Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kidobnád a 21 éves fiad az...

Kidobnád a 21 éves fiad az utcára, ha nem dolgozna, és munkát sem keresne, csak a pénzt vinné el a háztól?

Figyelt kérdés
2021. aug. 8. 11:29
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
63%
Igen
2021. aug. 8. 11:30
 2/34 anonim ***** válasza:
59%
Igen
2021. aug. 8. 11:30
 3/34 anonim ***** válasza:
44%
Nem kérdés.
2021. aug. 8. 11:31
 4/34 anonim ***** válasza:
46%
IGEN! Egyértelmüen!
2021. aug. 8. 11:32
 5/34 anonim ***** válasza:
85%
Ha még tanul, akkor nem. De ha végzetségekkel, diplomával csak otthon döglik, kitenném a szűrét
2021. aug. 8. 11:44
 6/34 anonim ***** válasza:
81%
Ultimátumot adnék neki, hogy kezdjen valamit magával. Vagy munka, vagy tanulás.
2021. aug. 8. 11:49
 7/34 anonim ***** válasza:
68%
Fu de elszomorító itt egyesek hozzáállása. Nem lenne érdemes elbeszélgetni vele, megérteni, hogy miért így áll az élethez a TE gyereked? Nem inkább utcára vele, én kudarcot vallottam "szülőként", majd az utca megneveli ...
2021. aug. 8. 11:49
 8/34 anonim ***** válasza:
87%

Azt gondolom, ez nem a "Fekete-fehér, igen-nem" játékszabály alapján működik. Ha kezdetektől arra neveltük a gyermeket, hogy részt kell vennie a család minden olyan tevékenységében, ami az előbbre jutásunkat, a boldogulásunkat, a megélhetésünket segíti, akkor jól neveltünk. De ha ráhagytuk, hogy neked nem kell ezt csinálnod, majd elvégzem én, te csak tedd azt, ami a te dolgod, akkor ide jutunk.

Ettől még a 21 éves gyereket nem kell kidobni az utcára! Rá kell vezetni arra, hogy hozzá kell járulnia a család kiadásaihoz, és amit keres, abból a saját kenyerére valót le kell tennie az "ebédlőasztalra", a maradékot költheti magára. Szerintem van ő annyira értelmes, hogy mindezt megérti. Ha nem érti, nem tudjuk kellőképpen ennek fontosságára rávezetni, akkor az a mi hibánk.

2021. aug. 8. 11:51
 9/34 anonim ***** válasza:
55%
Micsoda szülők vannak itt. Először beszélni kellene vele, mert lehet, hogy történt vele valami olyan dolog, amit nem tud feldolgozni, és nem tud rajta továbblépni.Inkább segíteni kellene neki elindulni, nem kidobni az utcára. Egy gyerek felelősség, nem csak annyi, hogy megszülöd, 18 éves koráig neveled, utána meg kidobod.
2021. aug. 8. 11:52
 10/34 anonim ***** válasza:
98%

Nem, de a pénzt nem vinné a háztól, alapvető dolgokra kapná ami szükséges a mindennapi élethez(alap telefon ha elromlik,cipő ha elkopott, stb.),sőt a TBjét is fizetném ha kell amíg helyre nem rázódik.

Ha meg ezzel nem elégedne meg akkor bevallanám magamnak, hogy nagyon elrontatottam valamit.

2021. aug. 8. 11:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!