Miért vállalnak ennyi gyereket?
Azok az emberek, akiknek több, mint 4 testvére van, mély szegénységben nőttek fel, sokat nélkülöztek, csúfolták őket. Miért vállalnak ők is, szinte mindig viszonylag fiatalon 4-5 gyereket? Értem én, hogy testvéri szeretet és az ő gyermekeik is abban a családi szeretetben nőjjenek fel. De 2 szobás albérletbe minek vállalnak 4+ gyereket? Vállaljanak 2t, akit tisztességben felnevelnek. Általánosításnak tűnik, de rengeteg ilyen ismerősöm van. 25 évesen már az 5. gyermekét várja, de ugyanúgy csóróskodnak, mint az ő gyermekkorában. Vagy épp 26 évesen van 4 gyermeke 4 apától. Ésatöbbi.
Miért?
Párom édesanyjáék 16an voltak testvérek. 1 gyermeket vállalt, akit tisztességesen felnevelt. Neki is sok tesója van, aki a putriba, a semmibe vállalt 3-4-5 gyereket. Miért kell ennek kitenni a gyermekeket?
Nem tudom, kérdező, én szegény sok gyerekes családot szinte csak romákat ismerek.
Én nem vagyok roma, de nekem nyolc testvérem van. Nem mélyszegénységben nőttünk fel, de nem is villogtunk a legújabb cuccokkal. A legtöbbünk egyetemet végzett. Számomra az egyik legnagyobb dolog az, hogy ennyi testvéremmel együtt nőhettem fel, szerintem ezt nem pótolja semmi. Én nem örülnék neki jobban, ha nem lett volna testvérem, hanem helyette a szüleim egy házat adtak volna nekem. Mi összetartóak vagyunk, és bár ilyen sok gyereke egyikünknek sem lett (4 a maximum), mint amennyien mi voltunk, de mivel tartjuk a kapcsolatot, a sok unokatesó (=a gyerekeink) közel állnak egymáshoz, majdnem olyan, mintha rengeteg testvérük lenne. Számomra nagy kincs, hogy ilyen nagy családom van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!