valódi okot h miért szakítottatok. Kettő, eltelt azóta x év. Mindkettőtöknek családja van. Nem hinném h az ex téged fog ott zaklatni mikor ott a férjed gyerekeid szüleid.

Három, azt írod sokan lesztek amúgy is. Nem kell a böllér közelébe tipródni simán el tudod kerülni

2021. nov. 4. 18:19
 26/50 anonim ***** válasza:
73%
mit reagál túl? Nem megy és kész, én se akarnék találkozni a volt drogos-piás verekedős exemmel. attól hogy most játssza a tisztes családapát, nem tűnnek el a tettei.
2021. nov. 4. 18:23
 27/50 anonim ***** válasza:
44%

Mondjuk szerintem akkor is bunkóság lenne odahívni, ha egy tüneményes, aranyos ember lenne, mert EX. De ez egy drogos, piás g@ci. Már csak emiatt sem merném odahívni, lehet, hogy spontán rájön az elmebaj és engem vág le a disznó helyett, mert csak.

A szüleid viselkedése gáz, de a tiéd is. Én nem tudnék elképzelni olyan helyzetet, hogy ne mondjam el az anyámnak, ha ver a párom, vagy zaklat! Szép kis kapcsolat ez mindkét részről...

2021. nov. 4. 18:28
 28/50 anonim ***** válasza:
78%
nagyon sok áldozat hallgat, utolsó.És nem tudhatod mit tennél míg nem éled meg azt a poklot.
2021. nov. 4. 18:33
 29/50 anonim ***** válasza:
22%

27!

Sosem hallottál még olyat, hogy valaki megváltozik? Itt azért pár év már eltelt, amióta ex lett a pasiból.

2021. nov. 4. 18:42
 30/50 anonim ***** válasza:
81%
Az emberek ritkán tudnak kibújni a bőrükből. Max ideig-óráig. Sajnos az erőszakos bántalmazók nem igen szoktak megváltozni. Amúgy meg nem mindenki van olyan bizalmi viszonyba a szüleive, hogy bármit is elmondjon nekik.
2021. nov. 4. 18:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!