Hogyan oldjam meg ha, nincs fűtés a szobámban?
ágymelegítőnek hívják a megoldást, kitalálták már pár évszázaddal ezelőtt...
Melegvizes palack a legegyszerűbb. Van ezeregy más is , csak manapság nehezebben kivitelezhető : pl. felmelegített tégla, parázzsal teli fedeles serpenyő, stb. tettek az ágyba.
En is futok...
Nalunk termosztatos, 22,5 re rakom estere. Neha ejjel lekapcsolom ha tul meleg. De fazva aludni nem jo.
"Külföldön élünk , elég hideg van itt már este . A szüleimnél megy a fűtés az éjjel"
Persze, szüleidnél megy, te meg nem fűthetsz! Találj ki jobbat!
Nyilván konvektoros fűtésről van szó egy pocsék hőszigetelésű kis lakásban.
Ilyen spórolósok pedig mindenhol vannak, anyós inkább a konyhában van egész nap és a sütővel fűt, csak ne kelljen kifűtenie az egész házat. Még abban nőttek fel, amikor reggelre a konyhában megfagyott a kiterített ruha, mert nem tettek a tűzre este. Ezt nem mindenki tudja levetkőzni felnőtt korában és a szokások rabjai maradnak. Nem nehéz belátni, hogy sokan a gyereküket is ugyanígy nevelik és még a hideg vizet is sajnálják tőle.
Én sokgenerációs spórolósoktól származom és elég szar úgy felnőni, hogy a darabka szappanmaradékokat is el kell csomagolni, mert majd a kicsikből lehet gyúrni újat. Vagy leüvöltötték a fejem, ha a féltve őrzött felvágotthoz nyúltam a hűtőben. Ez létezik, ez nem kamu.
48 rossz, régi, kommunista, szegény, hidegháborús beidegződések.
én azon lepődtem meg a legjobban, hogy valaki ezekben kételkedik. Én is így nőttem fel, és a haverom is. Volt egy szar rendszer, és ennek a maradéka.
Nem baj, most nyolcason megy a fűtés nyitott ablaknál és ég az összes villany, és még el se fogyott a régi kolbász, már bontom az újat. Szarok az egészre, ezért tanultam 6 évig egyetemen, ezért dolgoztam, ezért mosolygok és beszélek szépen minden nap a munkahelyemen a szaros öltönyömben, hogy ezt megtehessem. Én csóró nem leszek, inkább megdöglök, mintsem úgy kelljen élni még egyszer, mint ahogy a 48-as leírta. Aki ebben élt, az tudja miről beszélek.
Teljesen felesleges azon vitatkozni, hogy fázhat-e az, aki fázik.
Ez olyan, mintha abban kétkednénk, hogy valaki éhes.
Persze, jelenség szintű, hogy sokan csak kötekedni lépnek be ide.
Nekem az a tapasztalatom, hogy pl.amikor földszinti lakásban éltem, szinte mindig fáztam, a padló is hideg volt.
A család többi része 4.emeleti lakásban élt, alul-felül, jobbról, balról védve, legalább 5 fokkal melegebb volt a lakás.
Nekem a mostani otthonom "a ház szélén" van, oldalról nincs másik lakás, meg is érzem, már egy hete fütök, míg a család többi részének még nem kell.
Arról nem is beszélve, hogy rengeteg 80-as (vagy korábban) években épült, rosszul szigetelt családi ház van, korszerűtlen fűtési rendszerrel, ami már lehet, hogy szeptember közepétől olyan, mint a jégverem.
Egy átlag családnak, közepes jövedelmi viszonyokkal meg nagy érvágás így egy-egy fűtési szezon.
(Gyakorlati tanácsot már adtam a kérdezőnek, pl.flanel ágynemű, poláros takaró) remélem tud innen ötletet meríteni.
Egy fiatal lánynál egy felfázás komoly problémákat okozhat később, ez nem játék.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!