Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Fair ez így?? Ti mit szólnátok...

Fair ez így?? Ti mit szólnátok a helyemben?

Figyelt kérdés

A 23 éves bátyám kapni fog egy lakást a szüleimtől. Fél éve él albérletben, előtte itthon lakott.

Én viszont 20 évesen még otthon élek, mert tanulok. Nincs annyi pénze a szüleimnek, hogy majd én is kapjak. Azzal vigasztalnak, hogy ezt majd én fogom örökölni. Mármint a házunkat. De az lehet, hogy 30-40 év múlva lesz. Nem akarom, hogy meghaljanak a szüleim, nem azért írom, csak tényként.

Idővel 3-4 év (mikor befejezem a sulit) én is szerwtnék elköltözni. Pláne ha lesz párom, esetleg évek múlva családom. Akkor majd nekem egyedül kelljen megteremtenem a külön élet lehetőségét amit a bátyámnak az ölébe adtak?

20/lány

2021. okt. 23. 18:56
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
88%

Ez mennyire gusztustalan már?

Ilyen különbséget tenni 2 gyerek között.

2021. okt. 23. 19:45
 12/29 anonim ***** válasza:
40%

9-es Ennek mi köze a leendő gyerekeidhez?

Az a te döntésed, hogy hogyan segíted őket, lehet 8 is, és akkor is lehetsz igazságos velük!

A szüleid a bátyádnak semmilyen jogot nem adnak, te is oda mehetsz, bármikor kitehetik onnan, eladhatják, felesleges erre féltékenynek lenni.

2021. okt. 23. 19:50
 13/29 anonim ***** válasza:
25%
Otthon laksz nem, akkor most mégis mit szeretnél, legyen neked is egy ház addig valahol?
2021. okt. 23. 20:21
 14/29 A kérdező kommentje:

Nem is a mostra gondoltam.

De 3-4 év múlva sem lesz annyi pénze a szüleimnek, ezt is hitelre veszik.

Azért ha befejeztem a tanulást örülnék ha egyenlő segítséggel kezdhetném el az önálló életet...kb csak ennyi a bajom. Meg azért kell az embernek a privát szféra. Ha hazahozok bárkit. Mondjuk barátokat, apámék mindig beleszólnak, hogy kiket. Pasit sem szívesen hoznék ide, mert senki sem jó nekik. Akkor majd amíg össze nem kuporgatok egy saját kecóra éljek így?

2021. okt. 23. 20:37
 15/29 anonim ***** válasza:
88%
Rákérdeztél náluk? Hogy miért csinálják ilyen igazságtalanul? A pénzt ketté kellett volna osztani köztetek és max . mindketten felvettetek volna hitelt mellé és vettetek volna 2 db kis lakást.
2021. okt. 23. 21:09
 16/29 anonim ***** válasza:
82%

Èn ezt durva gusztustalanságnak tartom. Az biztos, hogy ilyen különbségtétel nem maradna sem elfelejtve, sem megbocsáltva.

Az, hogy te kapod a kertes házatokat kb semmi. Mert az, mint írtad, tizen-huszonévek múltán száll át rád - ha egyáltalán átszáll.

Biztosan összevesznék velük, de a pofájukra se lennék kíváncsi többet az életben.

2021. okt. 24. 06:39
 17/29 anonim ***** válasza:
55%

Így jártál. Haveromnak már az egyetemét sem tudták finanszírozni.

Két idősebb testvére még ment - fizetősre külföldre - aztán jaj, bocsi, rád már nincsen pénz (albérlet, koli, tanszerek, stb.). Úgyhogy melózott, és mellette végezte a sulit otthon :D

szrügy.

2021. okt. 24. 08:16
 18/29 anonim ***** válasza:
27%
17-es vagyok. Nem fair, mert irtó undorító dolog, de próbáld meg elengedni. :(, mert hiába mérgelődsz, nem fogsz lakást kapni pl.
2021. okt. 24. 08:17
 19/29 lizzi77 ***** válasza:
100%
Nálunk is a szomszédnak 3 lánya van, eladták a családit,a 2 nagyobbnak meg vettek lakást, azzal, hogy a kicsi majd örökli azt, amit maguknak vettek... Persze inkább kiment a párjával a szerencsétlen külföldre dolgozni, itthon pedig vettek egy lakást hitelre,a mamáékra bízták a hitel havi befizetését,küldtek rá pénzt nekik. Aztán meg a felszólító leveleket kapták, ugyanis kiderült, hogy a mama " elfelejtette" a részleteket befizetni...
2021. okt. 24. 09:49
 20/29 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, legjobb barátnőméknél pont így volt, ahogy te is írtad. Bátyja kapott egy kertes házat, barátnőm pedig (akkor 25 évesen) az ígéretet, hogy a mostani szülői ház az övé lesz majd, ha meghaltak. De náluk át is íratták a nevére a szülők akkor (maguknak haszonélvezetet tetettek rá). Barátnőm is úgy volt, hogy ez nagyon szép, csak hát nekik hitelt kellett felvenniük a férjével, amikor megházasodtak, és lakást vásároltak. Szóval lényegében a lakhatási problémáját nem oldotta meg a dolog.

Most már eltelt azóta 20 év, azt mondja, legalább az a tudat megvan, hogy amikor a szülei már nem lesznek, akkor nem kell osztozkodnia a tesóval. Ez is valami.

2021. okt. 24. 11:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!