Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nők, akik apa nélkül nőttetek...

Nők, akik apa nélkül nőttetek fel, milyen mértékben hatott ki a felnőtt párkapcsolatotokra, hogy csonka családban nevelkedtetek? Hogyan sikerült meghaladni ezt a beidegződést?

Figyelt kérdés
Ha már van családod és gyerekeid, észreveszed-e még, hogy tudat alatt milyen minták vannak? Meg tudtál szabadulni tőle? Hogyan tudtad meghaladni? Vagy ugyanazt hozod mint a szüleid? Elakadtam.

2021. okt. 20. 16:15
1 2 3 4 5 6
 21/59 A kérdező kommentje:

19:

Kicsik még a gyerekeink, a legkisebb csak 1 éves.

De igen, nagymamám nagyon sokat segített anyunak, őt nagyon szerettük, de mivel nagyapám is korán meghalt, csak mi nők, lányok maradtunk. Nem volt körülöttünk férfi abszolút. Mindent magunknak kellett kínkeservesen megcsinálni, pl 13 évesen nekem kellett lepermeteznem az összes almafát, meg folyton ásni, metszeni. Egy pontig élvezi a gyerek, de amikor már minden hétvégénk erre ment rá… Szóval nem volt meg az a minta, hogy egy nő hogyan viselkedik a férjével. Hogyan szól hozzá? Megérinti? Hogyan kedveskedik neki ha szereti? Nekem ezek totál kimaradtak. A férjem meg egy érzelmileg rideg anyával (és apával) nőtt fel, nem az az ölelgetős típus…Korábban a kapcsolataimban is néha észrevettem, hogy hoppá! nehogy már apám legyen a srác, - Oedipus komplexus- ugyanakkor betegesen vágytam a szeretetre, túlzottan kötődtem… biztos, hogy ezért is ment gajra néhány kapcsolatom korábban. Most meg jó volna végre letenni ezt az örökölt mintát, de fogalmam sincs lehet-e zsigeri beidegződéseket teljesen átírni.

2021. okt. 20. 22:12
 22/59 anonim ***** válasza:
100%

7 éves voltam, amikor elváltak. De én örültem neki. Nekem nem hiányzott. Inkább apa nélkül, mint olyan apával. Alkoholista volt és agresszív.

Én már gyerekkoromban eldöntöttem, hogy nem azt az életet fogom élni, mint a szüleim. És hogy nagyon meggondolom, hogy kivel kötöm össze az életem, kivel vállalok gyereket.

Sikerült idővel. De sokat voltam egyedül, mert nem akartam rossz kapcsolatokba belemenni. Nagyon nem akartam rossz házasságot.

2021. okt. 20. 22:13
 23/59 anonim ***** válasza:
37%

"Egy pontig élvezi a gyerek, de amikor már minden hétvégénk erre ment rá…"

Ha túl nagy a kert, el lehet adni.

Vagy nem kell az egészet megművelni.

Ez az anyukád és nagymamád hibája, hogy dolgoztattak téged és nem hagytak játszani.

2021. okt. 20. 22:17
 24/59 anonim ***** válasza:
35%

"Most meg jó volna végre letenni ezt az örökölt mintát"

Én a sztoridban sem és a saját tapasztalataimban sem látom, hogy ez mintakövetés volna. Nem hasonlít egymásra a két eset, amit hasonlítani akarsz. És erőltetettnek tartom ezt a magyarázatot rá.

2021. okt. 20. 22:19
 25/59 A kérdező kommentje:

22:

Senki sem akar rossz házasságot! :)

Megértelek, mert van amikor a nincs sokkal jobb mint ha van, de rossz. Azonban attól még az apahiány ott van. Anyámmal számtalanszor kiveséztük hogy apánk egy szaralak volt, de anya meg nem ismeri be, hogy neki is legalább ugyanannyi felelőssége volt a sztoriban mint apánknak. Minek hagyta ennyi ideig elfajulni a dolgokat? Meg szerinte ezek már olyan régi dolgok, nem kell ezen rágódni. Na ja, csak pont az apahiány miatt b.szódik el minden… persze áttételesen. Hol van az a pont amikor felismered azt, hogy igen, így reagálnék most zsigerből de nem, megfeszítem magam és kedves leszek vagy csendben maradok vagy mittudomén amit szoktak a “született feleségek”? Van ilyen pont? Észreveszed? Másképp csinálod vagy benne ragadsz a mintában és aszerint reagálsz?

2021. okt. 20. 22:23
 26/59 A kérdező kommentje:

24:

Itt a “hozott minta” az ellenkezés. Érted? Hogy nem érzem magam olyan gondoskodónak a férjem iránt, hogy bepakoljak neki, mert van ő és vagyunk mi. Ez a gáz. Bepakolnék neki szó nélkül ha ezt láttam volna otthon, ha ez lenne természetes. De nem az mert másképp szocializálódtunk.

2021. okt. 20. 22:30
 27/59 anonim ***** válasza:
85%

25: én nem éreztem apahiányt. Nem ő volt az egyetlen férfi a családban. Volt előttem férfi kép. Pl. Nagypapám. És ő legalább jó ember volt.

De sokan belemennek olyan kapcsolatba, házasságba, amiről már az elején tudni, hogy nem jó. Vagy sokan évekig, évtizedekig benne maradnak egy rossz kapcsolatban. Ez szerintem sokkal károsabb minta, mint a válás.

2021. okt. 20. 22:32
 28/59 anonim ***** válasza:
100%

26: Itt ketten is megmondták, hogy nem normális, nem jó az a gondosodás, amit annak hiszel.

Nem azért nem pakolsz be neki, mert az apukádnak se pakoltak be, hanem mert egészségesen érzed, hogy NEM JÓ egy felnőtt embernek bepakolni úgy, hogy férjed elvárja, mert nem jó ember a férjed.

2021. okt. 20. 22:40
 29/59 anonim ***** válasza:
94%
Te sem vagy egy könnyű eset, hallod. Azért mert előtted nem volt minta, a férjedéknél meg volt, az nem jelenti azt, hogy az a minta jó és követendő. Azért nem pakol be az ember a férjének, mert nem a 2 éves gyereke, hanem egy felnőtt, elviekben önálló életre képes ember. Ő meg azért várja el, mert az anyukája kinyalta, kinyalja a kis popóját neki is, meg az apjának is. Ez a nő baja, mert magával cseszett ki. Meg persze a fiával, mert nem biztos, hogy talál még egy olyan nőt, aki ezt normálisnak tartja rajta kívül. Most akkor ő a gyereked, vagy a társad? Vagy melyiknek szeretnéd őt?
2021. okt. 20. 22:48
 30/59 anonim ***** válasza:
76%
Normális is teljesen szubjektív hogy kinek mia normális.
2021. okt. 20. 22:52
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!