Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Fair ez így?? Ti mit szólnátok...

Fair ez így?? Ti mit szólnátok a helyemben?

Figyelt kérdés

A 23 éves bátyám kapni fog egy lakást a szüleimtől. Fél éve él albérletben, előtte itthon lakott.

Én viszont 20 évesen még otthon élek, mert tanulok. Nincs annyi pénze a szüleimnek, hogy majd én is kapjak. Azzal vigasztalnak, hogy ezt majd én fogom örökölni. Mármint a házunkat. De az lehet, hogy 30-40 év múlva lesz. Nem akarom, hogy meghaljanak a szüleim, nem azért írom, csak tényként.

Idővel 3-4 év (mikor befejezem a sulit) én is szerwtnék elköltözni. Pláne ha lesz párom, esetleg évek múlva családom. Akkor majd nekem egyedül kelljen megteremtenem a külön élet lehetőségét amit a bátyámnak az ölébe adtak?

20/lány

2021. okt. 23. 18:56
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
98%
Ha nem írják rád a házat életülben, fele-fele arányban örökölsz a tesóddal, ha mindketten meghaltak. Egyébként nem fair, de mindenki azt tesz a vagyonával, amit akar.
2021. okt. 23. 19:01
 2/29 A kérdező kommentje:

Azt rám írják, mert szerintük így fair, nem azzal van a baj.

De szerintem így sem fair, mert lehet, hogy így 50 éves leszek mire hozzájutok. Amit mondom nem szeretnék, örülnék ha sokáig élnének a szüleim.

2021. okt. 23. 19:08
 3/29 anonim ***** válasza:
89%
Nyilván nem fair,de ezzel már nem lehet mit tenni.
2021. okt. 23. 19:09
 4/29 anonim válasza:
5%
3 gyerek + CSOK + 70 millió hitel 30 évre és máris van egy saját házad! Sok sikert!
2021. okt. 23. 19:09
 5/29 anonim ***** válasza:
35%
És olyan naiv vagy, hogy elhiszed csak te fogod örökölni a szülői házat?
2021. okt. 23. 19:10
 6/29 A kérdező kommentje:

Hát ha rám írják....

Bár az új lakás is a szüleim nevén lesz. 😄

2021. okt. 23. 19:14
 7/29 anonim ***** válasza:
22%

Nem az. Korrekt úgy lenne, ha 50%-ban tulajdonos lennél, és még úgy is futhatsz a pénzed után. A házukat sem fogod örökölni, a fele őt illeti, vagy legalább a köteles rész.

DE, ők azt csinálnak, amit akarnak, az ő pénzük, ő döntésük.

2021. okt. 23. 19:15
 8/29 anonim ***** válasza:
91%
Ha a lakás a szüleid nevén lesz, akkor semmi nem változik, 3-4 év múlva te is be leszel oda költöztetve akár..
2021. okt. 23. 19:18
 9/29 A kérdező kommentje:

Inkább élek otthon mint a testvéremmel xd

Na mind1.

Csak azt akartam érzékeltetni, hogy neki mindenből több jár.

Az én gyerekemnek (ha lesz) ezért nem lesz tetsvére soha.

2021. okt. 23. 19:20
 10/29 anonim ***** válasza:
80%

Ahol anyukam lakik haz (en mar elkoltoztem de en fel lakast (masik fele parome)kaptam es nincs tesom),ott az egyik szomszedja anyunak megcsinalta a gyerekeivel kb ugyanezt a 2 lanya kozul..1.nek adta a lakasukat bekoltozott a csaj ferje es ideszult a csaj egyenlore egy gyereket. A voltszomszed masodik lanyanak azt mondta: a kertes haz amibe apaddal koltoztunk es megvettuk a tied lesz ha meghalunk. Haha majd 50 ev mulva...naaagyon nagy segitseg tenyleg...

Lattam..hallottam a storyt.

A masodik gyerekuk a fiatalabbik csaj azota nem jart arra nem latogatta a noveret se annak gyereket.. okkal. Szuleikkel el addig mig el nem tud menni. De nem all szoba veluk.

Es ha tenyleg a fiatalabb lanyuke lesz a kertes haz ami van vagy 200m² felujitando stb (tudom)-azzal nagyon kivan segitve 50 ev mulva.. nyilvan.

2021. okt. 23. 19:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!