Fair ez így?? Ti mit szólnátok a helyemben?
A 23 éves bátyám kapni fog egy lakást a szüleimtől. Fél éve él albérletben, előtte itthon lakott.
Én viszont 20 évesen még otthon élek, mert tanulok. Nincs annyi pénze a szüleimnek, hogy majd én is kapjak. Azzal vigasztalnak, hogy ezt majd én fogom örökölni. Mármint a házunkat. De az lehet, hogy 30-40 év múlva lesz. Nem akarom, hogy meghaljanak a szüleim, nem azért írom, csak tényként.
Idővel 3-4 év (mikor befejezem a sulit) én is szerwtnék elköltözni. Pláne ha lesz párom, esetleg évek múlva családom. Akkor majd nekem egyedül kelljen megteremtenem a külön élet lehetőségét amit a bátyámnak az ölébe adtak?
20/lány
Azt rám írják, mert szerintük így fair, nem azzal van a baj.
De szerintem így sem fair, mert lehet, hogy így 50 éves leszek mire hozzájutok. Amit mondom nem szeretnék, örülnék ha sokáig élnének a szüleim.
Hát ha rám írják....
Bár az új lakás is a szüleim nevén lesz. 😄
Nem az. Korrekt úgy lenne, ha 50%-ban tulajdonos lennél, és még úgy is futhatsz a pénzed után. A házukat sem fogod örökölni, a fele őt illeti, vagy legalább a köteles rész.
DE, ők azt csinálnak, amit akarnak, az ő pénzük, ő döntésük.
Inkább élek otthon mint a testvéremmel xd
Na mind1.
Csak azt akartam érzékeltetni, hogy neki mindenből több jár.
Az én gyerekemnek (ha lesz) ezért nem lesz tetsvére soha.
Ahol anyukam lakik haz (en mar elkoltoztem de en fel lakast (masik fele parome)kaptam es nincs tesom),ott az egyik szomszedja anyunak megcsinalta a gyerekeivel kb ugyanezt a 2 lanya kozul..1.nek adta a lakasukat bekoltozott a csaj ferje es ideszult a csaj egyenlore egy gyereket. A voltszomszed masodik lanyanak azt mondta: a kertes haz amibe apaddal koltoztunk es megvettuk a tied lesz ha meghalunk. Haha majd 50 ev mulva...naaagyon nagy segitseg tenyleg...
Lattam..hallottam a storyt.
A masodik gyerekuk a fiatalabbik csaj azota nem jart arra nem latogatta a noveret se annak gyereket.. okkal. Szuleikkel el addig mig el nem tud menni. De nem all szoba veluk.
Es ha tenyleg a fiatalabb lanyuke lesz a kertes haz ami van vagy 200m² felujitando stb (tudom)-azzal nagyon kivan segitve 50 ev mulva.. nyilvan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!