Ez így fair? Most mit csináljak?
Kitűnőre érettségiztem, felvettek egy elég komoly egyetemre Budapesten (ami az ország másik felén van). Csak Budapesten van olyan képzés, amilyenre menni szerettem volna, így kollégiumban voltam az első évben. A második évben már nem vettek fel a kollégiumba (jól tanultam, nagy a család, messze vagyok, de a HÖK-ösök haverjai kapták a helyeket). Mivel Pesten egy vagyon az albérlet, át kellett mennem levelezősra, ami viszont nem működik államilag finanszírozva, így fizetni kellett a tandíjat. Most vagyok harmadéves, a szüleim pedig annak ellenére, hogy mikor nappalis voltam, többre jöttek ki a költségek mint levelezősön, kijelentették, hogy innentől nem fogják fizetni az egyetemet, oldjam meg, mert én akartam oda menni. Hozzáteszem, a tandíj első felét kifizették, most kellene a másodikat és most jelentik ezt be, én pedig semmiből nem tudom kifizetni, mert igaz, hogy dolgozom, de a nehezen összekapargatott pénzemet albérletre tettem félre.
Szerintetek ilyenkor mégis mit csináljak?
Tedd fel Nekik a kérdést hogy MIÉRT. Szülői szempontból miért nem támogatnak, mivel lesz nekik jobb ezzel, hisz dolgozol, mit csináltál rosszul a szemükben.
És talán választ kapsz, ha sokáig macerálod őket ezekkel a kérdéseiddel.
Vagy halasztasz, vagy diákhitelt veszel fel, vagy beáldozod az albérlet pénzed. Más lehetőség igazán nincs.
Levelező mellett tudsz teljes állásban dolgozni, és legközelebb ki tudod fizetni. Kis szerencsével olyan munkát is találsz, ami a szakhoz kapcsolódik, és az az önéletrajzban is jól fog mutatni.
Sosem kaptam a miértre normális választ.
Amit biztosan tudok, hogy az albérlet pénzt nem áldozhatom be, különben nem tudok elszabadulni innen.
Halasztani már gondolom nem tudok, mivel az az efélévi tandíj fele már be lett fizetve.
Havi 70-et keresek havi 120 órás állásnál, de úgy néz ki, hogy kénytelen leszek felvenni a diákhitelt.
Már ne is haragudj, de az megvan, hogy államin-kolival nem kell sokat fizetni, a költséges szak viszont 400ezerre is rúghat?
Mellesleg a levelező képzest pont azoknak indítják, akiknek dolgozniuk KELL mellette. Ennyi.
Más is megoldotta szülői segítség nélkül.
Már ne is haragudj, de az megvan, hogy nem minden szak kerül 400 ezerbe? Közel sem 400 ezer a tandíjam, és ki van számolva, sokkal több pénz ment el, mikor ösztöndíjas voltam kolira, utazgatásra, bérletekre, stb.
Mellesleg dolgozom mellette, ahogy írtam is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!