Kidobnád a 21 éves fiad az utcára, ha nem dolgozna, és munkát sem keresne, csak a pénzt vinné el a háztól?
Azt gondolom, ez nem a "Fekete-fehér, igen-nem" játékszabály alapján működik. Ha kezdetektől arra neveltük a gyermeket, hogy részt kell vennie a család minden olyan tevékenységében, ami az előbbre jutásunkat, a boldogulásunkat, a megélhetésünket segíti, akkor jól neveltünk. De ha ráhagytuk, hogy neked nem kell ezt csinálnod, majd elvégzem én, te csak tedd azt, ami a te dolgod, akkor ide jutunk.
Ettől még a 21 éves gyereket nem kell kidobni az utcára! Rá kell vezetni arra, hogy hozzá kell járulnia a család kiadásaihoz, és amit keres, abból a saját kenyerére valót le kell tennie az "ebédlőasztalra", a maradékot költheti magára. Szerintem van ő annyira értelmes, hogy mindezt megérti. Ha nem érti, nem tudjuk kellőképpen ennek fontosságára rávezetni, akkor az a mi hibánk.
Nem, de a pénzt nem vinné a háztól, alapvető dolgokra kapná ami szükséges a mindennapi élethez(alap telefon ha elromlik,cipő ha elkopott, stb.),sőt a TBjét is fizetném ha kell amíg helyre nem rázódik.
Ha meg ezzel nem elégedne meg akkor bevallanám magamnak, hogy nagyon elrontatottam valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!