Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ezt hogy lehet jól lereagálni?

Ezt hogy lehet jól lereagálni?

Figyelt kérdés

Varosi lány vagyok. Anya 4 éves korom ota nevelőapámmal van együtt, ő az én "apám".

Nevelőapám egy 20km-el arréb levő faluból szarmazik, rengeteget jártam ott vele, nagyszülők is ott voltak.

Építőiparban dolgozik, általában abból a faluból vitt embereket mindig dolgozni. Így ismertem meg exemet is, nevelőapám révén.

6 évig voltunk együtt (17től 23 éves koromig)

Az utolsó évünkben elkezdett drogozni, inni, nem vetette meg az erőszakot velem szemben. Különváltak útjaink. Nevelőapám nagyjából tudta is az okát.

Szakítás után még zaklatott, fenyegetett menjek vissza hozzá.

Azóta eltelt pár év. Mostmár férjnél vagyok, van 2 gyerekem. Anyáék leköltöztek a faluba.

Nálunk a családban minden évben az a szokás, igy november táján venni egy disznot, a család összegyűlik (kb 15-20fő) és egy toros napot tartani.

Szombatra esik idén ez a nap.

Mig exemmel voltam együtt, mindig ő volt a böllér, szakmája részben.

Szakítás után egy falubeli bácsi jött viszont mindig.

Ma beszéltem anyával a szombatról, hogy lesz. Közölte az a bácsi nem ér rá, így nevelőapám exemmel beszélte le.

Mi mennénk ferjemmel, gyerekekkel, ez a hagyomány. De így semmi kedvem. A mai napig nem bocsátottam meg exemnek amit tett velem. Emellett ha mindenki inni fog, félek elszabadulnak az indulatok. Férjem tud a multunkról.

Ha nem megyünk, a család sértődik meg. Nagy dilemma

2021. nov. 4. 14:43
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
89%
Amit az 5öst írt, én is azt javaslom. Nàlunk is addig van a hentes amíg szètszedi. Utánna elmegy. A helyedben szólnèk szüleimnek, hogy hivjanak fel ha már elment. Ha ott akarjàk tartani, nem mennèk.
2021. nov. 4. 16:15
 12/50 anonim ***** válasza:
94%

Jó nagy tapló a nevelőapád. Én semmiképp sem mennék, vagy csak akkor mennék, amikor az ex már lelépett.

Ha a rokonok kérdezősködnek, nyugodtan mondjátok meg a férjeddel, hogy ez az ember téged bántalmazott és félsz tőle. Gondolom, a férjed sem szívesen veszi, hogy a felesége egy légtérben legyen azzal, aki bántalmazta őt. Aki ennyit nem ért meg és megsértődik, azzal nem érdemes foglalkozni. Inkább a nevelőapádnak és anyádnak lenne oka szégyenkezni.

2021. nov. 4. 16:15
 13/50 anonim ***** válasza:
58%
Ha sehogy máshogy nem lehet megoldani, akkor késsetek. A böllér meg mehet a dolgára, mikor elvégezte. Így a disznó szakszerűen múlik ki, ti is elkerülitek egymást, kecske, káposzta is jól lesz.
2021. nov. 4. 17:04
 14/50 anonim ***** válasza:
81%
A böllér délután két-három óráig is ott lehet. Meddig késsenek?
2021. nov. 4. 17:08
 15/50 anonim ***** válasza:
95%

Az én nagyszüleimnél is volt minden évben ilyen esemény. A böllérnek reggel korán kb egy órányi dolga volt, aztán elment.

Ez esetben meg ha az ex délutánig ott lesz, akkor nem mennék.

2021. nov. 4. 17:13
 16/50 A kérdező kommentje:

Ezt a nagyjábol tudta a szakítás okát nevelőapám, ezt ugy ertem, lehet bem fogalmaztam vilagosan, hogy ah akoholt, meg hogy nem vetette meg a drogot. Arról, hogs megütótt, nem tudott.

Az, hogy szakítás utan mit művelt, arrol viszont még ő sem tudott.

Abban a hitben élnek, hogy ah alkohol meg a drog volt a "válóok".

A vágás végéig ott lesz, az 1000%.

Férjemmel megbeszéltük, hogy nem megyünk. Azt mondjuk lebetegedtek a gyerekek.

Egy az, anyáméknak nincs kedvem magyarázkodni, elmesélni mi történt anno. Másik, hogy nem vagyok kíváncsi arra az emberre.

Tény, azota változott, neki is csaladja lett (a sors fintora hogy egy napon születtek a gyerekeink, a mostani párja a dzobatársam volt a kórházban), de számomra akkor is egy szar ember marad.

2021. nov. 4. 17:19
 17/50 anonim ***** válasza:
25%
Most őszintén? Mi az, amit a böllér tud és egy átlagos ember nem? Ölni!!! Darabolni mindenki tud, ne idegesítsetek már fel! Én is meg tudom csinálni, pedig nő vagyok! Milliószor láttam már, rengetegszer segítettem! Mi olyan rohadt nagy tudomány a vagdaláson? A leszúrás.. na az a neheze. Csinálja meg és menjen!
2021. nov. 4. 17:20
 18/50 anonim ***** válasza:
91%
"A böllérnek reggel korán kb egy órányi dolga volt, aztán elment." Nálunk meg itt volt délután háromig, mert konyhakészen adott be mindent, és hurka-kolbászt is csinál.
2021. nov. 4. 17:24
 19/50 anonim ***** válasza:
71%

17-es: a legtöbb helyen a böllér nem csak leöli az állatot meg szétdarabolja, hanem - és ez a fontosabb - , ö dönti el, melyik húsdarab mire a legjobb, ö füszerezi a töltelékféléket, és ö szervezi az egészet idöben úgy, hogy folyamatosan menjen az egész feldolgozás.

Másrészt azért arra nagyon kiváncsi lennék, mennyire tudod szakszerüen szétbontani a disznót, az ugyanis nem vagdalás, hanem ennél azért jóval több.

2021. nov. 4. 17:25
 20/50 anonim ***** válasza:
93%
Nem mennék, tuti balhé lesz és teljes joggal. Ha ezen megsértődnek akkor be is kaphatják, választhattak volna másik böllért.
2021. nov. 4. 17:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!