Máshol is előfordúl, hogy a szülők ennyire irányítják a 21 éves lányukat?
Fél éve vagyunk együtt a barátnőmmel, és már a szakítást fontolgatom a szülei miatt. Nem engedik, hogy felüljön a motoromra, ha együtt vagyunk óránként hívogatják, és legkésőbb 22órára otthol kell legyen minden este.
Lehet ez teljesen normális, csak nekem fúrcsa, mert másképp nevelkedtem?
De belegondoltál, hogy vajon miért féltik tőled a lányt? Pl néger vagy? Extrém metálos vagy cannibal corpse pólóval? Mi a kifogásuk?
Esetleg valami nehéz egyetemre jár a lány (orvosi stb), ahol tanulni kell, nem pedig hajnalig bulizgatni?
Motorozni én se engedném a gyerekemet, haverom mentősként dolgozik, ne kérdezd hogy heti hány motoros darabjait kell összeszedjék.
Nagyon nem normális.
18 évesen úgy mentem el sulis kirándulásra, hogy "Míg az országban leszünk lehet hívlak, aztán majd nem". Egy hétig voltam el.
20 évesen, egyetemistaként is akkor hívom fel őket, mikor ÉN akarom. Volt hogy napokig nem. És szobatársakkal, barátokkal szoktam hazamenni az egyetemről. Kocsival, úgy hogy a soför kisebb nálam egy évvel.
Ez a 22 órás korlát meg úgy ahogy van röhej...
Történetesen metálos vagyok, de nincs cc pólóm, sem tetkó, piercing stb. Teherautó sofőr vagyok, közúton normálisan közlekedem motorral is. Szoktam pályára is járni, de az irreleváns, és nem is hiszem, hogy az apuka tud róla.
Dolgozik, nem jár egyetemre.
Kérdező!
Ez nem normális állapot.
Na de itt a gyerekkel is baj van. Miért nem lázad a szülei ellen?
Gondolom már kiskorában kiölték azt belőle. Egyszerűen nem engedték ellent mondani.
Egyetértek. A lánnyal is baj van higy 21 évesen így engedelmeskedik. Tudatosítani kellene benne hogy ez nem egészséges. Soha soha nem fog a saját lábára állni ha ez így folytatódik. Neki kellene lépni az ügyben.
A választás elé állítás én se tartom jó ötletek, abból nem sok jó sül ki pláne ilyen fiatalon amikor még azt se biztos hogy együtt maradtok. Ha családotok lenne akkor talán.
Szóval mindenféleképpen a lánynak kellene ebben lépni. A motorra ülést egyszerűen ne mondja el otthon. A telefont ne vegye fel óránként stb..
Egyepkent konkrét kérdésre válaszolva igen, máshol is előfordul. De ehhez a szülőnek nagy n kontrollmániásnak kell lennie a gyereknek pedig ha szerényebb, gyerekkorától ebben nő fel ezért nem tűnik fel neki sokáig hogy baj van. De nem lesz belőle önálló felnőtt soha mert mindig mások oldják meg helyette a problémákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!