Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem engedi, hogy a párom...

Nem engedi, hogy a párom szüleit meglátogassam. Mivel lehet leállítani?

Figyelt kérdés

Anyám nehéz eset, főleg ha arról van szó, hogy a gyereke felnő és önálló. Ő retteg attól, hogy én elköltözöm egyszer, ezért is próbál tiltani a páromtól. A páromban látja a veszélyt, ő az aki a lányát elviheti mellőle. Ez nem egészséges viselkedés, nem szeretem hogy sokszor toporzékol, mint valami kisgyerek. Felnőtt vagyok, jogom van a saját élethez, párkapcsolathoz. Szereti kontrollálni az embereket. Nem egy talpraesett személy, nincs kiállása, irányítgatás gyanánt otthon kiabál és csapkodja magát a földhöz, máshogy nem megy neki. Sokáig hagytam magamat, csak azért hogy ne legyen konfliktus a dolgokból. Belementem, hogy akkor 18 éves koromig nem pasizgatok, legyen béke. Már elmúltam 18, vannak dolgok amikbe már nincsen beleszólása. Ő nincs tisztában azzal, hogy én már jogilag is önálló életet élhetnék, tagadja és állítja hogy nincs jogom hozzá. Sajnos sokszor hülyének néz, azt hiszi amit ő nem tanított meg nekem azt én nem tudom (főzés, sütés, számlák, jog). Már egy ideje együtt vagyok a párommal, nagyjából megszokta, hogy ő ezen nem tud változtatni. Szóltam a szüleimnek, hogy akkor jövőhéten pénteken elmennénk a párom szüleihez, bemutatna meg programokat csinálnánk és vasárnap jönnénk vissza. Teljes káosz, nem engedi, nem mehetek fel. Mondtam hogy én nem engedélyt kértem, hanem jeleztem hogy ez lesz, megyek és kész. Most sír meg toporzékol.

Nekem ez már kezd unalmas lenni. Ettől függetlenül szeretem anyukámat, nincs sok gond vele, tulajdonképpen csak ezeket a párkapcsolati témákat ellenzi nagyon. Mivel lehet leállítani? A kapcsolatot nem szeretném megszakítani vele, mert mint mondtam szeretem, de egy életen át én ezt nem vagyok hajlandó elviselni. Adjak neki ultimátumot?

2021. okt. 25. 12:02
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
1%
Rendes, reális? Az rendesség hogy nem áll ki a kérdező mellett? Ez annyi mintha ott se lenne az apja.
2021. okt. 25. 12:54
 12/29 anonim ***** válasza:
92%

11.: ,,Apa az én oldalamon áll, mondta hogy hagyjam rá, menjek majd lenyugszik."

Szerinted ebben hol van az, hogy nem áll ki a kérdező mellett?!

Mit kéne tennie? Megfojtani az anyát? Vagy szerinted egy ilyen idegbeteg nőre hatnak az észérvek?

2021. okt. 25. 12:58
 13/29 anonim ***** válasza:
85%
Igen, adj neki ultimátumot, majd belenyugszik. Nem normális, ahogy viselkedik anyukád és akkor még visszafogottan írtam. Eszem megáll, hogy egyesek a gyereküket a saját tulajdonuknak tekintik. Itt az a kérdés kedves kérdező, hogy meddig tudod még mindezt eltűrni. Jól mondod, jogod van a saját boldog élethez. Szólj anyukádnak, hogy szedje már össze magát! Keressen valami elfoglaltságot, amivel leköti magát. Sok ilyen anya van, akinek a célja a gyereknevelés, amikor szerencsétlen gyerek meg kirepülne, akkor meg nem tudnak magukkal mit kezdeni. Te járd az utadat, ő meg otthon verheti magát a földhöz egész nyugodtan.
2021. okt. 25. 13:00
 14/29 anonim ***** válasza:
21%
"Szerinted ebben hol van az, hogy nem áll ki a kérdező mellett?!" Ott hogy hagyja rá: magyarán szart se csinál, és a lányától is azt várja el hogy törődjön bele a folyamatos baszogatásba. Ez NEM kiállás.
2021. okt. 25. 13:02
 15/29 anonim ***** válasza:
91%

14.: Akkor írd már le légyszi a MEGOLDÁST is, hogy mit tegyen az apa?!

Fojtsa meg? Szúrja le? Gyógyszerezze be?

Az anya láthatóan pszichés problémával küzd. Szerinted ezzel mit tud kezdeni az apa? Gondolod, meg tudja neki magyarázni, hogy "Drágám, nem vagy komplett." anyuka meg ettől majd magába száll?!

Persze, mennyivel jobb volna a kérdezőnek, hogy ha nem csak azt kellene elviselni, hogy az anyja idióta, hanem még azt is, hogy az apja meg az idióta anyja folyamatosan veszekszik. Ez lenne csak az igazi főnyeremény szitu...

2021. okt. 25. 13:05
 16/29 anonim ***** válasza:
23%
Ráadásul évek óta ez megy ha jól értem a kérdezőt, tehát a ne törődj vele hatástalan taktika az anyával szemben.
2021. okt. 25. 13:05
 17/29 anonim ***** válasza:
1%

"Akkor írd már le légyszi a MEGOLDÁST is, hogy mit tegyen az apa?!

Fojtsa meg? Szúrja le? Gyógyszerezze be?" Te hülye vagy.. szerinted csak erőszakkal lehet leállítani valakit?

2021. okt. 25. 13:06
 18/29 A kérdező kommentje:
Apa nem tud anyával mit kezdeni. Beszélt vele, de nem lehet neki mit mondani. Hagyni kell és majd megszokja. Sajnos más lehetőség nincs. Egyetem után tervben van a költözés, ezért is dolgozunk mindketten a párommal. Addig szoktatni kellene, mert ha eljutunk odáig egyszer és azzal sem képes megbirkózni, hogy én egy hétvégét az ő szüleinél töltök, akkor gáz lesz.
2021. okt. 25. 13:08
 19/29 anonim ***** válasza:
60%
Lett volna lehetősége, csak gyáva volt meglépni. Ha a férjem pokollá tenné ma lányunk életét, rátelepedne, erőszakosan tiltaná a párkapcsolattól, első körben beszélnék vele hogy nagyon nem tetszik hogy zsarolja a gyereket. Ha nem változtatna, hidegen, távolságtartóan viselkednék vele, és azt amit helyesnek látok, engedném az ő döntésével ellentétben a gyereknek(amikor irreális módon bezárná, korlátozná a gyereket) Ha továbbra is őrjöng, hisztériázik mert nem az van amit ő akar, válnék. Ugyanis egy erőszakos, agresszív házastárs nem ér annyit hogy engedjem lelkileg megnyomorítania gyerekemet. Apádnak fontosabb a nyugta mint hogy neked normális életed legyen, ennyi a sztori. Tipikus pasi-húzás hogy cseszik bármit is csinálni, inkább tűri a szart.
2021. okt. 25. 13:14
 20/29 anonim ***** válasza:
93%

Örülj, annak, hogy legalább apukád normális, ha már anyád nem az.

Én akkor is mennék a hétvégén, ha hisztirohama van és megmondanám, hogy ha megtanul viselkedni, majd hazamegyek. De ameddig úgy viselkedik, mint egy hülye gyerek, addig látni se akarom. Anno egyetem alatt ezt csináltam, picit konszolidálódott is a kapcsolatunk.

2021. okt. 25. 13:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!