Nők, akik apa nélkül nőttetek fel, milyen mértékben hatott ki a felnőtt párkapcsolatotokra, hogy csonka családban nevelkedtetek? Hogyan sikerült meghaladni ezt a beidegződést?
Na a homofób pampog, pedig nem a melegek a téma... SENKI nem mondta hogy a melegek jobbak, de azt igen hogy a hetero szülők nagyobb része, főleg az apák szar mintát adnak.
Ami a melegek örökbefogadását illeti: jó szülők, mert AKARJÁK azt a gyereket, és mindent megtesznek hogy a lehető legjobbat kapja mindenből az örökbefogadott kicsi. A heteróknál is sok jó szülő van, de legalább ennyi aki ész nélkül pottyant- ugyanis a szaporodáshoz nem kell ész, míg egy örökbefogadót agyonvizslatnak mielőtt gyereket kap.
Nem volt apuka az eletemben. Pontosabban volt 1 potapa aki alkoholista, jatek fuggo volt.
Szoval igen.
Apa komplexusom lett, mindig tolem idősebbel jottem ossze. Ferjnel vagyok, 8 eve vagyunk együtt, es 11 ev a különbség.
55:
Ne általánosíts! Lehet hogy neked ez a tapasztalatod, de vannak még normális férfiak is… Az én férjemre lehet számítani, jó apa amúgy de most itt nem ez volt a feltett kérdés.
Nehéz meghaladni azt a mintát amit otthonról hozunk, hogy már ne azt a sz.rt örökítsük tovább lelkileg a gyetekeinkre…
Az én apám kiskoromban STROKE-os lett és ezután alkoholista is. Előtte én voltam a kicsi kis hercegnője, a szeme fénye, pár évre rá már azt se tudta hány éves vagyok, vagy hova járok iskolába.
Egy darabig még úgy tűnt okés minden, de egyre jobban elhidegültünk egymástól, végül az alkohol teljesen elvette az eszét és anyámat perelgette minden hülyeségért.
24 voltam mikor összejötten az ex-barátommal, majd most 26 évesen jöttem rá mekkora apa komplexusom van.
Jelenleg is próbálom kideríteni, mégis mit okozott bennem az, hogy apám annó ennyit változott.
Fiú barátaim érdekes mód csak addig voltak amíg apám egészséges volt, bár azért ennek nem tulajdonítok nagy jelentőséget, elvégre kicsi voltam még.
Amikor az exem arról beszélt, hogy hogyan babusgatná és kényeztetné el a lányát ha lenne, irígykedtem és féltékeny voltam hogy miért nem velem bánik így.
Gondolkoztam már azon hogy szakemberhez forduljak, hátha van valami traumám amiről nem is tudok.
Egyébként volt jó oldala is annak, hogy apa nélkül nőttetek fel, (azon túl hogy jobb mint egy jelen lévő de utálatos alak)?
Ha belegondolok én ilyen tulajdonságokat “fejlesztettem ki”:
Pl. nem lepődök meg semmin, gyorsan tudok reagálni váratlan helyzetekre, mindig van B tervem (meg C, meg D :))
Gond nélkül megálltam a saját lábamon, nagyon jól kerestem (míg nem voltak gyerekeim. Most már nagyon nehezen menne egyedül, de biztos menne ha muszáj). Ilyesmi. Nektek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!