Máshol is előfordúl, hogy a szülők ennyire irányítják a 21 éves lányukat?
Fél éve vagyunk együtt a barátnőmmel, és már a szakítást fontolgatom a szülei miatt. Nem engedik, hogy felüljön a motoromra, ha együtt vagyunk óránként hívogatják, és legkésőbb 22órára otthol kell legyen minden este.
Lehet ez teljesen normális, csak nekem fúrcsa, mert másképp nevelkedtem?
Tiszta óvoda 😄
Fu de utálom az ilyet.
Szülők birtoklási vágytól fűtve láncolják a lanyukat magukhoz, marják el a kapcsolatait. Alány pedig megfelelési kényszerből nem lázad.
Kerdező, ez sakkmatt
20
Szörnyű ez.
Azért is nem tűnik fel, mert lassan öl, mint a méreg. Mint ahogy a békát főzik lassan melegedő vízben.
Neki kényelmes. Amíg nem forró.Kiugrana. Csak akkor már késő.
Amikor a párod szülei voltak ennyi idősek, akkor az ő szüleik hogy viselkedtek velük. Esetleg megkérdezhetitek a nagyszülőket is, ha élnek még.
Lehet arról van szó, hogy még mindig a kicsi gyermekükként kezelik és nagyon féltik.
23
Ezt pedig valahogyan valamikor döntésre kell vinni, mert így nem maradhat.
Komolyan ez az egész már jobban zavar a kérdezőnél 😄
Csak mert 37 éve ebben a szarban élek és átérzem.
20 vagyok és még itthon élek. Szeretem az anyukám, de ő is imád irányítani. Tegnap közölte velem, hogy amennyiben nem veszem fel a 3. oltást mehetek amerre látok.
A lány valószínűleg érzelmi zsarolásnak van kitéve, és mondhat neki bárki bármit jobban fél a következményektől, mint, hogy cselekedni merjen. Mert egy kapcsolat nem biztos pont, a családja viszont igen.
Nekem a mentőövem az az, hogy jövőre költözök pestre dolgozni.
Az viszont, hogy ó már saját önálló keresettel rendelkezik és tényleg ennyire nem mer lépni, számomra lesújtó.
viszont van egy barátnőm. 24 éves. Otthon él anyuékkal és ők a faluból csak dolgozni engedik el a városba, sehova nem mehet, konkrétan semmit nem csinálhat. És nem tudom, hogy ez a szülők komplexusa vagy miért lehet, de nagyon durva.
Ebben sincs semmi különös. Egy szülőnek mindig csak a kisfia, vagy a kislánya lesz a saját gyereke, aki iránt felelősséggel tartozik. (legalábbis ez a normális hozzáállású szülő)
Ismerek olyan polgármestert, aki 50-en túl van és az anyja mind a mai napig nyavajog neki, bár hogy ő irányítja-e a községet a háttérből, nem tudni! :-)
Nálam is előfordul, hogy apám statisztikát csinál abból, hogy mikor szarok, hány órakor kelek fel, mert ha nem a szokás szerint, akkor rámveri a házat, legutóbb az is baja volt, hogy megkevertem a pörköltet. Szóval néha úgy gondolom, hogy annyi önállóság sem szorult belém, mint egy gyufáskatyujába, annak is több joga van! :-)
Tök természetes! De van megoldás!
EL KELL KÖLTÖZNI A PICSÁBA! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!