Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kidobnád a 21 éves fiad az...

Kidobnád a 21 éves fiad az utcára, ha nem dolgozna, és munkát sem keresne, csak a pénzt vinné el a háztól?

Figyelt kérdés
2021. aug. 8. 11:29
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
39%

Attól függ! Mikor végeztem a sulival 21 évesen, én úgy voltam vele, hogy kielvezem az utolsó szabad nyaram és majd ősszel kezdek el munkát keresni.

De, volt megtakarított pénzem a havi ösztöndíjamból, amit két évig kaptam, így abból finanszíroztam, ha mentem moziba vagy valahova.

Októberben kaptam állást, onnantól kezdve mentem dolgozni!

De, ha nem akar dolgozni a gyerek, olyankor sem az a megoldás, hogy kihajítja a szülő az utcára... A kommunikáció nálatok nem létezik, kedves szülők...?

Először is megpróbálnám vele megbeszélni, hogy ez miért van. Ha látnám, hogy hónapokkal később sem változik semmi, akkor maximum a főztömből ehetne, de, ha menni akarna moziba vagy akárhova, arra nem adnék neki pénzt! Akkor előbb - utóbb kénytelen lenne elmenni dolgozni!

2021. aug. 8. 12:07
 22/34 anonim ***** válasza:
100%

Vagy azt mondanám neki, oké, ne dolgozz, de akkor menj el valamilyen tanfolyamra, OKJ - ra!

De, így maximum enni kapsz meg fedelet a fejed fölé! Ha menni akarsz strandolni vagy haverokkal ide - oda, azt keresd meg magadnak!

Egyedül akkor támogatnám anyagilag, ha látnám, hogy próbálkozik állást keresni csak nem veszik fel sehova, mert pályakezdő... Sajnos, ez elég gyakori eset...

2021. aug. 8. 12:10
 23/34 anonim ***** válasza:
83%

"A kommunikáció nálatok nem létezik, kedves szülők...?"

De, létezik. Az eredeti kerdes nálam egyértelműen azt jelenti, a gyerek végzett a sulival és esze agában sincs dolgozni. Amellett hogy otthon él, és teljes ellátást kap, elvárja, hogy a szülők finanszírozzák a szórakozását.

Biztos vagyok benne, hogy itt már rendesen túl vannak a kommunikáción, de a gyerek nem veszi a lapot, nem akar változtatni.

2021. aug. 8. 12:12
 24/34 anonim ***** válasza:
77%
Adnék neki egy hataridőt, amin belül munkát és lakhatást kell találnia. (De én lakást szeretnék majd venni a gyerekemnek. És munkára nevelni. Hogy ne kerüljünk ilyen helyzetbe.)
2021. aug. 8. 12:14
 25/34 anonim ***** válasza:
75%

Van, aki kidobná, van, aki nem. Aki azt írta, hogy csak ételt kapna, meg nyílván fogyaszt vizet, áramot, de semmi plusz pénzt nem adna, az meddig csinálná? Mert ez is egy ellátás. Végülis egy felnőtt keresőképes embert etettek még további 20 évig, mert semmi következménye a felnőttkori élősködésnek?

Én nem dobnám ki egyből. De nem is tartanám el a végtelenségig. A plusszokat én is megszüntetném. Kell egy határidő, mert nem ez az élet rendje, hogy csak úgy teng leng, a szülők meg etetik akár 30-40 éves koráig, amikor egy életerős munkaképes felnőttről van szó.

2021. aug. 8. 12:28
 26/34 anonim ***** válasza:
87%
nem
2021. aug. 8. 12:32
 27/34 anonim ***** válasza:
85%
Nem dobnám ki. Kapna enni-inni, de pénzt nem adnék neki, nem vennék neki semmit. Vagy tanul, vagy dolgozik.
2021. aug. 8. 12:48
 28/34 anonim ***** válasza:
71%
Kidobnám. Akik azt mondják nem, azok ne csodálkozanak, hogy gyerekük rajtuk fog élősködni életük végéig. Sok mai fiatalnak elég ha otthon kapnak inni, enni, tudnak hol aludni és kész. Este elmennek partizni és elvannak az életben.
2021. aug. 8. 15:24
 29/34 anonim ***** válasza:
100%

Ezt a fiaddal/lányoddal kell megbeszélned.

Én pl úgy jártam, hogy először suliba jelentkeztem ahova nem vettek első körbe fel és ezért elkezdtem munkát keresni ahol egy munkáltatótól kaptam visszajelzést a 10+ból.

Mondtam a szüleimnek, hogy lehet július után nem lesz munkám illetve iskolám, de továbbra fogok keresni. Mondták, hogy megértik és ha bármiben bármikor (pl interjúra elutazni) kell segítség szóljak. A lényeg, hogy látni akarják, hogy teszek valamit azért hogy ne otthon üljek egész nap.

Most 21 éves vagyok dolgozom a szüleimmel lakok amíg valamennyi pénzt félre tudok rakni, ami kiköltözésnél kelleni fog. A rezsibe nem fizetek, de ha valami otthonra kell pl bevásárolni vagy hasonló természetesen elmegyek venni saját fizuval. Ezen kívül mindent pl. bútort, telefont, csomagot hozzá stb.. saját magamnak veszem. Ezzel mindannyian jól vagyunk és ha kiköltözés után vissza kellene költöznöm az is rendben lenne, de a feltétel ugyanaz; látni akarják, hogy teszek valamit a jövőmért.

Nagyon rosszul éreztem magam és kétségbe voltam esve, hogy suli után nem lesz semmim, sok stressz volt ez számomra mivel ilyen még nem fordult elő velem azelőtt.

És szerintem ez az egész szülői támogatás nélkül -és itt nem a lakásra hanem a lelki részére gondolok- nem ment volna így.

Remélem beszélsz a gyerekeddel erről mielőtt elsieted a döntést és elküldöd otthonról.

Remélem tudtam segíteni:)

(Ezt bemásolom a másik kérdésed alá is, ha esetlegesen ezt a kérdést már nem figyelnéd:))

2021. aug. 8. 16:12
 30/34 anonim ***** válasza:
70%

Nem leszek népszerű. Az, aki egy ilyen mindeféle kontextust nélkülöző kérdésre simán igennel vagy nemmel, egy szóban válaszol, legalább olyan sötét, mint a kérdező, aki ilyen hülyén képes feltenni a kérdést.

Nem tudjuk miért nem dolgozik a "gyerek". Nem tudjuk mióta nem dolgozik. Nem tudjuk tanul-e, és ha igen milyen formában, meddig. Nem ismerjük a család anyagi helyzetét. Nem simerjük a távlati terveit. ÉS még ezer dolgot nem tudunk.

Aki ezek ismerete nélkül sarkosan igennel/nemmel válaszol a kérdésre, az hülye. A kérdező, aki ezeket az információkat (magától, nem külön kérésre) nem osztja meg velünk, szintén hülye. Vagy troll.

2021. aug. 8. 19:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!