Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Máshol is előfordúl, hogy a...

Máshol is előfordúl, hogy a szülők ennyire irányítják a 21 éves lányukat?

Figyelt kérdés

Fél éve vagyunk együtt a barátnőmmel, és már a szakítást fontolgatom a szülei miatt. Nem engedik, hogy felüljön a motoromra, ha együtt vagyunk óránként hívogatják, és legkésőbb 22órára otthol kell legyen minden este.

Lehet ez teljesen normális, csak nekem fúrcsa, mert másképp nevelkedtem?

2021. nov. 1. 12:23
1 2 3 4 5 6
 21/60 anonim ***** válasza:
85%

Tiszta óvoda 😄

Fu de utálom az ilyet.

Szülők birtoklási vágytól fűtve láncolják a lanyukat magukhoz, marják el a kapcsolatait. Alány pedig megfelelési kényszerből nem lázad.

Kerdező, ez sakkmatt

2021. nov. 1. 15:20
 22/60 anonim ***** válasza:
88%

20

Szörnyű ez.

Azért is nem tűnik fel, mert lassan öl, mint a méreg. Mint ahogy a békát főzik lassan melegedő vízben.

Neki kényelmes. Amíg nem forró.Kiugrana. Csak akkor már késő.

2021. nov. 1. 15:24
 23/60 anonim ***** válasza:
20%

Amikor a párod szülei voltak ennyi idősek, akkor az ő szüleik hogy viselkedtek velük. Esetleg megkérdezhetitek a nagyszülőket is, ha élnek még.

Lehet arról van szó, hogy még mindig a kicsi gyermekükként kezelik és nagyon féltik.

2021. nov. 1. 15:30
 24/60 anonim ***** válasza:
88%

23

Ezt pedig valahogyan valamikor döntésre kell vinni, mert így nem maradhat.

2021. nov. 1. 15:34
 25/60 anonim ***** válasza:
87%

Komolyan ez az egész már jobban zavar a kérdezőnél 😄

Csak mert 37 éve ebben a szarban élek és átérzem.

2021. nov. 1. 15:36
 26/60 anonim ***** válasza:
85%

20 vagyok és még itthon élek. Szeretem az anyukám, de ő is imád irányítani. Tegnap közölte velem, hogy amennyiben nem veszem fel a 3. oltást mehetek amerre látok.

A lány valószínűleg érzelmi zsarolásnak van kitéve, és mondhat neki bárki bármit jobban fél a következményektől, mint, hogy cselekedni merjen. Mert egy kapcsolat nem biztos pont, a családja viszont igen.

Nekem a mentőövem az az, hogy jövőre költözök pestre dolgozni.

Az viszont, hogy ó már saját önálló keresettel rendelkezik és tényleg ennyire nem mer lépni, számomra lesújtó.

viszont van egy barátnőm. 24 éves. Otthon él anyuékkal és ők a faluból csak dolgozni engedik el a városba, sehova nem mehet, konkrétan semmit nem csinálhat. És nem tudom, hogy ez a szülők komplexusa vagy miért lehet, de nagyon durva.

2021. nov. 1. 16:10
 27/60 anonim ***** válasza:
88%
Ha én a helyében lennék, a saját kenyeremet enném, akkor az Úr Isten sem parancsolhatna nekem.
2021. nov. 1. 16:19
 28/60 anonim ***** válasza:
17%

Ebben sincs semmi különös. Egy szülőnek mindig csak a kisfia, vagy a kislánya lesz a saját gyereke, aki iránt felelősséggel tartozik. (legalábbis ez a normális hozzáállású szülő)

Ismerek olyan polgármestert, aki 50-en túl van és az anyja mind a mai napig nyavajog neki, bár hogy ő irányítja-e a községet a háttérből, nem tudni! :-)

Nálam is előfordul, hogy apám statisztikát csinál abból, hogy mikor szarok, hány órakor kelek fel, mert ha nem a szokás szerint, akkor rámveri a házat, legutóbb az is baja volt, hogy megkevertem a pörköltet. Szóval néha úgy gondolom, hogy annyi önállóság sem szorult belém, mint egy gyufáskatyujába, annak is több joga van! :-)

Tök természetes! De van megoldás!

EL KELL KÖLTÖZNI A PICSÁBA! :-)

2021. nov. 1. 16:29
 29/60 anonim ***** válasza:
90%
a motorozastol megertem hogy feltik, mert tnelyeg lehet veszelyes, akkor is ha te biztonsagosan vezetsz. viszont azt is megertem hogy szakitani akarsz, en is ezt tennem, ha egy felnott no nem tudna kiallni magaert es a kapcsolatert.
2021. nov. 1. 16:32
 30/60 maccabi válasza:
1%
Ismerőd helyzet, azonban ha összeházasodnátok a szülők téged is befogadnának és egyből békén hagynának titeket.
2021. nov. 1. 16:35
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!